Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip "patikrinti" auklę?

Teisybės yra, kad kai ateis su savuoju, tai tas dėmesys bus dalinamas. Bet nėra ir labai blogai, man atrodo, kad mamytė turėdama tokį vaikutį labai gerai supras ir kitos mamos rūpestį. Aš pvz. tai tikrai sugebėčiau tą dėmesį paskirstyti, tai gal ir draugė sugebės wink.gif nereik iš anksto jaudintis..
Bet tik prasčiau, jei tas vaikutis su kokia slogele ar kosuliuku ateis, tai žiūrėk greit ir tavasis spirgas prisijungs..Šiek tiek gali būti sunkiau, juk ir ta mamytė ne visada gali norėt eiti su siguliuojančiu asavo mažuliu..bet gal viskas ir išsprendžiama, ypač jei darbe nėra labai griežti darbdaviai, turputį laisvės yra...
Atsakyti
QUOTE (exDanni @ 2004 01 19, 22:42)
Naturalu, kad ta drauge skirs daugiau demesio savo vaikui, arba skriaus savaji, betkokiu atveju konfliktas yra neisvengiamas sad.gif Tavo vaikas yra TAVO, todel naturalu, kad norisi jam skirti max. demesio, ko galbut ir nebus, jei bus dar vienas, aukles vaikas sad.gif

Nesutinku su Tavim!

Esu ne viena vaika priziurejusi kartu su saviskiu. Ir ne karto nenukentejo ne vienas vaikas. Pagal mane, kaip tik tokio amziaus jau reik vaikui bendravimo. O kas jam tai suteiks? Suauges? NE! Butent kitas toks pats mazametis vaikutis.

Ir kazkaip nesunkiai sugebejau priziureti vienu metu mazylius, pazaist su jais, abiem skirti demesi....

Kiek zinau, Mamulios dukrele jau nebe maza. Taip kad galima jau ir su ja uzsiimineti ivairia veikla, sudominti knygutemis, zaisliukais ir pan wink.gif.
Atsakyti
Nera viskas taip paprasta. Kai sunui buvo metukai mes eidavom "auklet" 1,7metu mergytes. Labai myliu vaikus, bet jau pirma diena supratau, kad uz jokius pinigus nedirbciau darzely aukletoja. Du skirtingi vaikai, skirtingi auklejimai, vienas is ju seimininkas kitas svecias. Ju tarpusavio santykiai... Vienzo, vos ne prazilau. Taip kad, mamulia, tavo drauge turetu but itin stabilios psichikos zmogus.
Atsakyti
Mano giminaite irgi aukles neima, jos vaikus priziuri anyta. Mes su jais atostogavom. Na, vaikai kaip vaikai, visi buriu begioja... O po keliu dienu tevai isvaziavo dirbt ir atvaziavo ta boba mad.gif Jezau, mes kieme sedim, o kambary girdisi kaip ta bobute ant vaiku staugia! Nezinau, gal jai buvo morcius koks, bet ant vaiku ji stauge visa ta laika ir neleido ju i lauka. Vasara. Palangoj. Uz lango - 28, o vaikai sedi namie, nes taip bobai lengviau. Mociute vadinasi. Karta mandagiai paklausiau, ar neiseis mergaites i lauka, tai kritika pajutus kaaai dejo koliotis - is serijos, ji geriau zino! O prie tevu tai tik liezuvi pasplonina, padla... Ir ka jai padarysi - mociute gi, gimine... dry.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 22:23)
As aciu dievui drauge samdysiu. Tai pasitikiu. Tik ji su savo vaiku ateidines(1,6m)tai vis mastau ar nenukentes demesys mano mazylei..Kaip manot?

as manau, kad labai priklauso nuo aukles - t.y. drauges motyvu kodel ji eina dirbti aukle pas tave. Ar del to, kad vaikus labai myli, ar del to, kad uzsidirbt nori tokiu, sakyciau visai patogiu budu, ar del to kad ji tave, kaip drauge gelbeja, nori padeti. Jei zmogus labai myli vaikus - manu ir demesi paskirstyt sugebes. Svarbiausia, kad jai kantrybes uztektu, nes tikrai, kai vienas vaikas seimininkas, o kitas - svecias - kartais buna sunku blink.gif

Mielai iskeisciau puse dienos savo dabartinio darbo i aukles darba. Tik kad darbdavys manau nesutiks laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 15:23)
As aciu dievui drauge samdysiu. Tai pasitikiu. Tik ji su savo vaiku ateidines(1,6m)tai vis mastau ar nenukentes demesys mano mazylei..Kaip manot?

DRASIAI SAMDYK!!! Del nieko nepergyvenk. Demesio tavo vaikui tikrai netruks, tuo labiau sakai, kad jinai drauge (beje, as cia kalbu apie normalius zmones, ne apie "patologinius" atvejus). Juk pati mama, viska supranta.. O ir tavo leliui patiks bendravimas su kitu vaiku - vis idomiau negu suaugusieji.. Vaikams tokiam amziuje uztenka tik ziureti vienam i kita ir jie jau laimingi buna tongue.gif

Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE (mamulia @ 2004 01 19, 22:23)

O ar aptaret su drauge kas bus, jei jos 2.gif susirgs?
Atsakyti
QUOTE (Kuzia @ 2004 01 24, 16:54)
O ar aptaret su drauge kas bus, jei jos 2.gif susirgs?

taip.jeigu jos vaikutis sirgs arba maniske sirgs tai jos mazyle ziures mociute.
Siaip tai mes jau issibandem,pora dienu draugavo su naujaja aukle,kai ejau i darba iki smulkmenu viska surasiau ant lapelio ir labai pergyvenau.Bet kai parejau is darbo,mazyle laiminga zaide,namai blizgejo.Tad kol kas dziugu.
Atsakyti
O mes su vyru ieskojome tos vadinamos extrines aukles. Rekomendavo mums draugai viena moteriske 50 metu. Ji laaabai norejo dirbti, 5 metus buvo dirbusi aukle ir kaip tik tuo metu neturejo jokio darbo. Pirmam kartui, kai reikejo palikti Domuti viena su aukle, mano vyras pasiskolino tokia labai labai maza filmavimo kameryte, prijunge ja i videka ir 4 val. (tokiam laikui kasete buvo) viska irasinejo. O mes kaip tik keturiom val. ir isvaziavom. Kai grize namo perziurejom, negalejom patiketi - 3 val. aukle Doma nesiojo, likes laikas buvo skirtas pervystymui ir maitinimui. Po to ta aukle pas mus buvo dar tris kartus. Visus tuos kartus taip pat filmavom. Kaip vyras sake, ideali aukle. Domas tik "kre" ir ji keturiom prie jo bega. Ir rezultate ji atsisake dirbti. Paaiskino, kad nenori dirbti karta per savaite ar dvi ir, be to, jai per sunku. As manau, kad ji per daug saves tam musu leliui atidave, taip lakstyt ir tiek laiko 10 kg. nesiot ne kiekvienas sugebetu.
Tai va, galiu patarti - filmuokite!
O mano pussesere tai turi tokia gan didele kamera, tai ji beveik kiekviena diena pries iseidama i darba ta kamera uzdeda ant spintos, kad aukle jos nematytu, o visi garsai irasinejami. Tai irgi labai veiksminga.
Atsakyti
AINAX, tai gal ta jusu aukle pastebejo, kad irasinejate biggrin.gif Viena karta galvoja na nieko, pakentesiu. Bet kai kiekviena karta sitaip, neapsikente moteriske ir isejo wink.gif
Mano mazoji irgi eina pas aukle. Tikrai manau, kad geriausias rodiklis yra pats vaikas: maze pradeda krykstauti, vos tik paminime "mamy", o ja pamaciusi noriai eina. Dabar jau ir sneketi pradejo, tai pati paklausia, ar eis siandien pas "mamy". Tarp kitko, ta moteris dirba aukle 25 metus (taigi, jos profesija, o ne hobis), priziuri iskart 4-5 vaikucius ir kai as is pradziu ziauriai jaudindavausi palikdama maze, ji man ramiai pasakydavo:"Nebijokite, tai juk mano darbas". Tikrai, galeciau apie ja pasakyti tik pacius geriausius atsiliepimus. Vien paziurejus i visus vaikucius matosi - ir aukle, ir vaikai kaifuoja vieni nuo kitu!
Galbut ieskant geros aukles, reikia paprasyti rekomendacijos ir pasiskambinti buvusiai seimai??
Atsakyti
Galiu 100 proc. garantuot, kad aukle apie tai, kad filmuojam ,net neitare. Ta kamera buvo taip imontuota, kad pastebeti neimanoma. O ir dydis tos kameros kaip degtuku dezute.
As sutinku, kad geriausias rodiklis yra pats vaikutis, bet tik tuomet, kai vaikutis siek tiek didesnis. O kaip as is vaiko suprasiu apie aukle, kai jam, pvz. 4 menesiai. Tada, kai pas mus buvo ta aukle, tai Domui tiek ir buvo.
O siaip jau tai man visiskai vienodai butu, zino ta aukle, kad ja filmuoja, ar ne. Kai zinos, kad filmuoja, tai dar labiau stengsis. Aukles reikalas yra kaip ji tokioj situacijoj jausis, o mano reikalas yra rupintis savo vaiku. Ir as nei uz ka pasaulyje niekuo nerizikuosiu. Man yra svarbu kaip jausis mano vaikas, o ne aukle.
Atsakyti
mamai butinai reik pasitiketi aukle,kad galetu ramiai dirbti ar kitus reikalus atlikti.as labai vargau,kol suradau tinkama aukle savo pirmai dukrytei,vajei kiek prisikankinau,taip pat kaip mamulia radau visa seimyna valgancia mano maista,tuoj pat atsisakiau,kita aukle su didelem rekomendacijom pratasydavo po drauges visa diena,kol mano kaimyne nepamate,kad nesa rekiancia po pazascia namo,nes zinojo kada griztu,tai leke namo,o kita diena paprasiau pasekti,kur jos eis,tai ejo i kazkokius bendrabucius ir visa diena vel ten prabuvo,tai trecia aukle buvo mano mamos teta,nors ir nelabai patiko ji man,bet visi matydavo parke vaikstancia,matydavau,kad namai patvarkyti,padaryta valgyt,ramu gyvent pasidare,o dabar pati namuose auginsiu abu,nes noriu kuo ilgiau pabut su vaikais,o ir galimybes yra,tik priziuriu drauges mergyte,tikrai vienodai skiriu demesio,o ir dizioji padeda priziureti,tik sakau,kad vaikas vaikui nelygu,butinai turi sutapti vaiku charakteriai,moteris turi buti kantri,isradinga,beje kiekviena diena prisigalvoju visokiu darbeliu,tik su maziais sunku i lauka iseit,bet mano nuostatos tokios,kad bet kokiu oru butinai reik eit nors 20 min,pirmomis dienomis musu aukletinei tikrai daugiau demesio tekdavo,negu saviems vaikams,bet ir vaikiuka reik suprast su svetimais pasiliko be mylimiausio zmogaus,su kuriuo jautesi tokia saugi,bet dabar viskas puiku,surandam ka veikti visiems trims is karto,tik va valgyt ruosiu kol visi miega pietu,o ir betvarke didele po visu zaidimu buna,bet jau as labai nepergyvenu,juk vaikai,svarbu jiems smagu clap_1.gif
Atsakyti