Įkraunama...
Įkraunama...

Islamas

QUOTE(Azalija @ 2006 11 15, 12:58)
1. kas blogo eiti su šortais? o paplūdymy netgi su maudimuku? Ar tai nepagarba vyrui? taip pat mūvinčiam šortus? kodėl tai nepagarba? kam rodoma? paplūdymyje - saulei tongue.gif
2. o kas yra? kuo ji skirisi nuo paprastos žmonos? dargi - daugpatystė - nemanau jkad pagarba moteriai..
3. tai pateikit teisingą  lotuliukas.gif

tai ir sakau, kad pries kritikuodamos islama geriau suzinokite apie tai. kaip pvz dabar kritikuojama daugpatyste. esu 100 proc isitikinus, kad net nezinai kada yra daugpatyste ir del ko. o butent daugpatyste leidziama tik seihams, kadangi kiekvienai zmonai butinos lygios teises. ir neimanoma islaikyti 4 zmonu vienam prastam vyrui. ir dar - joks vyras neves antros, trecios, ketvirtos zmonos be pirmos zmonos sutikimo!!!! ir net neisivaizduojat kiek turi moteris privilegiju ir kiek pliusu. pvz jei vyras neateina namo iki 23 val galima paduoti ji i tesima, na ir dar daug idomiu dalyku. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina83 @ 2006 11 15, 13:15)
pvz jei vyras neateina namo iki 23 val galima paduoti ji i tesima, na ir dar daug idomiu dalyku.  tongue.gif

Čia jau ne islamo, o valstybės politika
Atsakyti
QUOTE(Lina83 @ 2006 11 15, 14:15)
tai ir sakau, kad pries kritikuodamos islama geriau suzinokite apie tai. kaip pvz dabar kritikuojama daugpatyste. esu 100 proc isitikinus, kad net nezinai kada yra daugpatyste ir del ko. o butent daugpatyste leidziama tik seihams, kadangi kiekvienai zmonai butinos lygios teises. ir neimanoma islaikyti 4 zmonu vienam prastam vyrui. ir dar - joks vyras neves antros, trecios, ketvirtos zmonos be pirmos zmonos sutikimo!!!! ir net neisivaizduojat kiek turi moteris privilegiju ir kiek pliusu. pvz jei vyras neateina namo iki 23 val galima paduoti ji i tesima, na ir dar daug idomiu dalyku.  tongue.gif

į klausimus neatsakei. Apiue daugpatystę skaičiau islamas.lt puslapyje, ten nepasakyta kad tik šeichams... ir būtent buvo pasakojama ir viena pakankamai skaudi istorija...
Atsakyti
QUOTE(Lina83 @ 2006 11 15, 13:42)
blink.gif SOKAS!!!  blink.gif

KIEKVIENAS tikejima pasirenka kaip jam geriau atrodo, o tos, kurios nieko neismano apie islama - geriau nekalbetu apie kaip jos vadina maisus!! o bent jau zinote kodel jos taip rengiasi ir del ko????

ir jei esi musulmone. tai nereiskia,kad butina deveti zilebas ir dangstytis skara.

paziurekit i kriksciones!!! eina su vyru, apsirengusios sortais ir su isverstais papais. ar tai pagarba vyrui??? kam visa tai rodoma? ir kokiam tikslui? 

musulmones taip rengiasi ne tik vien is tikejimo, o del pagarbos vyrui.

ir dar daugelis nezino, kas yra zmona musulmonui ir kaip jis ja vertina!!! kas yra asmeniskai susidures su tuo - su manim sutiks.

beda ta, kad europa pateikia klaidinga info apie islama.

Bet jeigu turi gražius papus ( kaip tu išsireiškiai) ir gražias kojas, tai kodėl savo grožybių neparodyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2006 11 15, 14:02)
Bet jeigu turi gražius papus ( kaip tu išsireiškiai) ir gražias kojas, tai kodėl savo grožybių neparodyti?  g.gif

Ir išvis čia ne rodymo nerodymo esmė. Kai karšta, tai ir rengiesi atitinkamai. Man, pavyzdžiui, gaila tų, kurios karštą vasarą eina visaip apsidengdamos. Ypač baisu, kai tas rūbas juodas - gi traukia saulę doh.gif

(čia aš dabar niekam netaikau tongue.gif tik šiaip apskritai savo nuomonę pasakiau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M & G: 15 lapkričio 2006 - 14:16
O man Jūs galite paaiškinti, kodėl visi musulmonių rūbai tokie tamsūs: arba juodi, arba tamsiai žali ir pan, nes daug kur žiūrėjau, pvz nei vienos šviesios abay'os nemačiau... Nors galiu ir klysti, todėl ir klausiu...

O dėl daugpatystės tai kiek kur skaičiau, tai supratau, kad ne tik šeichams, ir jei vyras pasakys, kad nusprendė, kad jam reikia dar vienos žmonos, pirmoji žmona turi su tuo susitaikyti, nes pasakė taip vyras. O dėl to padavimo į teismą jei vyras grįžta vėliau nei 23h man juokinga, manau tai ir yra nepagarba vyrui, o bandymas parodyti, kad ir žmona turi bent šiokias tokias teises...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 11 15, 19:58)

jei vyras pasakys, kad nusprendė, kad jam reikia dar vienos žmonos, pirmoji žmona turi su tuo susitaikyti, nes pasakė taip vyras.

tai turi buti nuspresta pries vestuves: jei zmona nenori, kad vyras vestu kada nors antra(ar 3 ir t.t.), tai jis ir turi laikytis susitarimo. todel pirmoji zmona neprivalo susitaikyti su tuo.
nezinau, ar man pyvyks, bet pabandysiu "paaiskinti" tokiu pavyzzdziu ir tikiuosi nebusiu "suvalgyta" bigsmile.gif tarkim, gyvena vyras ir zmona daug metu kartu. bet niekaip negali susilaukti vaiku. vyras galetu, bet zmona nevaisinga. tokiu atveju aisku jam gal ir ateina mintis: susirasti kita zmona, su kuria jis galetu susilaukti savo vaiku, bet taip pat nepalikti pirmos ir ja rupintis. ir jri pastraoji sutinka...
as zinau, kad daugelis pasakys- tegu skiriasi su pirma, isivaikina ir t.t. as taip ir daryciau. bet daugpatyste buvo ne siaip sau "sugalvota". tuo metu buvo vyru trukumas. (beje, ju ir dabar maziau, neigu musu tongue.gif ). moterys kaimuose likdavo vienos, kas jom pades? ir kaip jau buvo mineta, kiekviena zmona turi buti lygiom teisem aprupinta.
pazystu labai daug musulmonu, bet ne vieno, kuris turetu dvi (nekalbant apie daugiau) zmonas schmoll.gif
Atsakyti
Jurgita_b, o jeigu nevaisingas vyras? ar tas materialinis aprūpinimas yra toks svarbus, jeigu moteris turi lygias teises visuomenėje ir gali užsidirbti pati? Ar vertesnis už skausmą, kad esi nurašoma kaip moteris, jei ir taip esi ...[Kažko] nuskriausta ir negali tirėti vaikų, ypač jei jų trokšti?
Dėl vyrų ir moterų santykio - sutinku kad Irake jų sumažėjo... bet visame pasaulyje vyrų santykinai pradeda mažėti apie 50-60 metų.. jei netiki, pasižiūrėk statistikos departamento yventojų surašymo duomenis..
Atsakyti
M&G, labai klysti manydama, kad karsta vasara su trumpomis rankovemis yra vesiau rolleyes.gif Tu visu pirma degini savo oda. Man teko buti ten kur tikrai karsta vasaros metu, patikek, kai kepina saule, su trumpom rankovem ne uz ka neisejau, nors siaip tai Lt ir ne Lt vaikstau su trumpomis rankovemis, esu ta, kuriai visada karsta ax.gif Todel man visai 'negaila' tu, kurios ir vasara devi ilgus rubus.
Ir aplamai, koks kieno reikalas kaip kas rengiasi? As mokausi dabar su merginomis is Irano, viena nesioja skara, kita - menininke, labai vakarietiska. Abi super protingos moterys, ne vienam iki ju kaip iki menulio tongue.gif ax.gif
Azalia, jei jau taip niekini islama, tai kodel juo taip domiesi? Ir beja, as pazistu net keliata lietuviu, priemusiu islama po vedybu, toli grazu jos nera 'tupos', zmones baige kad ir ta pacia medicina. Bet jau n kartu sakiau, kad matai tai, ka nori matyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 15 lapkričio 2006 - 21:27
QUOTE(Andrea @ 2006 11 15, 21:25)
Ir beja, as pazistu net keliata lietuviu, priemusiu islama po vedybu, toli grazu jos nera 'tupos', zmones baige kad ir ta pacia medicina. Bet jau n kartu sakiau, kad matai tai, ka nori matyti ax.gif

Svarbu tik kad paskui islamo tema nesamonių nešnekėtų, vaidindamos ekspertes uoliausias musulmones. Aš šiandien jau apturėjau šoko nuo kai kurių minčių islamas.lt Geriau būčiau ten nėjus, visam vakarui nuotaika sugedo, kaip žmonės nemasto. Daugiau ten neisiu nervų gadint. Grynai kaip iš sektos kai kurios doh.gif Beje, radau ne vien nusišnekėjimų.

Ne taip jau ir svarbu. Užteks man diskusijų apie islamą ilgam. Nebent dar kas užkabins su kokiom briliantinėm mintim unsure.gif
Atsakyti
Ir man uzteks ax.gif Tai kad nuolat tas pats per ta pati rolleyes.gif
M&G, o kokias ten mintis paskaitei? Senokai jau ten neuzsuku, mat neesu ta, kuri labai spindetu ziniomis apie islama tongue.gif. Nors kazkada ir arabu kalba visai neblogai mokejau, o dabar... blush2.gif Reiks kada nors, kai vaikai paaugs, vel mokytis, nes labai grazi ir idomi kalba mirksiukas.gif
O religija... Ji tikrai nekenksminga, nors daug kam atrodo atvirksciai. Beja, mes su MB kazkada bediskutuodami nusprendem, kad evangelikai su musulmonais visai nemazai bendro turi. Bet jei tai pasakyciau savo anytai, tai ji nuo kedes dabar nuvirstu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 15 lapkričio 2006 - 21:53
QUOTE(Andrea @ 2006 11 15, 22:25)
Azalia, jei jau taip niekini islama, tai kodel juo taip domiesi? Ir beja, as pazistu net keliata lietuviu, priemusiu islama po vedybu, toli grazu jos nera 'tupos', zmones baige kad ir ta pacia medicina. Bet jau n kartu sakiau, kad matai tai, ka nori matyti ax.gif

neniekinu. schmoll.gif . tyrinėju žmonių mąstymą .. ir leidžiuosi šokiruojama...

O religija... Ji tikrai nekenksminga, nors daug kam atrodo atvirksciai
na... kai religiniu pagrindu žmonės vairuoja lėktuvus į dangoraižius... ar sprogdina traukinius.. čia kaip pažiūrėsi, pavojinga ar ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azalija: 15 lapkričio 2006 - 22:09