Gal vaizdas ir nelabai...bet man labai patiko jų skonis...subtilus toks... nelabai saldus su lašeliu kartumo...Ir skanesni man pasirodė be šokolado,nes dariau ir su šokoladu ir be...
Produktai:
4 apelsinai vidutinio dydžio
600 g cukraus
300 ml vandens
200 g juodo šokolado
Apelsinus supjaustome maždaug 5 mm storio griežiniais.
Puode užviriname vandenį, sudėdami apelsinus ir paverdame maždaug 3 min.
Išima apelsinus iš vandens ir sudedame ant popierinių rankšluosčių.
Imame puodą su storu dugnu,pilame vandenį,sudedame cukrų ir verdame kol cukrus ištirps.
Sudedame apelsinus į sirupą ir verdame ant silpnos ugnies kažkur 1 valandą.
Virimo laikas priklauso nuo žievelės storio. Kai pamatysit žievelės beveik skaidrios, galima išjungti.
Išimame palesinus,nuvarviname,sudedame ant grotelių ir dedame į orkaitę.
Džioviname 20 min. temperatūroje 120 C.
Šokoladą ištirpiname ant garų ir apelsino gabaliukus iki puses pamerkiame į šokoladą.
Paliekame kol sustings.
Kaip jau rašiau man visai skanu buvo ir be šokolado


