Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip "patikrinti" auklę?

Manau, geriausiai aukle patikrinti gali laikas. Noriu pasakyti, kad tik su laiku bus aisku, ar aukle tikrai tinkama.
Prisimenu toki atveji, nutikusi mano draugams. Turejo jie gera aukle, kuri rupinosi ir 1m. neturinciu vaiku, ir namais. Jie budavo patenkinti: vaikas pamaitintas, ramus, namai irgi sutvarkyti, valgyti padaryta, vaiko drabuzeliai isskalbti. Po puses metu pastebejo, kad ju vaikutis l. daznai pats sau linguoja sededamas, kaip kad vaikai is kudikiu namu, t.y uzsiima savistimuliacija. O pasirodo, kad ta aukle per dienas su vaiku beveik nebendraudavo, neprieidavo prie jo. Vaikutis buvo ramus, tai ir sededavo visa diena vienui vienas loveleje...
Liudna, bet stai taip "gera" aukle virto "bloga" aukle.
Atsakyti
As skaitau ir jau asaros rikiuojasi akyse sad.gif po savaiteles i darba,tai taip baisu ir liudna mazyle palikt.... sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Ele @ 2004 01 19, 16:19)

O pasirodo, kad ta aukle per dienas su vaiku beveik nebendraudavo, neprieidavo prie jo. Vaikutis buvo ramus, tai ir sededavo visa diena vienui vienas loveleje...

o kokiu budu tevai suzinojo, kad aukle sitaip elgesi su vaiku?
Atsakyti
Brrrrrrrrrrrrr, net purto nuo tu visu aukliu siurprizu! Net pati sau pradedu pavydeti, kad mazasis su mano mama sedi. Tik liudna, kai griztu namo ir vaikas net neina pas mane, sako man "ate, ate" ir bega pas mociute.... unsure.gif O as jo taip pasiilgstu per diena!
Atsakyti
QUOTE (Jurga @ 2004 01 19, 14:37)
QUOTE (Ele @ 2004 01 19, 16:19)

O pasirodo, kad ta aukle per dienas su vaiku beveik nebendraudavo, neprieidavo prie jo. Vaikutis buvo ramus, tai ir sededavo visa diena vienui vienas loveleje...

o kokiu budu tevai suzinojo, kad aukle sitaip elgesi su vaiku?

suprato is vaiko elgesio- kai su vaiku mazai bendraujama, zaidziama, kai jis mazai lieciamas, kai nera taip vadinamos "stimuliacijos" is isores, jis pradeda pats save stimuliuoti, t.y linguoti siubuoti ir pan. Toks vaizdas daznas kudikiu namuose, nes ten vaikams truksta suaugusiuju demesio ir daznai buna vieni.
Atsakyti
Bet tai rytais ir vakarais vaikas bendrauja ir zaidzia su tevais, o ir aukle per diena turi ir perrengti, pamaitinti, iseiti su juo i lauka.. Kazkaip nesitiki kad isvis prie jo nesiliete ar nebendravo.
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 14:25)
As skaitau ir jau asaros rikiuojasi akyse sad.gif po savaiteles i darba,tai taip baisu ir liudna mazyle palikt.... sad.gif sad.gif sad.gif

Man taip pat. paskaitau čia ir graudinuosi. Atrodo aukle pasitikiu, bet dabar dar ir kontrolės daug, o ar ji skirs pakankamai dėmesio, kai truputį kontrolė nuslūgs..Ai, kada į darbą beišeitum vis vien pergyvensi..
Atsakyti
Nugi siurpas nupurto, tokiu dalykeliu pasiskaicius mad.gif Ir taip kazkokia paranoja del aukliu turiu, o dabar tai isvis turbut nesiryzciau svetimo zmogaus samdyti. .. blink.gif
Atsakyti
Aš pati su auklėm dar jokios patirties neturiu, bet va draugei buvo liūdnas atvejis. Pasamdė moteriškę per skelbimus, atrodė, maloni ir vaikas lygtai normaliai ją priėmė. Padirbo 2 savaites, davė dalį algos, o kitą dieną vaikas kaip tik apsirgo. Kai auklė ryte atėjo, ji vaiką jai pridavė, vaistus susakė ir į darbą išbėgo. O darbe padarius svarbiausius darbus priešpiet namo išsiprašė - buvo neramu, kaip vaikutis jaučiasi. Grįžo namo, žiūri, virtuvėj vaikas ant dujinės užsilipęs jungiklius sukinėja, o auklė visiškai girta miega apsivėmus svetainėj ant sofos blink.gif Gerai dar kad laiku grįžo ir vaikutis nenukentėjo mad.gif . Auklę aišku tą pačią dieną išvijo, o naują susirado jau per pažįstamus, bet streso kiek buvo mad.gif . O paskui ir naują auklę tikrindavo netikėtais grįžimais.
Atsakyti
As aciu dievui drauge samdysiu. Tai pasitikiu. Tik ji su savo vaiku ateidines(1,6m)tai vis mastau ar nenukentes demesys mano mazylei..Kaip manot?
Atsakyti
Neisgraudinkit mamos, visokiu tu aukliu buna. Pasitikekit savo sirdim ir vaiku. Neteks gailetis. Man teko vaika palikti 4 men. Is proto ejau, naktim nemiegojau. Vaikas tuo metu svetimu, kai velnias kryziaus bijojo. Maniau klyks visa diena, kai su nauju zmogum paliksiu. Kol kalbejausi su busimaja auklyte, vaikas po keleto minuciu pradejo tiesti rankas i ja ir prasytis paimamas ant ranku. Man tai pasirode labai geru zenklu ir as toliau net neieskojau. Pirma diena skambinejau kaip pamishusi, buvau pasiruosusi bet kuriuo momentu lekti namo... Kiek skambinu tiek girdziu ji fone draugiskai "kvaksint"... Po menesio vaikas net juoktis pradedavo aukle is tolo uzmates... As niekada netikrindavau, net minties nebuvo, nes labai gerbiau ja kaip zmogu uz tai, kad ji i mano gyvenima tiek ramybes atnese. Zodziu buna ir laimingu istoriju. Ieskokit ir rasit, belskites ir bus atidaryta... laugh.gif
Atsakyti
Mamulia, jei gali ir dar turi is ko rinktis, gal tu geriau nesamdyk drauges su vaikuciu aukles darbui unsure.gif Naturalu, kad ta drauge skirs daugiau demesio savo vaikui, arba skriaus savaji, betkokiu atveju konfliktas yra neisvengiamas sad.gif Tavo vaikas yra TAVO, todel naturalu, kad norisi jam skirti max. demesio, ko galbut ir nebus, jei bus dar vienas, aukles vaikas sad.gif Jei tau yra brangi jusu draugyste bei abipusis pasitikejimas, tai gal dar karta apsvarstyk si pasirinkima.

P.S. sekmes darbe. wink.gif smile.gif
Atsakyti