Įkraunama...
Įkraunama...

MRU moksliukių klubas (Tęsinys Nr. 3)

QUOTE(index @ 2010 10 20, 12:52)
Aš ne Fanfan, bet..nesusilaikiau neįkišus trigrašio smile.gif

Teismas juk ne vien posėdžių sekretorės ir teisėjai. O kur visi techniniai darbuotojai? Raštinių darbuotojai? Jie nėra valstybės tarnautojai, todėl ir diplomo niekas nereikalauja. Net per tą pačia darbo biržą į teismą gali ateiti. O tokį atveji aš realiai ir žinau. O sekretorės pareigoms eiti užtenka kolegijos diplomo.

O ką bendro su teise turi techninis darbuotojas? g.gif Ji sakė, kad dirbo teisinį darbą ax.gif Tai žinau, kad užtenka kolegijos, bet FAN FAN minėjo, kad buvo nieko nebaigusi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrute22: 20 spalio 2010 - 12:57
QUOTE(sandrute22 @ 2010 10 20, 13:56)
O ką bendro su teise turi techninis darbuotojas? g.gif  Ji sakė, kad dirbo teisinį darbą ax.gif Tai žinau, kad užtenka kolegijos, bet FAN FAN minėjo, kad buvo nieko nebaigusi smile.gif

Kiek pamenu ji nesakė, kad dirbo teisinį ar neteisinį darbą. Sakė, kad įsidarbino teisme.
O tas visiškai įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(index @ 2010 10 20, 12:56)
šaunuooooolė  4u.gif

aš rinksiuos AT. Visada labai norėjau BT, bet galvoju ai, geriau nerizikuosiu.
AT neakivaizdinkams tikrai buvo lengvas.
Kaip tik kalbėjau su kolege, kuri rinkosi KT, tai sakė labai gailiuosi, nes AT buvo ir balai aukštesni ir lengviau.

Sedziu visa apsipatenkinus, nes sirdy man priimtinesne ES skola, nei TT. ax.gif
Su tais valstybiniais, tai loterija-pernai AT nebuvo sunku, o gal siemet bus kitaip, stai ko ir bijau.

sandrute22, ar eitumet dirbti praktikante, be jokio uzmokescio pradziai? As-taip, jei kitaip nepavyks. Turiu truputi pazistamu teiseju, tai jie sako, kad jaunu teisininku, kurie tik baige, beda yra ta, kad susireiksmina ir nei vienas nenori dirbti uz 1000 Lt. Ir visi nori tik Vilniuje. Pazistu apygardos teiseja, kuri pradejo nuo kurjerio teisme. smile.gif
Tik be pykcio. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 20 spalio 2010 - 13:03
QUOTE(Paja @ 2010 10 20, 14:02)
Su tais valstybiniais, tao loterija-pernai AT nebuvo sunku, o gal siemet bus kitaip, stai ko ir bijau.

sandrute22, ar eitumet dirbti praktikante, be jokio uzmokescio pradziai? As-taip, jei kitaip nepavyks. Turiu truputi pazistamu teiseju, tai jie sako, kad jaunu teisininku, kurie tik baige, beda yra ta, kad susireiksmina ir nei vienas nenori dirbti uz 1000 Lt. Ir visi nori tik Vilniuje. Pazistu apygardos teiseja, kuri pradejo nuo kurjerio teisme. smile.gif

taip, pas mus teisme (aš tarp kitko būsiu iš tu techninių darbuotojų, be diplomo) irgi yra ne vienas, kuris prieš tapdamas teisėju teisme registravo išsiunčiamus laiškus, sėdėjo archyve ar dirbo kokį kitą daug mažiau kvalifikuotą darbą. O kiek dar tokių, kurios iš sekretorių patapo teisėjom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 20 spalio 2010 - 13:06
QUOTE(Besishypsanti @ 2010 10 20, 13:33)
Gal bent netingek pasto pasitikrint?????

nepykite prašau, bet nieko nėra - nesuprantu. gal galite į kitą paštą atsiųsti pagrenda@one.lt
Atsakyti
QUOTE(index @ 2010 10 20, 13:05)
taip, pas mus teisme (aš tarp kitko būsiu iš tu techninių darbuotojų, be diplomo) irgi yra ne vienas, kuris prieš tapdamas teisėju teisme registravo išsiunčiamus laiškus, sėdėjo archyve ar dirbo kokį kitą daug mažiau kvalifikuotą darbą. O kiek dar tokių, kurios iš sekretorių patapo teisėjom.

Butent apie tai as ir kalbu. Juk nereik noret iskart aukso kalnu, kuriu gali ir visa gyvenima nebuti, nebent gimei jau garbingoj teisininku seimoj. smile.gif
Zinokit, kai paziuriu kas darosi MRU, tai silpnumas uzeina, kiek busimu bedarbiu, svajojanciu apie teisejo, advokato darba.
Atsakyti
aš čia ne į temą užklausiu, daug čia kursiosių, bet gal kuri iš 7 grupės?

Nepažįstu nei vieno grupioko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2010 10 20, 13:02)
Su tais valstybiniais, tai loterija-pernai AT nebuvo sunku, o gal siemet bus kitaip, stai ko ir bijau.

Už 1000-1200 eičiau net ir Vilniuje, kur man reikia minimum 1200, kad galėčiau pragyventi ir dar į kavinę bent kelis kartus nueiti, o ne vien žiūrėti kokį TV visą mėnesį, skaičiuodama kapeikas. Bet niekas nepriima. Už 800 - ne. Todėl ir nedalyvauju konkursuose teisme į posėdžio sekretorės vietą, nes ten ir moka tuos 800. Kažkaip nenoriu iki tiek nusipiginti, aš dirbu nuo pat pirmo kurso, žinau, kas yra darbas, jo ir mokslų derinimas, bemiegės naktys ir t.t. Ir kasmet mano alga palaipsniui didėja. Esu iš tų žmonių, kuriems gal ne tiek svarbu, ką reikės dirbti, bet esmė, kaip darbdavys tave vertina ir kiek uždirbi. Nedirbčiau ir už 2000, jei mane darbdavys taip "vertintų" kaip mano draugą, kad "vertina" jo darbdavys. Nors be mano draugo tas norvegas - kaip be rankų. Bet tai jau priklauso nuo žmogaus asmeninių savybių. Aš - principinga biggrin.gif Be to, jei yra pakankamai užsakymų (o jų visada būna) + jei yra mokinių (mokau papildomai moksleivius), tai uždirbu ir po 3000 per mėnesį, bet būna ir 1200. Tad man nelabai apsimoka eiti už tą 1000 dirbti, iš kitos pusės. Bet kokiu atveju planuojam emigruoti ne iš gero ir turtingo gyvenimo. Praėjusiais metais uždirbau tikrai daug, bet to pasekmė - visiškai pašlijusi sveikata. Tai ir galvoju, kad geriau jau art užsieny už realius pinigus nei čia aukojant viską neretai už kapeikas. Be to, esu toks žmogus, kuriam reikia stabilumo ir konkretumo, bet užsiimant tokia veikla, vien tik streso dozės nesibaigiančios, o ne ramybė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrute22: 20 spalio 2010 - 13:20
QUOTE(Paja @ 2010 10 20, 14:09)
Butent apie tai as ir kalbu. Juk nereik noret iskart aukso kalnu, kuriu gali ir visa gyvenima nebuti, nebent gimei jau garbingoj teisininku seimoj. smile.gif
Zinokit, kai paziuriu kas darosi MRU, tai silpnumas uzeina, kiek busimu bedarbiu, svajojanciu apie teisejo, advokato darba.

Tai va. Aš va penki metai tą patį darbą dirbu, ir ne dėl to, kad ten mano svajonių vieta, ar gaunu mane tenkinantį atlyginimą. Nes visa ta žemiausia grandis, o ypač dabar kai krizės metu iš biudžetininkų vis nuima ir mažina, gauna tokius pinigus, kad net gėda kam pasakyt. Bet tiesiog stengiuosi, laukiu kol paisbaigsiu mokslus ir tada toliau bandysiu kabintis. O šitą darbą priimu kaip tokią pradžią, kad tvirčiau jausčiaus braudamasi į viršunę biggrin.gif O kaip jau ten man pavyks, nežinau, bet reik tikėt, kad galima kažko pasiekt ir pačiam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo index: 20 spalio 2010 - 13:21
QUOTE(sandrute22 @ 2010 10 20, 13:17)
Už 1000-1200 eičiau net ir Vilniuje, kur man reikia minimum 1200, kad galėčiau pragyventi ir dar į kavinę bent kelis kartus nueiti, o ne vien žiūrėti kokį TV visą mėnesį, skaičiuodama kapeikas. Bet niekas nepriima. Už 800 - ne. Todėl ir nedalyvauju konkursuose teisme į posėdžio sekretorės vietą, nes ten ir moka tuos 800. Kažkaip nenoriu iki tiek nusipiginti, aš dirbu nuo pat pirmo kurso, žinau, kas yra darbas, jo ir mokslų derinimas, bemiegės naktys ir t.t. Ir kasmet mano alga palaipsniui didėja. Esu iš tų žmonių, kuriems gal ne tiek svarbu, ką reikės dirbti, bet esmė, kaip darbdavys tave vertina ir kiek uždirbi. Nedirbčiau ir už 2000, jei mane darbdavys taip "vertintų" kaip mano draugą, kad "vertina" jo darbdavys. Nors be mano draugo tas norvegas - kaip be rankų. Bet tai jau priklauso nuo žmogaus asmeninių savybių. Aš - principinga biggrin.gif  Be to, jei yra pakankamai užsakymų (o jų visada būna) + jei yra mokinių (mokau papildomai moksleivius), tai uždirbu ir po 3000 per mėnesį, bet būna ir 1200. Tad man nelabai apsimoka eiti už tą 1000 dirbti, nors iš kitos pusės.

Kadangi as zinau ko noriu ir siekiu, tai ruosiuos eit ir uz 800 Lt., ir netgi be jokio atlygio. ax.gif Kaip bebutu, sitoj sistemoj yra savos taisykles ir kartais verta nulenkt galva, kad po to ja laikytum aukstai iskelus. mirksiukas.gif Principinga ir as, bet geriau metus pakentesiu be kaviniu ar pan.
Dristu teigt, kad posedziu sekretores uzdirba daugiau nei 800 Lt. O ir karjeros darymui si vieta nera pati blogiausia. index minejo apie tai.
Viskas, pasisakiau, einu mokytis. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paja: 20 spalio 2010 - 13:27
QUOTE(Paja @ 2010 10 20, 14:23)
Kadangi as zinau ko noriu ir siekiu, tai ruosiuos eit ir uz 800 Lt., ir netgi be jokio atlygio. ax.gif Kaip bebutu, sitoj sistemoj yra savos taisykles ir kartais verta nulenkt galva, kad po to ja laikytum aukstai iskelus. mirksiukas.gif Principinga ir as, bet geriau metus pakentesiu be kaviniu ar pan.
Dristu paneigt, kad posedziu sekretores uzdirba daugiau nei 800 Lt. O ir karjeros darymui si vieta nera pati blogiausia. index minejo apie tai.
Viskas, pasisakiau, einu mokytis. biggrin.gif

Taip atlyginimas didesnis. Einu ir aš mokytis, nesinori skolos smile.gif
Bandysiu atsakyt į tuos klausimus nuo a iki k smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2010 10 20, 13:09)

Ir, Paja, tu ne taip mane supranti, jei jau visiškai atvirai, aš net ir nenoriu dirbti teisinio darbo. Norėjau tiesiog pabandyti, kad įsitikinčiau, kad tai tikrai ne mano niša. Nors tai žino visi: tėvai (nors mama vis dar svajoja, kad duktė pataps rimta teisininke), kaimynai (kurie nesupranta, kaip aš sugalvojau į tą teisę stoti), galų gale grupiokai ir bent kažkiek mane pažįstantys žmonės. Nemoku draskyti akių, nemoku apgaudinėti žmonių ir t.t. Ta sfera tikrai ne man. Stojau, nes ten, kur norėjau, buvo per daug korupcijos ir iš gatvės nepriima bet ko, o čia juk gražiai skamba "teisė". Kita vertus, esu gryna humanitarė, tikslieji mokslai ne man. Tad nelabai turėjau pasirinkimą, kur stoti. Aš nuo 10 kl. rašiau straipsnius į normalius miesto laikraščius, laimėjau ne vieną rašinių konkursą ir t.t., todėl retas žmogus suprato, kam, man ta teisė apskritai reikalinga. Bėda ta, kad dabar žiniasklaidos priemonės sunkiai išgyvena taip vadinamą krizę ir taip staiga pradėti rašyti kokiam rimtesniam leidiniui ne taip paprasta. Ir į tą pačią Norvegiją nevažiuoju žuvų darinėti (reikės, pusmetį "padarinėsiu"), noriu ten įsteigt savo redakciją, išleisti lietuvišką laikraštį, įkurti lietuvių mokyklą. Tiesiog man "prie širdies" kiti dalykai ir anksčiau ar vėliau realizuosiu savo planus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sandrute22: 20 spalio 2010 - 13:35