sveikos, mamos,
mano maze zygiuoja i "Zibute". is tikruju man labai svarbus buvo pirmas ispudis: kai atejau uzrasyt savo visai dar mazulyte mergyte i darza, sekretore iskart nuvede pas pavaduotoja, ji man aprode darza, parode grupes, papasakojo kas ir kaip, ka vaikai veikia, pasiule pavartyti ugdymo planus ir pan.

tada likau maloniai nustebus. iskart po to, ta pacia diena, nuejau ir i kita darza. ir zinot, po pirmojo, mano ispudis buvo svelniai tariant prastas. be proto susireiksminusi sekretore tekstelejo balta lapa ir burbtelejo 'rasykit prasyma'. apie atsakymus i rupimus klausimus isvis patyliu, o pasakymas 'kai prades lankyt tai viska ir suzinosit' uzmuse. sakyciau gal labai uzimta buvo, bet kas skypu su kazkuo intensyviai bendravo. tai va cia tokia pirma pastaba apie darbuotoju kultura. dar kas padare labai gera ispudi - mano mazoji gana problematiskai pasilikdavo darze. ir as del to visai nesidziaugiau. darzo direktore, kai pirma karta jau palikau mazyle viena, maloniai pasiule man paskaityti literaturos apie vaiku adaptacija socialinio pedagogo kambary, ten isvis maza biblioteka

tokiu budu ir mano sirdele buvo ramesne, nes zinojau, kad esu salia mazes. be to, visos renkamos rinkliavos yra registruojamos, uz kiekviena pinigeli dedu parasa. visko, kas perkama yra kaupiami cekiai, kad bet kada galetumem patikrinti kam buvo isleisti pinigeliai (tiesa, dar neteko tikrint

), bet tikiu, kad taip ir yra. dar seimininute sake, kad netgi visos sunestos sanitarines priemones yra registruojamos. sito irgi negaliu 100 proc. tvirtinti, nes netikrinau

pirmojo tevu susirinkimo metu visiems tevams direktore informavo, kad bet kada galime prasyti valdzios dokumentu, irodanciu daiktu pirkima ir pinigu panaudojima ir niekas del to neisizeis

ir dar keista, bet direktore visiems tevams duoda savo mobilaus numeri ir skatina skambini, jei iskiltu kokiu nors problemu. siaip manau, kad tas pasitikejimas ir susideda is mazu dalyku, elementaraus demesio ir pan. grazaus savaitgalio Jums ir Jusu seimoms