QUOTE(indredi @ 2010 10 21, 15:31)
Del Patogar galiu pasakyti tiek - Pantogar ilgai vartoti negalima, tai ne vitaminai, o stiprus vaistas, jis skiriamas zmonems po chemoterapiju, kada nuslenka plaukai.
Na, man slinko 2 metus plaukai, sveikatą išsityriau nuo... iki... - kraujo tyrimus dariausi įvairius, hormonų bent keliolika, pakartotinius ir t.t. - bemaž 1000 litų skyriau vien priežasčių ieškojimui, nes irgi pirmiausia rūpėjo išsiaiškint vidines priežastis, dėl ko taip, ko trūksta, ar ne kokia liga puola, tik paskui pergyvenau, kad kosmetinė bėda...Išvada buvo - labai sveikas žmogus. Pagėrus mėnesį slinkimas tikrai sumažėjo - pati jau pastebiu, kad gerokai mažiau plaukų iškrenta. Sveikatai pokyčių nepastebėjau, gal kiek labiau oda riebaluojasi, bet ne spuoguojasi, nagai dar kietesni pasidarė...Tai objektyviai sveikatai pakenkimų kol kas nematau..Bet jūs teisi, pantogar - vaistas.Po chemoterapijos jo tikrai neskiria - čia neteisybė, nes yra labai didelės vit B dozės, kas onkologiniams ligoniams nėra gerai, nors dėl vit B poveikio vėžiui diskusijų daug, galima rinktis, kuo tikėt, bet kai aš pradėjau gert juos, mano a.a. uošvis kaip tik buvo po radiotarapijos kurso - kai plaukai krenta nuo radiacijos ar nuodų, jokie vaistai ar papildai nepadės. Vienareikšmiškai nepadės ir net daugiau žalos padaryt gali.Domėjausi specialiai, nes galvojau ir jam nupirkt...ką galiu pasakyt dar- tapau mažiau nervinga - nežinau ar velgi dėl B grupės vit, o gal dėl to, kad mažiau plaukų netenku - nes tai tikrai labai labai nervuodavo, o kai nervuojiesi, stresas, dar labiau krenta...O aplinkybės irgi tam tikros buvo- uošvis sirgo tą vieną mėn, laidotuvės, streso apsčiai, o plaukų slinkimas - sumažėjo per 1 mėn.
Dabar dėl vaisto ir papildo statuso...Pantogar vadinamas vaistu anotacijoj, bet paguglinus jį meta prie papildų plaukams, tai manau, čia nereikia prisirišt labai prie vaisto statuso, ypač, kai sulyginus su Wellwoman Tricologic sudėtim Pantogar sudėtis daug švelnesnė, nors Wellwoman Tricologic jau vadinamas papildu. Šiaip kai baigsiu gert Pantogar, pereisiu prie šitų, nors jie dar brangesni - vis tiek ketinu gert pusmetį, kad įtakot ne tik slinkimą, bet ir struktūrinį plaukų pasikeitimą, gal kiek pastorės nuolat gaudami statybinės medžiagos - keratino..Iki pantogaro maždaug metus gėriau vitabiotics vitaminus skirtus nėščiosioms - kaip ypač saugius ir labai praturtintus viskuo, nes prieš juos dar buvau bandžius gert vienus, nuo kurių vos galo negavau po pačios pirmosios dozės- buvo itin stipri alerginė reakcija...Tai po to streso ryžausi tik nėščiųjų vit gert kaip itin saugius ir patikrintus, betgi jie irgi poveikio nedarė netgi metus geriant...Aišku, nagai - super, manikiūrininkė stebisi nagais mano..Betgi plaukams to nepakako..ir esu įsitikinus, kad prie rimto plaukų slinkimo jokie vien tik šampūnai, kompresai ir trynimai padėt negali - reikia pradėt nuo sveikų plaukų folikulų..geriausia gydyt komplesiškai - iš vidaus, plaut, trint, masažuot, ką ir darau, tfu tfu tfu per kairį petį, sėkmingai - po 2-3m. bandymų.