Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

QUOTE(Umberta @ 2010 11 23, 16:10)
tu nemeluoji, bet jeigu teiktum, kad nori tik pas juos, ir tiktais pas juos, manau atrodyt gali, kad meluoji ir nosi isiteikti mirksiukas.gif
o del sios situacijos taip ir paaiskinciau, domina mada, drabuziai, todel pirmiausia nori padirbet pardaveja, ateityje vedeja ir panasiai. jei klaustu, kodel ne zaroj, o pas juos, tiesiog pasakyciau, kad  dabar renkiesi is keliu parduotuviu, kad radai ju skelbima ir susidomejai tiesiog..

Vat taip panašiai ir sakau kaskart ir įtariu, kad tai blogas atsakymas unsure.gif Bet kai bandai įsiteikti, jaučia jie, ka tai melas drinks_cheers.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 11 23, 17:14)
Vat taip panašiai ir sakau kaskart ir įtariu, kad tai blogas atsakymas  unsure.gif  Bet kai bandai įsiteikti, jaučia jie, ka tai melas  drinks_cheers.gif  doh.gif

tai va va, manau tas isiteikimas dar blogiau, nei taip paprastai pasakyti drinks_cheers.gif nes pardavejos-konsultantes pareigos tuo labiau nera svajoniu pareigos, o nezinoma imone tai isvis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Umberta @ 2010 11 23, 16:15)
tai va va, manau tas isiteikimas dar blogiau, nei taip paprastai pasakyti drinks_cheers.gif nes pardavejos-konsultantes pareigos tuo labiau nera svajoniu pareigos, o nezinoma imone tai isvis doh.gif

Aš pardavėją tik kaip pavyzdį pateikiau. Tas pats būna ir dėl vadybinių/administracinių darbų, išsidirbinėja smulkios įmoės per pokalbius mad.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 11 23, 17:26)
Aš pardavėją tik kaip pavyzdį pateikiau. Tas pats būna ir dėl vadybinių/administracinių darbų, išsidirbinėja smulkios įmoės per pokalbius  mad.gif

as tikrai supratau, kad tai pavyzdys, bet ir vadybininko, ir administratoriaus pareigos, tikrai nemanau, kad gali but svajoniu pareigos 4u.gif tai tik pirmos pakopos i virsu, tai as ta ir ruosiuosi sakyt, jei esiu i pokalbi koki smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Umberta: 23 lapkričio 2010 - 15:39
QUOTE(Umberta @ 2010 11 23, 16:31)
as tikrai supratau, kad tai pavyzdys, bet ir vadybininko, ir administratoriaus pareigos, tikrai nemanau, kad gali but svajoniu pareigos 4u.gif tai tik pirmos pakopos i virsu, tai as ta ir ruosiuosi sakyt, jei esiu i pokalbi koki smile.gif

Ooo, iš to išplaukia dar vienas keblus, vertas aptarimo, klausimas biggrin.gif Kaip save matot po n metų rolleyes.gif Kai aš atsakiau vieną kartą, kad matau dirbančią jų įmonėje, bet jau aukštesnėse pareigose, toks atsakymas netiko, mat jie norėjo tokio žmogaus, kuris dirbtų siūlomoje pozicijoje ilgai. Jie man taip ir pasakė - tai ką, mes priimsim jus, o po kelerių metų vėl reikės ieškoti žmogaus į administratorės vietą? Iš to išplaukė ilga diskusija apie darbo motyvaciją ir savirealizaciją, kuri buvo visiškai mano nenaudai - darbo negavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 11 23, 16:45)
Ooo, iš to išplaukia dar vienas keblus, vertas aptarimo, klausimas  biggrin.gif  Kaip save matot po n metų  rolleyes.gif  Kai aš atsakiau vieną kartą, kad matau dirbančią jų įmonėje, bet jau aukštesnėse pareigose, toks atsakymas netiko, mat jie norėjo tokio žmogaus, kuris dirbtų siūlomoje pozicijoje ilgai. Jie man taip ir pasakė - tai ką, mes priimsim jus, o po kelerių metų vėl reikės ieškoti žmogaus į administratorės vietą? Iš to išplaukė ilga diskusija apie darbo motyvaciją ir savirealizaciją, kuri buvo visiškai mano nenaudai - darbo negavau  biggrin.gif

tai jie tikisi, kad aministratorės vietoje po 10metų žmonės dirba? blink.gif Manęs kažkada tokio klausimo paklausė, tai atsakiau, kad būsiu jo vietoje (direktorius darbo pokalbį vedė) ir uždavinėsiu tokius pat klausimus kitiems biggrin.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, kaip galima isivaizduoti, kad pavyzdziui zmogus, kuriam pvz tik 23m. isisvaizduoja 10metu dirbti parduotuveje. Juk per tiek metu ir tos pacios parduotuves gali nebelikti ir aplinkybes pasikeisti. Vis vien, manau, kad zmogus labiau motyvuotas turi buti, ir ta galima pradet nuo pirmo laiptelio, kad ir pardaveja. Dabar pagalvojau biggrin.gif kad jei kas klaustu, kodel norit dirbti pardaveja, tai butu galima atasakyt, kad geriausias darbuotojas tas, kuris zino, visa darbo "virtuve". O pradedamas nuo mazesnio laiptelio, labiau suprasi darbo specifika ir uziimdamas aukstesnes pareigas, galetumet pasiulyti kai kuriuos pakeitimus, kurie palengvintu/padetu pardaveju darbui ir tai didintu pardavimus.

O kas liecia del izymybes klausimo. Tai atsakiau, kad Valdas Adamkus, Tomas Hanksas ir J. Irvingas. Tieisog paminejau tuos, kurie atstovauja srtis, kuriomis as domiuosi smile.gif Nezinau ar tiko atsakymai, gal del to, gal ir ne. Bet darbo negavau smile.gif smile.gif
Atsakyti
Pabandysiu atnesti optimizmo beieskancioms darbo. As ieskojau darbo tris menesius. Niekas net i darbo pokalbi nekviete (issiunciau apie 30 paraisku, kiekviena pritaikyta imonei, o ne ta pati laiska 30-iai imoniu issiunciau). Zodziu, galu gale gavau kvietima i darbo pokalbi ir mane prieme i darba:) As dar vis negaliu patiketi, kad tris menesius pralaukus, po vienintelio pokalbio, radau darba.
Pries pokalbi nusiteikinejau, kaip izuliai meluosiu, jei sulauksiu asmeniniu klausimu apie seimynine padeti ir planuojamus vaikus. Bet ju nebuvo:) Buvo klausimas, kodel butent ta imone. Atsakiau nuosirdziai, kad norejau pakeisti darbo profili, o imone yra viena didziausiu savo srityje, todel ir pretendavau i ja. Bet man svarbiau buvo darbo pobudis, o ne pati imone.
Atsakyti
Man kilo tokia mintis, ar yra kam buvę, kad vidury pokalbio atsistojai neiškentęs ir išėjai? Nes išsidirbinėja vadovai klausinėdami ir t.t. nesąmonių, gaudo ant žodžių ir pan. Ar esat girdėję tokių atvejų? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 11 23, 17:11)
Man kilo tokia mintis, ar yra kam buvę, kad vidury pokalbio atsistojai neiškentęs ir išėjai? Nes išsidirbinėja vadovai klausinėdami ir t.t. nesąmonių, gaudo ant žodžių ir pan. Ar esat girdėję tokių atvejų? smile.gif

Buna ir taip, man pasakojo kaip zmogu pakviete i pokalbi, ir tik pokalbio metu paaiskejo kad jis neatitinka, ir vietoj to kad atsiprasytu, kad ne ta pakviete, matyt sumaise CV ar ka, pradejo apie ji blogai kalbeti pokalbio metu doh.gif , tipo kam cia atejai jeigu nezinai sito, nemoki to..
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2010 11 23, 17:11)

Toks atvejis buvo man ir nė kartą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 11 23, 17:44)
Toks atvejis buvo man ir nė kartą  ax.gif

Gal galite pasidalinti? Na, žinoma, jeigu nemalonu, tai neprivalot.
Tiesiog man įdomu, kokia jų reakcija, kai pakyli nuo stalo. Aš tokia degtukas esu šiek tiek, jaučiu dar ir pasakyčiau keletą sakinių nemalonių, jeigu pakliūčiau į tokią situaciją..
Kaip bjauru, kai pagalvoji, kad elgiasi bjauriai su nepažįstamais žmonėm, mano esą situacijos šeimininkai ir gali leisti viską. doh.gif kiek man teko girdėti, visi labai atsipūtę, kadangi žino, jog darbai nesimėto, o darbuotojų pasiūla didelė.
Atsakyti