Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip "patikrinti" auklę?

Sveikos mamytes! Kita menesi turesiu palikti savo aukseli ir keliauti i darba. Po ilgu ieskojimo keliu issirinkome aukle, miela moteriske, kuri ir mums ir musu aukseliui patiko. wink.gif Bet va klausimas, tiek esu girdejusi ivairiu atsitikimu is aukliu gyvenimo, kad norom nenorom persasi mintis - o gal ir manoji aukle bus prie akiu kaip silkas, o uz akiu, kaip vilkas? :-/ Kaip man ja patikrinti, i ka labiausiai atkreipti demesi pirmosiomis jos darbo dienomis, mat pora savaiteliu busime trise, as, ji ir mazoji...? Pasidalinkit patirtimi jei galit. wink.gif
Atsakyti
manau, vienas svarbiausiu "patikrinimu" yra stebeti, kaip i aukle reaguoja vaikutis. Jei jums uz akiu aukle bus "kaip vilkas", tai vaikelis, kad ir koks bus mazas parodys tai. O jei vaikelis per tas pora savaiteliu priprates prie aukles, ja ryte pamates dziaugiasi, bent jau nerodo didelio priesiskumo - tai manau aukle su juo elgiasi gerai. Aisku, toks patikrinimas labai salyginis, bet vaikelio reakcija i aukle - manau pagrindinis patikrinimas smile.gif
Atsakyti
Taip,geriausias indikatorius pats vaikutis wink.gif Gali is darbo gryzti kiek anksciau nei iprasta,gali uz duru pastoveti parejus,paklausyti ar neverkia,ar ji nesibara,gali palikti ijungta diktofona kur nors kambarypaslepta-bent valandos jos kalba su mazyliu turesi wink.gif gali paprasyti draugiu,kad uzeitu,atseit taves ieskodamos,pamatys ka veikia su vaiku,ar vaikas neapsiverkes wink.gif tiek minciu wink.gif
Atsakyti
Mano drauge panasiai dare, tai vos ne visos kaimynes ejo skolintis druskos, degtuku ir pan.
Atsakyti
QUOTE (Barbora @ 2004 01 15, 05:56)
Mano drauge panasiai dare, tai vos ne visos kaimynes ejo skolintis druskos, degtuku ir pan.

o auklei nekilo itarimas kad kaimynes taip daznai ateina?
Atsakyti
As jau irgi po truputi ieskau aukles, vakar vienai paskambinau, tipo, turi rekomendacijas, bet man tos moters balsas pasirode nelabai malonus... Na ir kaip save priversti dar karteli jai paskambinti? Aisku, galima ir neskambinti, bet gyvena salia, kaina priimtina (2.5 lt/val).... Bandysiu dar ieskoti..
o del patikrinimo tai as nebijau - musu name tiek jaunu mamyciu, ir aisku, jau spejom susipazinti, tai tirkai manau, kad tai viena tai kita ar uzsuks, ar i svecius pasikvies, galu gale ir lauke kartu vaikuciai bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikule: 15 sausio 2004 - 15:26
QUOTE (Mala @ 2004 01 15, 14:05)
o auklei nekilo itarimas kad kaimynes taip daznai ateina?

koks skirtumas kilo jai itarimas ar ne?kiekviena rupestinga mama,turi buti del savo vaiko rami,tegu tik tie kaimynai ar drauges eina nors ir kas kelias min.as irgi turbut taip daryciau,bent jau is pradziu.
Atsakyti
QUOTE (Barbora @ 2004 01 15, 07:56)

na, nezinau, as taip nedaryciau, nes man toks mamos elgesys kvepia nepagarba auklei. Apsimetinejimo budu tikrinti, specialiai organizuoti tokias situacijas... Jei as buciau aukle ir suprasciau tokias mamytes gudrybes - tikrai iseiciau is tokios seimos. mad.gif
Juk aukle - normalus zmogus, kuri jus priemet dirbti. Tai toki zmogu reikia ir gerbti, jei norit, kad ir jus ji gerbtu.
Aisku, suprantu, kad mamytems rupi "patikrinti" aukle, bet as ta patikrinima dariau atvirai, per pirma musu susitikima. Taip pat daznai skambinau pirmomis dienomis ir klausiau ka veikia, ar viskas tvarkoj. Jos man visada pacios pasako, jei kazkas joms neramu, kazko nezino, ar vaikas uzsigavo ar pan.

Tiesiog, manau, kad tikrinimui geriausia yra sukurti tokia atmosfera auklei, kad ji nebijotu pasakyti, kad kazkas nutiko, kad nesiseka susitart su vaiku del kazko ar pan. , kad jaustusi laisvai ir jaukiai. tada ir vaikui bus geriau. va taip va wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Jurga @ 2004 01 19, 14:54)
na, nezinau, as taip nedaryciau, nes man toks mamos elgesys kvepia nepagarba auklei. Apsimetinejimo budu tikrinti, specialiai organizuoti tokias situacijas...

deja,tikrinimus daryti mane priverte labai karti patirtis. Skambinant namo girdedavau tyla,jokiu vaiko verksmu,graziai maloniai aukle pasakodavo,kad viskas puiku. Kol...viena diena gryzau anksciau. Neplanuotai. Ir ka pamaciau? Aukle su mano chalatu ka tik po vonios,mano skalbyklej skalbiasi jos skalbiniai,virtuvej pietauja visa jos seima-is mano produktu. O vaikas mano kitam kambary vezime sedi. Vos nenualpau. Liepiau staigiai visiems nesdintis. nelinkiu niekam tokios patirties ir geriau jau ivairiais budais tikrinti,taip kad nepastebetu,o jei bus protinga supras mamytes jausmus,jei ne-tegul sau eina. Juk vaikas musu didziausias turtas,tad bet kam palikti butu per didele rizika.

PS kai isejo,pasigedau ir daugiau daiktu... sad.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 15:37)
deja,tikrinimus daryti mane priverte labai karti patirtis. Skambinant namo girdedavau tyla,jokiu vaiko verksmu,graziai maloniai aukle pasakodavo,kad viskas puiku. Kol...viena diena gryzau anksciau. Neplanuotai. Ir ka pamaciau? Aukle su mano chalatu ka tik po vonios,mano skalbyklej skalbiasi jos skalbiniai,virtuvej pietauja visa jos seima-is mano produktu. O vaikas mano kitam kambary vezime sedi. Vos nenualpau. Liepiau staigiai visiems nesdintis. nelinkiu niekam tokios patirties ir geriau jau ivairiais budais tikrinti,taip kad nepastebetu,o jei bus protinga supras mamytes jausmus,jei ne-tegul sau eina. Juk vaikas musu didziausias turtas,tad bet kam palikti butu per didele rizika.

blink.gif blink.gif ohmy.gif ohmy.gif Siaubas!!! mad.gif mad.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 15:37)

olia lia.... tikrai uzjauciu... isijaute moteriske... mad.gif
Ale nuo tokios neapsaugos ir kaimyniu "tykojimai". Na, su chalatu mmos gal nedristu vaiksciot, bet nuo daiktu pasisavinimo tai neisgelbes. Apie elgesi su vaiku per tokius kaimyniu "patikrinimus" irgi sunkiai suprasi...

Kad is darbo grizt anksciau - viskas tvarkoj, normalus rupestis, bet kaimyniu patikrinimai - man atrodo netikslingi... huh.gif
Atsakyti
kita aukle kaimynes "pariso". sake,iek uzeinam-tiek vaika migdo blink.gif o as buvau pradejus galvot ko 2.gif naktim nemiega sad.gif pasiro diena ismigdo,maze miega-ji tv spokso ar knyga skaito uz 3lt per valanda. Ot geras darbas. O as naktim paskui nemiegu,i darba neissimiegojus eidavau. zodziu kai isaiskejo,liepiau migdyt nustatytom valandom. Pakluso. na zodziu nesekesi man su vyresneles auklem,tikiuosi,kad igyta patirtis pravers su mazaja...
Atsakyti