Įkraunama...
Įkraunama...

Sisteminė raudonoji vilkligė

QUOTE(natur @ 2012 03 15, 10:30)
o jerguteliau  doh.gif
lemputė, aga girdejau drauge siule kreiptis pas Bukauskiene, taip ji vedeja .
Galvoju bus kas neaisku ar nesusikalbesiu su kt.reumatologais tada keliausiu dar apsidrausti ir pasitikrinti del savo diagnozes.

kada ats bus?

Aš drebu kotais, pirmadienį varaus pas reum. Rudenį mano vienas rodiklis buvo ribinis....

Aš jau pradedu pati sau ligas diagnozuot. Jergau, kaip tai vargina, kai neina nurimti. aišku, suprantu - nu bus bus, nieko aš nepakeisiu, reiks gydytis ir psio, bet kita pusė draskyte drasko....

Nežinau, dėl nervų ar dėl galimos SRV atsirado bėrimas, kuris panašus į SRV, bet kitų akys to nemato, tik aš sugebu įžiūrėt... Tik plius mano ir kakta yra rausva, ir smakras... Tai gal čia tiesiog nuožvarbos g.gif Akys raudonos, jautrios, ypač paraudę vidiniai akių kampučiai, nes pats baltymas, bet "mėsytės" g.gif Galvos svaigimas nuolatinis ( ne žvaigždutės akyse ), toks kaip girtumo jausmas, dėmėsį sukoncentruot sunku, toks vidinis drebulys, įtampa doh.gif

aaa, rodos iš proto krastaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lemputė @ 2012 03 21, 13:56)
kada ats bus?

Aš drebu kotais, pirmadienį varaus pas reum. Rudenį mano vienas rodiklis buvo ribinis....

Aš jau pradedu pati sau ligas diagnozuot. Jergau, kaip tai vargina, kai neina nurimti. aišku, suprantu - nu bus bus, nieko aš nepakeisiu, reiks gydytis ir psio, bet kita pusė draskyte drasko....

Nežinau, dėl nervų ar dėl galimos SRV atsirado bėrimas, kuris panašus į SRV, bet kitų akys to nemato, tik aš sugebu įžiūrėt... Tik plius mano ir kakta yra rausva, ir smakras... Tai gal čia tiesiog nuožvarbos  g.gif Akys raudonos, jautrios, ypač paraudę vidiniai akių kampučiai, nes pats baltymas, bet "mėsytės"  g.gif Galvos svaigimas nuolatinis ( ne žvaigždutės akyse ), toks kaip girtumo jausmas, dėmėsį sukoncentruot sunku, toks vidinis drebulys, įtampa  doh.gif

aaa, rodos iš proto krastaus  unsure.gif

kt.savaite vaziuoju(pas Merkelyte) isgirsti tik kokie pirminiai tyrimai del reumato/sistemines vilkliges pozymiu.
tai kada suabejosiu tyrimais nezinau, bet manau vertetu isgirsti dvieju gydytoju pastebejimus.
man veido odos berimai pirmi atsirado senai (19metu) ir dabar paskutini karta gydziausi diagnoze is akies kaip as sakau be jokiu tyrimu - perioralinis dermatitas. Nuovargis, silpnumas, issekimas, demesio stoka mane lydi jau senai, ir vis manydavau kas man yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 21 kovo 2012 - 13:20
QUOTE(natur @ 2012 03 21, 14:19)
kt.savaite vaziuoju(pas Merkelyte) isgirsti tik kokie pirminiai tyrimai del reumato/sistemines vilkliges pozymiu.
tai kada suabejosiu tyrimais nezinau, bet manau vertetu isgirsti dvieju gydytoju pastebejimus.
man veido odos berimai pirmi atsirado senai (19metu) ir dabar paskutini karta gydziausi diagnoze is akies kaip as sakau be jokiu tyrimu - perioralinis dermatitas.  Nuovargis, silpnumas, issekimas, demesio stoka mane lydi jau senai, ir vis manydavau kas man yra.

tai lauksim žinių unsure.gif

o tas bėrimas toks ir būdavo, koks būdingas SRV? paūmėdavo pabuvus saulėje?

Aš RF dabar jau pasidariau savo ruožtu, tad vešiuos jį važiuodama, nors jis ramus...

Beje, mokėjai už tyrimus??? nes ten tokia sistema, kad uij....siutas ima- viena reum. išrašo mokamus tyrimus, o kita skiria nemokamus.... Tai įdomu kaip Merkelytė daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemputė: 21 kovo 2012 - 13:31
QUOTE(lemputė @ 2012 03 21, 14:29)
tai lauksim žinių  unsure.gif

o tas bėrimas toks ir būdavo, koks būdingas SRV? paūmėdavo pabuvus saulėje?

Aš RF dabar jau pasidariau savo ruožtu, tad vešiuos jį važiuodama, nors jis ramus...

Beje, mokėjai už tyrimus??? nes ten tokia sistema, kad uij....siutas ima- viena reum. išrašo mokamus tyrimus, o kita skiria nemokamus.... Tai įdomu kaip Merkelytė daro?

taip tas berimas toks nuo 19 metu iki dabar kartodavosi , pati pirma karta prisimenu tai ziauriai atrode doh.gif man sis berimas nepaumedavo sauleje, nes berimas man visada budavo saltuoju metu laiku lapkricio- vasario menesiais. Taip kazkiek nervina kada dregna ir silta, taip kaip perstetu, kadangi laikausi i soliariumus nevaikstau sunku pasakyti kiek itakotu saule. nusiprausus parausta ir dabar tos vietos bet jau nezymiai.

gaila kad buvau su vaikais tai nezinau ka man tiksliai paeme is kraujo, bet moketi reikejo 10 LT.
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2012 03 21, 14:55)
taip tas berimas toks nuo 19 metu iki dabar kartodavosi , pati pirma karta prisimenu tai ziauriai atrode  doh.gif  man sis berimas nepaumedavo sauleje, nes berimas man visada budavo saltuoju metu laiku lapkricio- vasario menesiais. Taip kazkiek nervina kada dregna ir silta, taip kaip perstetu, kadangi laikausi i soliariumus nevaikstau sunku pasakyti kiek itakotu saule. nusiprausus parausta ir dabar tos vietos  bet jau nezymiai.

gaila kad buvau su vaikais tai nezinau ka man tiksliai paeme is kraujo, bet moketi reikejo 10 LT.

g.gif na po tyrimų ats bus aiškiau vistiek unsure.gif

Jetau, 10 lt biggrin.gif nuo manęs bene apie 150 lt nuplėšė, už viską mokėjau - pradedant CRB, RF ir baigiant vilkligės tyrimais doh.gif
Atsakyti
Dar noriu pasiteiraut apie svorius, nes kiek visur rašo,kad prie SRV būdingas svorio mažėjimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lemputė @ 2012 03 21, 21:35)
Dar noriu pasiteiraut apie svorius, nes kiek visur rašo,kad prie SRV būdingas svorio mažėjimas  g.gif

va ir as ta skaiciau. bet pati nesuprantu buvo momentas kai sveriau 61, paskui geritai vel 57, tai vel pasitaisau ir vel nukrenta, bet nesuprantu ar tai norma ar tai nerviniu pagrindu priauga/nukrenta +/- 3kg. bet pastovaus svorio kritimo nepastebejau. man jis kinta
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2012 03 22, 16:51)
va ir as ta skaiciau. bet pati nesuprantu buvo momentas kai sveriau 61, paskui geritai vel 57, tai vel pasitaisau ir vel nukrenta, bet nesuprantu ar tai norma ar tai nerviniu pagrindu priauga/nukrenta +/- 3kg. bet pastovaus svorio kritimo nepastebejau. man jis kinta

man sakyčiau ne tik, kad nekrenta, bet ir šiek tiek pasunkėjau g.gif
Atsakyti
man siandien nuotaika is ryto prasta, toliau sergu kosulys, gerkle,sloga. Jau per metus nebesuskaiciuoju kiek kartu. Bet siais metais tai jau trecias kartas, neskaiciuojant kad vakarais ir taip daznai persti gerkle ar ima skaudeti ausys.
Prie viso to nakti miegojau labai blogai doh.gif doh.gif doh.gif su baime laukiau ryto, jauciu kad man sena liga prasideda skausmas po mentimis, dabar i nugara kazkur impulsus siuncia ir stingsta kojos(jau kaip medines) na zodziu arba praeis arba vel surakins kuna kad reiks Neorubino ampuoliu. doh.gif

nesuprantu kaip reikia apsisaugoti nu visu persalimu, virusu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 23 kovo 2012 - 08:51
Labas 4u.gif
Seniai jau cia nesirodziau...atrodo lyg liga ir atsitrauke, bet jos pakenkimai liko... tai va su jais bandau graziuoju susitarti, gal atsitrauks tongue.gif atrodo ir nesu labai didele optimiste, bet man vis tiek atrodo, kad tikrai bus geriau smile.gif
Si ziema praejo be jokiu persalimu, net paciai keista, nori nenori pradedu tiketi, kad padejo visokie vitaminai, amino rugstys ir pan.
Ar kas nors vartojate 7 Keto Dhea? Internete daug info apie ir cia esame jau kalbeje apie ji. Jau daugiau nei metus naudoju, zinoma negaliu 100 proc. teigti, kad nuo jo, bet savijauta geresne. Pasakiau apie ji reumatologei ir dezute parodziau, bet ji nesuprato, kas cia tokio g.gif , bet pamate, kad sudetyje yra ir vitaminu siek tiek, tai numojo ranka, ai cia vitaminai ir tiek... Is pradziu naudojau Dhea, bet paskaiciau, kad 7 Keto Dhea yra siek tiek geriau, tai turiu nemazai likusio, tai jei kas naudojate galeciau atiduoti...
Atsakyti
Labuka smile.gif

Žiūriu aktyvesnis forumas paliko, na aš irgi pasiguosiu smile.gif jau buvo viskas gerai, savijauta gera, tyrimai geri, pradėjau mažint medrolio, bet še tau atsirado baltymo šlapime, leukocitai nukrito, tai tuoj padidino medrolio dozę... dar norėjau pasiteiraut, man labai greitai atsiranda mėlynės, atrodo niekur nesusitrenkiu, o žiūriu mėlynė. Kaip jums, ar yra panašių bėdų? Galvoju, kad tai vaistų poveikis...
Atsakyti
Labas mergaitės nežina nuo ko pradėti todėl kreipiuos pas jus...

pastarąjį mėnesį skauda kojų sąnarius, abu klubo sąnarius jis išnyra kartais tai net paeiti negaliu po biškyti po žingsniuką, atsistato..skausmas galingas ...skausmas yra toks sąnarinis nervinantis , dažnai sunkiai atsistoju skauda per kelius abu lb ,viena diena vieną koją, kt dieną kitą o būna dienų kai plėšia skausmas abi kojas pačius kaulus o kartais tik sąnarius...tačiau rankų nekamuoja tik kojas ir strėnas labai jai susilenkiu ir tenka būt susilenkus porą min atsitiest vos galiu plėšia skausmas juosmenį nugaroje...tai va ir bėrimas smulkus atsirado tik pradėjus saulėje būt nežinau gal tai tik sutapimas , nes pavasaris...galvos skaumas, svaigimas kiekvieną mielą dieną..jau susigyvenau...tačiau visi tie skaumai jau ne tokie kad numoti ranka...

tai va nežinau nuo ko pradeti, na kad pas šeimos daktarę nueiti galiu žinau bet yra kažkoks kraujo tyrimas kuris pasakytų ar yra SRV pradžia ar ne...šeimoje yra sergančių RA(artritas) ..ar gali būt kad ir man kažkas panašaus lenda pasilpus stipriai imunitetui ? daugybė kausimų kamuoja verysad.gif

ar reikėtų pirmiausiai pasidaryti kraują ar yra antigenas paveldimumo ligai ???
šeimos gyd kvanka tokia biškyti..

na ką galėčiau pirmiausiai pasidaryt kad galėčiau numaut pas kokią reumatologę...
norisi kuo greičiau viską išsiaiškinti
Atsakyti