Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 4

QUOTE(Abai @ 2008 07 28, 19:21)
Noriu slapio... niam niam  drinks_cheers.gif


Turiu pripažinti, kad nesu tikra receptas išeis - nes aš eksperimentuoju, dedu kiekvienąkart naujus dalykus ir kol kas niekad nebuvo, kad kas nesigautų. Na kažkas gero tikrai turėtų išeiti wink.gif

Reikės:
3 kiaušinių
1 stiklinės aliejaus
2 stiklinių miltų
1,5 stiklinių cukraus
truputį druskos
cinamono arba van. cukraus (kaip labiau noris)
2 šaukštelių kep. miltelių (galima naudoti ir sodą, rieks 1 š. tada)
3 stiklinių supjaustytų persikų (tiek konservuoti, tiek žvieži tiks)
galima dar jei norisi keletą šaukštų riežutų ar saulėgrąžų, bet nebūtina.

Viską sumaišyti (tvarka nesvarbi, jokių kiaušinių iki putų nereikia, dar nebuvo, kad kas nesigautų, nors recepte ir kitaip rašoma smile.gif ). Supilti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ir kepti 190 laipsnių temp. apie 40-50 min (nuo orkaitės priklauso, gali ir mažiau, ir daugiau).

Viską matuoju stiklinėm, nes svarstyklių niekad neturėjau ir taip patogiau santykius matyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2008 07 27, 17:38)
Gal kuri nors turite nelabai sudetinga pyrago su koncervuotais persikais receptuka.


Pažiūrėkite šį recepta kiek skaitinėjau tai matosi kad paprastas ir labai išgirtas pyragas (pati dar neprisiruošiau iškepti)

Čia vertimas:

ANYTOS PYRAGAS

Tešlai:
125 g smulkaus cukraus,
125 g sviesto,
200 g miltų,
1 pak. kepimo miltelių (1 pak. – 11 g, skirtas 500 g miltų),
3 kiaušiniai,
1 v. š. citrinos sulčių.

Papuošimui:
1 ind. (830 g) konservuotų vaisių arba uogų savose sultyse,
0,5 pak. pudingo miltelių (1 pak. – 37 g).

Sumaišyti visus sausus komponentus ir visus skystus atskirai. Po to viską kartu sumaišyti. Supilti į pateptą aliejumi formą ir kepti išanksto įkaitintoje orkaitėje (termostatas 6) 30 min. orkaitės viršuje.
Vaisius iš indelio išdėlioti ant pyrago (jeigu reikia – supjaustyti).
Pagaminti ŽELĖ: visą skystį iš indelio sumaišyti su puse pakelio pudingo miltelių, dėti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant, kaitinti iki virimo. Kai tik pradės užvirti – masė iš skystos pavirs į žėlinę – čia jau ją ir supilti ant pyrago, papuošto vaisiais.
Sustingti turi beveik iškarto, per keletą minučių. Ataušinti ir patiekti.
Padaroma tiesiog momentaliai!!!

P.S. recepto autorė yra kepusi šį pyragą su ananasais, obuoliais, nuotraukoje – su kriaušėmis. Sviestą suminkština mikrobangėje (kad greičiau būtų), bet galima išimti išanksto ir pats sušils. Yra kepusi ir su margarinu – irgi gerai. Geriausiai naudoti 26 cm formą, jei mažesnė (24 cm) bus storesnis pagrindas - čia kaip kam patinka.

Na jei kas išbandysit, parašykit kaip sekėsi, ar skanus. Toliau ten paskaitinėjusi radau, kad merginos kepė 180 C temperatūroje ir buvo nuomonių, kad pudingo geriau visą pakelį dėti, kad nenutekėtų. Forma tinkamiausia būtų, tokia kaip pyragams su banguotais šonais.
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 07 29, 13:57)
Pažiūrėkite šį recepta kiek skaitinėjau tai matosi kad paprastas ir labai išgirtas pyragas (pati dar neprisiruošiau iškepti)

Čia vertimas:

ANYTOS PYRAGAS

Tešlai:
125 g smulkaus cukraus,
125 g sviesto,
200 g miltų,
1 pak. kepimo miltelių (1 pak. – 11 g, skirtas 500 g miltų),
3 kiaušiniai,
1 v. š. citrinos sulčių.

Papuošimui:
1 ind. (830 g) konservuotų vaisių arba uogų savose sultyse,
0,5 pak. pudingo miltelių (1 pak. – 37 g).

Sumaišyti visus sausus komponentus ir visus skystus atskirai. Po to viską kartu sumaišyti. Supilti į pateptą aliejumi formą ir kepti išanksto įkaitintoje orkaitėje (termostatas 6) 30 min. orkaitės viršuje.
Vaisius iš indelio išdėlioti ant pyrago (jeigu reikia – supjaustyti).
Pagaminti ŽELĖ: visą skystį iš indelio sumaišyti su puse pakelio pudingo miltelių, dėti ant silpnos ugnies ir nuolat maišant, kaitinti iki virimo. Kai tik pradės užvirti – masė iš skystos pavirs į žėlinę – čia jau ją ir supilti ant pyrago, papuošto vaisiais.
Sustingti turi beveik iškarto, per keletą minučių. Ataušinti ir patiekti.
Padaroma tiesiog momentaliai!!!

P.S. recepto autorė yra kepusi šį pyragą su ananasais, obuoliais, nuotraukoje – su kriaušėmis. Sviestą suminkština mikrobangėje (kad greičiau būtų), bet galima išimti išanksto ir pats sušils. Yra kepusi ir su margarinu – irgi gerai. Geriausiai naudoti 26 cm formą, jei mažesnė (24 cm) bus storesnis pagrindas - čia kaip kam patinka.

Na jei kas išbandysit, parašykit kaip sekėsi, ar skanus. Toliau ten paskaitinėjusi radau, kad merginos kepė 180 C temperatūroje ir buvo nuomonių, kad pudingo geriau visą pakelį dėti, kad nenutekėtų. Forma tinkamiausia būtų, tokia kaip pyragams su banguotais šonais.




aciu reikes isbandyti thumbup.gif pries kelias dienas kepiau varskes pyraga su obuoliais ir persiku uogiene,irgi tarp supermamos receptu radu, super gavosi thumbup.gif labai labai skanus, nors kepant jau buvo minciu atsirade kad nekas man cia gaunasi ir teks mesti lauk doh.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites aciuks.gif Ryt kazkuri butinai kepsiu. Siandien jau prisipirkau produktu thumbup.gif
Atsakyti
Ieškojau, ieškojau internete TIKROJO amerikietiško obuolių pyrago recepto (tokio, kaip filmuose rodo) ir niekur neradau schmoll.gif pamaniau, kad jau čia kas nors tikrai turėtų žinoti, kaip gi kepamas tas amerikietiškas pyragas smile.gif
Atsakyti
Nors truputi apibudink kaip jis atrodo ,kaskaip filmuose neatkpreipiau demesio g.gif
Atsakyti
Na kažkas tokio:

http://www.stumplane...content/AP3.jpg ax.gif
Atsakyti
Pasistenksiu Tau ka nors surasti savo naujojoje ANCIKLOPEDIJOJE smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2008 08 03, 19:07)
Ieškojau, ieškojau internete TIKROJO amerikietiško obuolių pyrago recepto (tokio, kaip filmuose rodo) ir niekur neradau  schmoll.gif pamaniau, kad jau čia kas nors tikrai turėtų žinoti, kaip gi kepamas tas amerikietiškas pyragas smile.gif


Na, aš kažką radau: 4u.gif

1.Amerikietiškas obuolių pyragas :

INGREDIENTAI:

0,8-1 kg šaldytos bemielės (bet tinka ir mielinė) tešlos;
0,8-1 kg rūgštesnių obuolių;
1 stiklinė cukraus;
1 arb. š. cinamono;
2 arb. š. vanilės;
2 valg. š. krakmolo;
1 kiaušinis aptepimui;
įdarui- juodo ir pieniško šokolado bei riešutų (bet nebūtinai)

GAMINIMAS:

Šiek tiek daugiau nei pusę tešlos iškočioti ir iškloti skardos dugną bei šonus.

Įdaras: nulupti ir supjaustyti gabaliukais obuoliai sumaišyti su cukrumi, krakmolu, vanile, cinamonu ir kitais pageidaujamais paskaninimais- sudedami ant išklotos tešlos.

Kita tešlos dalis iškočiojama ir užklojama ant įdaro, kraštus suklijuojant plaktu kiaušiniu. Kepti 10 minučių 200°C temperatūros orkaitėje, tada sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti dar 50 minučių (Pastaba: pyragas gali iškepti ir greičiau). Skanaus! mirksiukas.gif

2.Amerikietiškas obuolių pyragas :

INGREDIENTAI:

I indas:
3 puodeliai miltų
3 arb. šaukšt. kep. miltelių
0,5 arb. šaukšt. druskos
1,2 puodelių cukraus

II indas:
1 puodelis aliejaus
4 kiaušiniai
0,5-1 puodelis apelsinų sulčių
2,5 arb. šaukšt. vanil. cukraus

Įdaras:

3-8 obuoliai , pjaustyti skiltelėmis
2 arb. šaukšt. cinamono
5 arb. šaukšt. cukraus
GAMINIMAS:

I indo produktus sumaišyti. II indo produktus suplakti mikseriu.
Viską sumaišyti.Į išteptą riebalais kepimo formą (geriausia - keksui su skyle viduryje)dėti dalį tešlos , po to - obuolius , pabarstyti cukrumi , cinamonu, uždėti likusią tešlą.
Kepti 1,5 val. 180 orkaitėje , temperatūra palaipsniui mažinant.
Iškepus palaikyti orkaitėje -išjungus kaitinimą - dar 40 min. Kepiniui atšalus išimti iš formos.

user posted image
essen.gif
Atsakyti
ačiū ačiū ačiū 4u.gif buvau radusį tą pirmą receptuką, bet ten nėra tešlos paruošimo būdo, o aš nemėgstu tų pirktinių, pati mėgstu tepliotis blush2.gif reikės pasidaryti, jeigu patiks ir pavyks, būtinai pranešiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumuke @ 2008 08 03, 19:07)
Ieškojau, ieškojau internete TIKROJO amerikietiško obuolių pyrago recepto (tokio, kaip filmuose rodo) ir niekur neradau  schmoll.gif pamaniau, kad jau čia kas nors tikrai turėtų žinoti, kaip gi kepamas tas amerikietiškas pyragas smile.gif

http://giedrius-v.li....com/34702.html gal tiks?
Atsakyti
mmmmmm..... essen.gif: niu ir skanestu cia radau, jauciu darysiu pyraga su persikais siandien smile.gif
Atsakyti