Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėjimas, kalinių "teisės"

Va, kas man labai patiko, tai požiūris į kalinių teises Tunise. Ten - ne visuomenė "kalta", kad teko sėsti, o visų pirma esi pats dėl to kaltas. Ir ne visuomenė tau skolinga, o tu visuomenei, nes sukėlei "nepatogumų". Todėl asmuo, sėdęs į kalėjimą, labai puikiai realizuoja galimybę savo skolą visuomenei grąžinti priverstine tvarka. Jokių pasimatymų, jokių siuntinių, jokių skambučių. Tik juodas juodžiausias darbas akmens skaldyklose, fosfatų kasyklose ir dar auklėjamoji prižiūrėtojų saviveikla. Žmonės taip bijo patekti į kalėjimą, kad šaliai, turinčiai daugiau, negu 10 mln gyventojų, užtenka 3 kalėjimų: vyrų, moterų ir sunkių paauglių.
Atsakyti
QUOTE(Lemone @ 2007 06 04, 21:24)
nieko nedaroma  ph34r.gif ir pasakysiu kodėl: 70 proc darbuotojų - tarybinio mąstymo asmenys: mušti, neleisti, žūlikui snukin ir pan. atėję nauji tik ką mokslus baigę darbuotojai būna kupini entuziazmo ir gerų norų pakeisti pasaulį.... kol nepradeda latravot su seniais. baigiasi visos iliuzijos.
kartą per mėnesį privalomas pokalbis su psichologu... prabūną žmogelis tarkim tardymo izoliatoriuj 4 mėnesius ir dieną prieš jo "etapavimą" psichologas susigriebia, kad nei vieno įrašo nėr. o tada jau prasideda kūrybinės kančios  doh.gif
baisu ir ne kitaip  doh.gif

Kokie mes-tokia ir valstybė.
Kokia valstybė-tokie ir kalėjimai.
Kokie kalėjimai-tokie ir kaliniai.

Reziume-kokie mes-tokie ir kaliniai.

P.S.niekada nežinai,ar pats,ar tavo vaikas ten nepakliūsi.Tfu tfu tfu ...per kairį petį..
Atsakyti
Duok dieve nesusidurt...
Atsakyti
Taip, kartais ten sėdi ir geri žmonės. Vienas mano pusbrolis- policininkas, o kitas brolis - sėdėjo kalėjime. Už vagystę...
Nesmerkiu sėdinčių. Visko gyvenime būna. Bet privilegijų tai tikrai jiems perdaug... Būtų sunkiau, labaiau bijotų sėst. Prieš darant - pagalvotų. Žinoma, kiekvienas galvoja, kad išsisuks.
Atsakyti
jie per daug ten turi privilegiju as tai maitinciau tik duona su vandeniu ir sedetu jie belangej o ne tai kad internetai televizoriai kiti namuose dar prasciau gyvena
Atsakyti
As turbut vel busu balta varna. Kodel mes diskutuojame tema kuros mes nesuprantame. As sutinku kad reike bausti uz nusikaltima. Bet niekaip nesuprantu, kodel isejas zmogus visa gyvenima turi buti kaltas schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(angelazil @ 2008 01 12, 16:24)
As turbut vel busu balta varna. Kodel mes diskutuojame tema kuros mes nesuprantame. As sutinku kad reike bausti uz nusikaltima. Bet niekaip nesuprantu, kodel isejas zmogus visa gyvenima turi buti kaltas schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

va va butent ir as šito nesuprantu g.gif jei jau viena syk ten pabuvai tai vadinasi esi nusikaltelis didžiauses, ir jei jau kas tai visu pirma kaltina tave (ipac kai esi kokem nedidelem miesteli).
va man žinomas toks atvejis, kai "sedejo" už telefono vagyste, na atbuvo savo laika kiek reikejo grižo žmogus i normalu gyvenima, susitvarke viska, o po kiek tai laiko, per viena konflikta sutrenke vienam i veida ir uz tai gavo 2 m. tai as visai ce tvarkos nesuprantu, va butu tai padares kas kitas kur nebutu buves sedejas aisku jam uz tai nieko nebutu o ce mat buvai jau toj istaigoj tai varyk ir toliau tenai doh.gif man ce kazkoks nesusipratimas, o dar baisesnis siutas ima kai girti vazineja ir užmusa tai beveik sausi išlipa iš tos balos mat jie policininkai doh.gif doh.gif doh.gif fui nekenčiu tokios neteisybės blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vengana @ 2008 01 14, 20:38)
va va butent ir as šito nesuprantu  g.gif  jei jau viena syk ten pabuvai tai vadinasi esi nusikaltelis didžiauses, ir jei jau kas tai visu pirma kaltina tave (ipac kai esi kokem nedidelem miesteli).
va man žinomas toks atvejis, kai "sedejo" už telefono vagyste, na atbuvo savo laika kiek reikejo grižo žmogus i normalu gyvenima, susitvarke viska, o po kiek tai laiko, per viena konflikta sutrenke vienam i veida ir uz tai gavo 2 m. tai as visai ce tvarkos nesuprantu, va butu tai padares kas kitas kur nebutu buves sedejas aisku jam uz tai nieko nebutu o ce mat buvai jau toj istaigoj tai varyk ir toliau tenai  doh.gif  man ce kazkoks nesusipratimas, o dar baisesnis siutas ima kai girti vazineja ir užmusa tai beveik sausi išlipa iš tos balos mat jie policininkai  doh.gif  doh.gif  doh.gif  fui nekenčiu tokios neteisybės  blink.gif

todel, kad mastyt reikia pries vagiant telefonus ir dauzant kitiems snukius.
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2008 01 03, 20:56)
Va, kas man labai patiko, tai požiūris į kalinių teises Tunise. Ten - ne visuomenė "kalta", kad teko sėsti, o visų pirma esi pats dėl to kaltas. Ir ne visuomenė tau skolinga, o tu visuomenei, nes sukėlei "nepatogumų". Todėl asmuo, sėdęs į kalėjimą, labai puikiai realizuoja galimybę savo skolą visuomenei grąžinti priverstine tvarka. Jokių pasimatymų, jokių siuntinių, jokių skambučių. Tik juodas juodžiausias darbas akmens skaldyklose, fosfatų kasyklose ir dar auklėjamoji prižiūrėtojų saviveikla. Žmonės taip bijo patekti į kalėjimą, kad šaliai, turinčiai daugiau, negu 10 mln gyventojų, užtenka 3 kalėjimų: vyrų, moterų ir sunkių paauglių.

O jei kaip viduramžiais dar pirštus už vagystę nukirstų - tai išvis bijotų doh.gif Yra į ką mums lygiuotis, Tunisas gi viena iš labiausiai civilizuotų šalių šiuo metu biggrin.gif
Atsakyti
Man yra baisu vagys,prievartautojai,žmogžudžiai.Ko niekad,negalėčiau pati padaryt,nesuvokiu kaip kitiems tai yra gyvenimo būdas, ir sakyčiau tokių daugėja.
Atsakyti
QUOTE(Spyglė @ 2008 01 14, 23:17)
Man yra baisu vagys,prievartautojai,žmogžudžiai.Ko niekad,negalėčiau pati padaryt,nesuvokiu kaip kitiems tai yra gyvenimo būdas, ir sakyčiau tokių daugėja.

Yra tokia lietuvių liaudies patarlė - niekada neišsižadėk ligos, tiurmos ir ubago lazdos...
Atsakyti
QUOTE(MaršuA @ 2008 01 15, 00:21)
Yra tokia lietuvių liaudies patarlė - niekada neišsižadėk ligos, tiurmos ir ubago lazdos...

gal ta patarle labiau taikoma del neteisingo apkaltinimo, bet ne "niekada neissizadek galimybes vogti, zudyti, prievartauti" bigsmile.gif
Atsakyti