QUOTE(Mumuke @ 2008 08 03, 19:07)
Ieškojau, ieškojau internete TIKROJO amerikietiško obuolių pyrago recepto (tokio, kaip filmuose rodo) ir niekur neradau

pamaniau, kad jau čia kas nors tikrai turėtų žinoti, kaip gi kepamas tas amerikietiškas pyragas
Na, aš kažką radau:
1.Amerikietiškas obuolių pyragas :
INGREDIENTAI:
0,8-1 kg šaldytos bemielės (bet tinka ir mielinė) tešlos;
0,8-1 kg rūgštesnių obuolių;
1 stiklinė cukraus;
1 arb. š. cinamono;
2 arb. š. vanilės;
2 valg. š. krakmolo;
1 kiaušinis aptepimui;
įdarui- juodo ir pieniško šokolado bei riešutų (bet nebūtinai)
GAMINIMAS:
Šiek tiek daugiau nei pusę tešlos iškočioti ir iškloti skardos dugną bei šonus.
Įdaras: nulupti ir supjaustyti gabaliukais obuoliai sumaišyti su cukrumi, krakmolu, vanile, cinamonu ir kitais pageidaujamais paskaninimais- sudedami ant išklotos tešlos.
Kita tešlos dalis iškočiojama ir užklojama ant įdaro, kraštus suklijuojant plaktu kiaušiniu. Kepti 10 minučių 200°C temperatūros orkaitėje, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti dar 50 minučių (Pastaba: pyragas gali iškepti ir greičiau). Skanaus!
2.Amerikietiškas obuolių pyragas :
INGREDIENTAI:
I indas:
3 puodeliai miltų
3 arb. šaukšt. kep. miltelių
0,5 arb. šaukšt. druskos
1,2 puodelių cukraus
II indas:
1 puodelis aliejaus
4 kiaušiniai
0,5-1 puodelis apelsinų sulčių
2,5 arb. šaukšt. vanil. cukraus
Įdaras:
3-8 obuoliai , pjaustyti skiltelėmis
2 arb. šaukšt. cinamono
5 arb. šaukšt. cukraus
GAMINIMAS:
I indo produktus sumaišyti. II indo produktus suplakti mikseriu.
Viską sumaišyti.Į išteptą riebalais kepimo formą (geriausia - keksui su skyle viduryje)dėti dalį tešlos , po to - obuolius , pabarstyti cukrumi , cinamonu, uždėti likusią tešlą.
Kepti 1,5 val. 180 orkaitėje , temperatūra palaipsniui mažinant.
Iškepus palaikyti orkaitėje -išjungus kaitinimą - dar 40 min. Kepiniui atšalus išimti iš formos.