perverciau net kelias knygas kol radau jusu taip vadinamus 'Twix'
britai juos vadina caramel chocolate shortbread

verciu tiesiogiai tai uz klaidas nepykit
12 gabaliuku
115g. sviesto
175g. miltu
55g. 'caster' cukraus (kaip supratau taip vadinamas labai aukstos kokybes cukrus)
200g. karciojo sokolado
karamelei:
175g sviesto
115g rudojo cukraus (sesuo dedavo paprasta)
3 v.s. dirbtinio medaus
400g. kondencuoto pieno
1. orkaite ikaitinti iki 180c. sviestu istepti 23cm kvadratine skardele.
sudeti sviesta, miltus ir cukru i kombaina ir sukti kol pasidarys vintisa mase (kitoje knygoje visos rusys shortbread gaminamos tesla kapojant peiliu) iskloti skardele ir islyginti pavirsiu. kepti 20-25min kol pasidarys aukso spalvos.
2. kol kepa biskvitas pasigaminkite karamele. sviesta, cukru, medu ir kondensuota piena sudeti i inda storu dugnu atsargiai sildyti kol istirps cukrus. uzvirinti ir sumazinus ugni dar 6-8 minutes pavirti intensyviai maisant kol pasidarys tirstas. aptepti biskvita. 2 valandas palaikyti saldytuve
3. istirpinti sokolada ir atvesinti, kad butu galima paskleisti ant karameles. 2 valandoms padeti i saldytuva. astru peiliu supjaustyti i 12 daliu.
mano pastebejimas toks, kad tu kur darydavo mano sesuo biskvitas buvo surokas, ji dedavo ziupsneli druskos. taip jai patare moteris kartu su ja dirbusi virtuveje ir tuos sausainiukus kepanti jau 20 metu (sesuo dirbo vienos privacios mokyklos virtuveje)
labai pasiseke kad knygoje nuo kurios nurasiau matai buvo nurodyti ne vien angliskais dydziais bet ir gramais
dabar kai prisiminiau siuos sausainiukus reiks issikepti... kai atkas kelia is kaimo i miesteli
pagooglinau tai dar panasiu recepteliu yra, aisku, angliskai