Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

QUOTE(indrusep @ 2011 02 20, 10:07)
As asmeniskai tikrai labai labai nusizengiu NSP taisyklemis ir matuoju tik iki ovuliacijos ir man viskas puikiai gaunasi jau pusmetis  blush2.gif  biggrin.gif

Ką reiškia, kad matuoji tik iki O? Jei matuoji iki tiek dienų po O, kiek reikia, kad galėtum ją ramiai patvirtinti pagal taisykles, jokio "labai labai" nusižengimo čia nėra.
Atsakyti
QUOTE(Ajurekiuke @ 2011 02 19, 22:44)
Sveikos norejau paklausti, ar yra merginu, moteru kurios naudojosi NSP ir pastojo nors visai to nenorejo, nes mano vyras labai nori naudotis siuo budu ir padeda man su tais matavimais, bet man jis vistiek atrodo nesaugus nors kaip sake kursuose pastojimo galimybe tokia pat kaip ir su kontracepsija. Bet ar jusu nevargina tas tem matavimas kiekviena ryta? blush2.gif

Tai problema, kad nesaugu, ar kad vargina? mirksiukas.gif Man dar neteko sutikti nei vienos moters (nei šioje temoje, nei kur kitur), kuri būtų netikėtai pastojusi sąžiningai laikydamasi visų NŠP taisyklių - arba žmogus labai gerai žino, kokios taisyklės nepaisė, arba išvis nelabai gilinasi, kas tas NŠP (dėl pastarojo varianto ir sklando mitai neva NŠP - nepatikimas). Dėl varginimo, matant Tavo liniuotę, klausimas natūralus. Mane vargina ne pats matavimas, o tai, kad niekada negaliu būti visiškai tikra, kokio laipsio matavimo trukdžiai, vis tenka po kokį tašką ar net porą koreguoti, dėl ko kartais šmėsteli mintis, jog galiu ir apsirikti, bet kiti požymiai viską sudėlioja į vietas.

O Klaipėdoje irgi vyksta NŠP kursai ar turėjai omenyje sužadėtinių rengimo santuokai kursus?
Atsakyti
Merginos, noriu perspėti, nes nutiko man labai keistas dalykas doh.gif Tiesiog net nesitikėjau, kad taip gali būti. Visos žinom taisyklę: ankstyvosios nevaisingos dienos yra taip nustatomos: trumpiausias ciklas per 12 mėn - 20 ir jei nėra jokių gleivių, arba moteris save stebi ne vieną mėnesį ir aiškiai skiria, jog tai aiškiai nevaisingos gleivės. Tai va, mano trumpiausias ciklas kada buvęs yra 30 dienų, tai iki 10 CD kaip ir saugu turėtų būti, bet va šį ciklą nutiko neįtikėtinas dalykas ovuliacija įvyko 13-14 CD. Man nėra gyvenime to buvę, vaisingos gleivės pasirodė labai trumpai 12 CD, 13 CD jų buvo labai mažai, o po to pamatavus BT pastebėjau, jog ji tikrai pakilusi, be to iš karto patino mano krūtinė, taigi tikrai tada ir bus įvykusi ovuliacija. Iš tiesų man ta taisyklė atrodo įtartina. Ką jūs apie ją manot? Man vis klausimas, kodėl minus 20? Niekaip taip nesugalvočiau, nes juk yra moterų, kurios mmm sulaukia 16 dienų po ovuliacijos, o iki ovuliacijos pora gali būti vaisinga 3-6 dienas, tai jau min 22 dienos gaunasi. Ar naudojat ansktyvųjų nevasingųjų dienų nustatymui kitą taisyklę susijusią su ovuliacijos metu? Aš pati riba laikau anksčiausia ovuliacija kiek žinau minus 8.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 02 20, 14:48)
Visos žinom taisyklę: ankstyvosios nevaisingos dienos yra taip nustatomos: trumpiausias ciklas per 12 mėn - 20 ir jei nėra jokių gleivių, arba moteris save stebi ne vieną mėnesį ir aiškiai skiria, jog tai aiškiai nevaisingos gleivės. Tai va, mano trumpiausias ciklas kada buvęs yra 30 dienų, tai iki 10 CD kaip ir saugu turėtų būti, bet va šį ciklą nutiko neįtikėtinas dalykas ovuliacija įvyko 13-14 CD. Man nėra gyvenime to buvę, vaisingos gleivės pasirodė labai trumpai 12 CD, 13 CD jų buvo labai mažai, o po to pamatavus BT pastebėjau, jog ji tikrai pakilusi, be to iš karto patino mano krūtinė, taigi tikrai tada ir bus įvykusi ovuliacija. Iš tiesų man ta taisyklė atrodo įtartina. Ką jūs apie ją manot? Man vis klausimas, kodėl minus 20? Niekaip taip nesugalvočiau, nes juk yra moterų, kurios mmm sulaukia 16 dienų po ovuliacijos, o iki ovuliacijos pora gali būti vaisinga 3-6 dienas, tai jau min 22 dienos gaunasi. Ar naudojat ansktyvųjų nevasingųjų dienų nustatymui kitą taisyklę susijusią su ovuliacijos metu?

Mes taikom 21 dienos taisyklę, nes normalaus ilgio ciklų po gimdymo dar mažoka, o pasitikėti statistika iki nėštumo dar irgi būtų kiek perdrąsu. Kita vertus, nuomonės dėl tokios aritmetikos yra kiek skirtingos. Amerikiečių mokykla šiaip jau ir siūlo būtent 21 d. taisyklę (20 d. - nekritikuoja, tik teigia, kad jai būtina 12 ciklų statistika, o 19 d. taisyklė neva įrodyta, kad jau būtų tikrai nepatikima). Įdomu tai, kad šiai 21 d. taisyklei būtina sąlyga - liuteininė fazė trumpesnė nei 16 d. (t.y. turi būti ne ilgesnė kaip 15 d.). 21-15=6.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 20 vasario 2011 - 14:54
su tom ankstyvosiom dienom reikia atsargiai 4u.gif O Smalsute, po gimdymo atsižvelgi i buvusių prieš vaikiukus ciklų ilgį? nes žindant vaikutį jie kaip ir ilgesni truputį turėtų būti, bet niekada negali žinoti kada viskas ims ir grįšį į savas vėžes ir gali sulaukti netikėtai trumpo ciklo.
Atsakyti
Gerą vakarą 4u.gif

Kaip tik mačiau Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro puslapyje, kad renkama grupė į natūralaus šeimos planavimo paskaitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muduabududu @ 2011 02 20, 18:59)
Gerą vakarą  4u.gif

Kaip tik mačiau Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro puslapyje, kad renkama grupė į natūralaus šeimos planavimo paskaitas smile.gif

gal kas nors ka nors zino apie panasius kursus Kaune?

nuoroda pirmame psl. neatsidaro verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Felisė @ 2011 02 20, 20:03)
gal kas nors ka nors zino apie panasius kursus Kaune?

nuoroda pirmame psl. neatsidaro  verysad.gif

mastau.gif Neatsidaro greičiausiai dėl to, kad šiuo metu pertvarkoma visa Kauno arkivyskupijos svetainė ir ateityje informacija manau turėtų atsirasti čia. Žinau tiek, kad labai neseniai buvo susidariusi grupė ir tie kursai arba link pabaigos, arba tik ką pasibaigę, tai belieka laukti kitų. Manau geriausia parašyti vienu (ar net abiem) iš nurodytų el. pašto adresų ir pasiteirauti (tokia kaip ir registracija - kai susidarys grupė, praneš). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 20 vasario 2011 - 20:37
QUOTE(Horo @ 2011 02 20, 17:50)
su tom ankstyvosiom dienom reikia atsargiai 4u.gif O Smalsute, po gimdymo atsižvelgi i buvusių prieš vaikiukus ciklų ilgį? nes žindant vaikutį jie kaip ir ilgesni truputį turėtų būti, bet niekada negali žinoti kada viskas ims ir grįšį į savas vėžes ir gali sulaukti netikėtai trumpo ciklo.

Taip, atsižvelgiu, tai man ta statistika tokia atitrūkus nuo realybės kol kas buvo, net buvau pradėjusi galvoti, kad jau kiek perlenkiu su savo pedantiškumu blush2.gif , bet šį ciklą tokios mintys labai greitai išgaravo, kai pirmąsias gleives pastebėjau likus 3 dienoms iki ribos pagal 21 d. taisyklę blink.gif , o ties ta riba jos net ir aiškiai link vaisingo tipo.

Nesinori labai lįsti į dūšią po tokio mūsų lyg ir "apsipešiojimo" blush2.gif , bet kokiomis nuotaikomis pati gyveni - juk turbūt nesisaugojot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 02 20, 13:48)
Merginos, noriu perspėti, nes nutiko man labai keistas dalykas doh.gif Tiesiog net nesitikėjau, kad taip gali būti. Visos žinom taisyklę: ankstyvosios nevaisingos dienos yra taip nustatomos: trumpiausias ciklas per 12 mėn - 20 ir jei nėra jokių gleivių, arba moteris save stebi ne vieną mėnesį ir aiškiai skiria, jog tai aiškiai nevaisingos gleivės. Tai va, mano trumpiausias ciklas kada buvęs yra 30 dienų, tai iki 10 CD kaip ir saugu turėtų būti, bet va šį ciklą nutiko neįtikėtinas dalykas ovuliacija įvyko 13-14 CD. Man nėra gyvenime to buvę, vaisingos gleivės pasirodė labai trumpai 12 CD, 13 CD jų buvo labai mažai, o po to pamatavus BT pastebėjau, jog ji tikrai pakilusi, be to iš karto patino mano krūtinė, taigi tikrai tada ir bus įvykusi ovuliacija. Iš tiesų man ta taisyklė atrodo įtartina. Ką jūs apie ją manot? Man vis klausimas, kodėl minus 20? Niekaip taip nesugalvočiau, nes juk yra moterų, kurios mmm sulaukia 16 dienų po ovuliacijos, o iki ovuliacijos pora gali būti vaisinga 3-6 dienas, tai jau min 22 dienos gaunasi. Ar naudojat ansktyvųjų nevasingųjų dienų nustatymui kitą taisyklę susijusią su ovuliacijos metu? Aš pati riba laikau anksčiausia ovuliacija kiek žinau minus 8.

Na, mano ciklas trumputis, tai net nežinau, ar gali toji ovuliacija įvykti dar anksčiau ax.gif Bandžiau taikyti taisyklę pirmoji pakilimo diena minus 8, bet labai man neaiškios tos pakilimo dienos, bijau apsirikti. Ir su gleivėmis bėda - prieš mėnesines man pasirodo visiškai aiškios kiaušinio baltymo gleivės ir norai sukyla visai kaip prieš ovuliaciją. O tos gleivės išlieka ir po mėnesinių, kartu su šiokiu tokiu tepliojimu. Paskui apie 5 CD dingsta ir pasirodo 7-8 d. Tada jau viskas vyksta "klasikiniu būdu" - iš pradžių jų būna nedaug, paskui daugėja, skystėja, tąsėja ir t.t. Teoriškai man 5 CD turėtų būti paskutinė nevaisinga (25 - 20), bet dabar jau nebežinau kaip elgtis, nes 5 CD tos tąsiosios, skaidriosios gleivės ne visada būna dingusios. Kartais rizikuoju ir kol kas viskas tvarkoje, bet neįsivaizduoju, ką daryti "pagal taisykles". Tikriausiai ankstyvąja nevaisingąja faze negaliu naudotis sad.gif
Atsakyti
Smalsute, na naudinga būna kartais ir "apsipešioti" blush2.gif nes šiaip kitaip mąstantys žmogiukai plečia akiratį, o nuotaikos mano tokios, net nežinau, kaip jas abipūdinti. Aš esu nustojus žymėtis meilės užsiėmimus kalendoriuje (tai padariau todėl, kad man vis lįsdavo mintys apie nestuke.gif kai matydavau jog pataikėm kad ir kruopščiai saugodamiesi į vaisingas dienas), tai nežinau ar kas nors buvo. Jei skaičiuojant, kad yra 6 vaisingos dienos prieš ovuliaciją tada taip, pataikėm tuo nesisaugant, jei gerai pamenu (bet nesu tikra), paskutinį kartą mylėjausi nesisaugodama iki ovuliacijos 9 CD (manau, kad ovuliacija visgi įvyko 13 CD), bet man ta diena atrodė visiškai saugi, todėl nemanau, kad galiu būti nestuke.gif gerai, kad iki ovuliacijos tikrai daugiau nieko nebuvo. O antradienį eisiu pas gydytoją dėl krūtinės, nes manau, kad neturi man ją taip mausti unsure.gif net sportuot trukdo. Jaučiuosi nelabai jaukiai iš tiesų unsure.gif vis dar seku vaisingumo požymius, nes man vis lenda mintys, jog gal BT galėjo būti aukštesnė, dėl mano tokio išblaškyto miego ir ligų paskutiniu metu, nes ir pati vis pasergu ir mažiuliai sirguliuoja doh.gif Bet gleivių nors panašesnių į vaisingas nepasirodė, gal vakar buvo pora slidžių nabagiukių tokių, todėl mudu saugomės 4u.gif o BT dabar nėra prasmės matuoti, nes užsikrėtus esu virusu Viliuką beslaugydama, tai su sloga iki kelių ir menka man paguoda bus jei ir toliau ji laikysis pakilus. Tai va antradienį dar ryte pasidarysiu NT, kad ramesnė nueičiau pas gydytoją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 02 20, 12:50)
Ką reiškia, kad matuoji tik iki O? Jei matuoji iki tiek dienų po O, kiek reikia, kad galėtum ją ramiai patvirtinti pagal taisykles, jokio "labai labai" nusižengimo čia nėra.

Nu tada jega thumbup.gif Aciux 4u.gif
Atsakyti