BANDELĖS SU CINAMONU
570 G MILTŲ
100 G CUKRAUS
100 G SVIESTO
30 G MIELIŲ (naudokite gyvas mieles, nes su sausom man

)
300 ML PIENO
Produktu kiekis labai svarbus

Na ir darom - pieną padaliname per puse ir vieną pusę paviriname (pienas neturi užvirti, bet ir neturi būti vos šiltas, toks labai šiltas, bet ne karštas), tada puse cukraus sumaišome su mielėm ir supilame ant jų užvirintą pieniuką. Gerai sumaišykit, uždenkit rankšluostuku ir padėkit šiltai pusvalandukui. Aš atradau patį idealiausią būdą - tiesiog padėkit šalia radiatoriaus, super super super. Šis visas dalykas turi pakilti, mielės padaro savo ir turi masės padaugėti bemaž trigubai. Tada išlydome sviestą, į didelį bliūdą (aš naudoju plastmasinį, nes tada geriau šiluma jame sklinda nuo radiatoriaus) supilame miltus,supilame tą įdomią gautą pakilusią mielių, pieno ir cukraus masę, supilame likusį pieną, kurį prieš tai pavirinat ir likusį cukrų. Ir į trasą - minkot, minkot, minkot, kol neatsibosta, masė turi nelipti prie rankų, būti gan kieta. Tada kai jau atsibosta minkyti (daugiau kaip 5 min neminkykit), supilkyt lydytą sviestą, ir vėl - minkot, minkot, minkot. Gan įdomus procesas bus minkymas su sviestu, bet man jis laaaabai patinka

Tešla tampa minkšta, riebaluota ir visiškai nelimpa prie rankų. Kai gerai gerai išminkote - vėl uždengiat rankšluostuku ir padedat prie radiatoriaus geroms dviems valandoms. Kokį porą kartų (kai tešla laikas nuo laiko pakyla) papurtykit ją bliūde, kad atšoktų nuo šonų. Tešla turi pakilti minimum dvigubai. Na o per tas pora val. kol tešla kyla galit pasirgožėti:
Na kai prisižiūrit pakankamai foto galim toliau grįžt į virtuvę.

Reikia pasidaryti cukraus ir cinamono misinį - tiesiog sriubinėj lėkštėj apie 1,5 stiklinės cukraus ir kokius tris-keturis valg. šaukštus cinamono išmaišykit, tada dar kokį 100 g sviesto ištirpdykit (čia jau skaičiai nebe taip svarbu, rašau apytiksliai). Pasiimat tešlą, padalinat ją į dvi dalis, tada vieną dalį dedat ant miltuoto stalo ir kočiojat, na iškočiokit maždaug a4 lapo dydžio lakštą. Na per plonai nekočiokit, bet ir storo labai nepalikit. Tada ant iškočiotos tešlos užpilat kokius 5 šaukštus lydyto svieso, su ranka gerai paskirstot jį po visą tešlą ir apibarstot cinamono-cukraus mišiniu. Negailėkit, bet ir nepadauginkit, nes ir pati tešla gi saldi

Tada visa tai suvyniojat kaip vyniotinį ir pjaustot, na mazdaug poros cm dydzio gabaliukais, sudedat ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ir dar pusvalandukui dedat prie radiatoriaus. Butu gerai, kad uzdengtumet, bet cia jau jusu sumanumo reiks, nes jie iskils, tad reikia, kad nesiliestu prie ju niekas. As tai nuo vaiku zaislu dezes dangti uzdedu ir dar i rankšluostį įsuku. Kol pirma partija bandelių vėl kyla, galit antrą dalį tešlos lygiai taip pat paruošti ir padėti pakilti. Na kai praeina pusvalandis, pasidedat bandeles su skarda ant stalo, ir su arbatiniu šaukšteliu apipilat lydytu sviestu kiekvieną bandele ir šaunat orkaitėn. Aš kepu 180 - 200 laipsnių temperatūroj apie 20 min. Na pačios gi matysit kai iškeps, turi būti rudos gražiai. Tada jas išimat, įsipilat į stiklinę šalto pieno ir.... GALIT VALGYT...
Na tikiuosi aiškiai parašiau