Įkraunama...
Įkraunama...

Daugkartinės sauskelnės: pasigaminkim pačios 3tema

Aš mezgu dabar maunamas kelnytes ir vat vis dėl pločio klausimas - ar daryt aptemptas (juk "prilaikančiom" vadina g.gif ), ar prigludusias, ar galima kad ir maišą megzt? g.gif kad juosmuo ir apie šlaunis aptempta turi būt suprantu, man daugiau klausimas apskritai dėl viso šikniuko.

Papildyta:
Gal eling galėtų pakomentuoti, kaip šitos megztos? blush2.gif
user posted image
Įsivaizduoju, kad tokias numezgus turėsiu, dabar delno pločio juosmenį numezgiau, gal dar kiek pramegsiu, tada ripsą pradėsiu. O platint reik? Jei reik, tai kurioj vietoj?
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 06, 19:45)

Mezgiau daugmaž iš akies,vis pamatuodama ant savo pupos. Kelnytes dariau laisvesnes, kad nebūtų aptemptos kaip tympės biggrin.gif , visgi po jom sauskelnytės būna su ne vienodo storio įklotukais (pagal reikalą ir aplinkybes). Aplink kojytes irgi megzk taip, kad nebūtų labai aptempta - turi gražiai laisvai apglusti šlaunytes; priešingu atveju labai verš, ypač vaikiukui sėdint.
Na o pati mezgimo technika yra labai aiškiai aprašyta čia , hellos77 562 poste mirksiukas.gif . Jei vis tiek kas nors bus neaišku, nesivaržyk ir klausk mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš ratu mezgu, todėl man tas aprašymas nelabai padėjo, na, bet bandysiu matuodama smile.gif

O čia seną temą skaitinėjant biggrin.gif
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 03 11, 15:39)
Man tas sauskelnes besiuvant norisi dar vieno mazylio:)smile.gifsmile.gif

QUOTE(eling @ 2010 03 12, 11:44)
Atsargiai, norai pildosi!  biggrin.gif

thumbup.gif

Mamos, sakykit, kiek daugmaž kainuoja pasisiūti sauskelnes jei iš spaudžių užsisakyt bambuko/kanapės?
Man kaip sunku tam puslapy, viskas jardais - tai reik pasigooglint, paskui kainos nėr, o rašyt tik dėl pasiklausimo tingis. O man tik iš principo įdomu, ar labai pigiau. Jei per pus - tai apsiimčiau, bet jei vos ne tiek, tai tingiuuuu blush2.gif tiksliau, ir taip jau nieko nebespėju unsure.gif
Atsakyti
coccinela, man asmeniškai norisi vaikui dėt bambuką, kanapę ir visas kitas geras medžiagas, dedam ir frotines ir flanelines nu bet tos dvi vis tik neveltui tokios brangios ir geros biggrin.gif
žodžiu jeigu trumpai aš pirkausi puse jardo pabandymui bambuko multino, tai ten vienos kelnytės išeina na didesniam vaikui, už tą gabaliuką sumokėjau berods ar 16 ar 17lt, na tai nėr jau labai pigu, aišku pigiau nei iš kokios ekomamos pirkt ar rasakilos ten tai išvis kosminės kainos, bet pavyzdžiui, aš kai pradžioj maniau, kad siūt nemoku ir neišmoksiu ir išvis kam čia gadint medžiagas, o jeigu nepavyks biggrin.gif tai pirkausi importines kitaip sakant, na ne iš lietuvių biggrin.gif arba per tarpininkus arba per užsienio pardes tai tada gaunasi ne taip brangiai

kanapė brangi panašiai kaip ir bambukas bet pavyzdžiui, jeigu perki kanapines fyrmines tai tada išvis kosminė kaina ir po 60 ir po 70lt už vnt blink.gif na jeigu kur per internetinę pardę apie 30-40lt tai tada apsimoka pirkt gabalą medžiagos ir pasiūt mirksiukas.gif

aš tai daba po truputį vis pakeičiu sauskelnes, kad kišenei ne taip skausmingai būtų ir audinukas geresnis būtų, visas frotines - von, nes pradėjau stebėt jei ilgiau su jom pabūna tai vaiko šikna raudonuoja unsure.gif

Atsakyti
Taigi, aš medvilnės irgi nenoriu, už tai net ir nesvarstau. Bet galvoju bambuko ar kanapės reiktų pigesnio varianto, nei kad dabar nusižiūrėjau. Gavo vaikis kalėdoms dovanų pinigais, tai mama užsakė BabyKicks.. vienos už 17€, kitos už 18€ doh.gif
Šią savaitę kelias pardas aplėkiau, radau tik vienas Totsbots bambukines, už 14,5€. Jau biškį geriau dėl kainos, bet pigiau fabrikinių jau neberandu schmoll.gif čia pas vokiečius...
Meduolia, o kur tu užsieniaus pigių radai? Galvoju, gal dar kokiam etsy.com verta pasidairyt g.gif

Turim dabar tas 3 sauskelnes, bet čia zuikio ašaros, reik daugiau. Siūt aš moku, bet kur pas vokiečius medžiagų rast nežinau, reiktų tada iš LT siųstis. Ir spraudės-aparatas jų dar kainuoja, nors su lipučkom gal labiau norėčiau, tik kad kur gaut jos minkštos.. Tai kai pagalvoju, jei čia tiek tampymosi vardan sutaupyt viso labo po porą eurų nuo sauskelnės blush2.gif bet jei sakai, kad už 17Lt galima pasiūt, tai čia man 3 kart pigiau būtų bigsmile.gif

Nu bet atėjau čia kitu klausimu. Mezgu aš tas prilaikančias, 2nr virbalais, užsidėjau 150 akių. Juosmuo tikrai ne per platus, na, dėl to tampraus gera-bloga mezgimo. O vat toliau man gaunas 52cm, vaiką kai matavau ties bambute buvo 49cm, o užpakalio nesumąsčiau pamatuot. Ir su sauskelne nepamatavau. Mezginys tai toks platus atrodo, vaikas miega, negaliu pamatuot. Bet ir megzt toliau nervas nebelaiko, nes siūlai ploni, jei tiek darbo velniop. Bandžiau guostis, kad jei per didelės, gi priaugsim biggrin.gif bet vis tiek kipšas burba, o gal iki TIEK nedaaugsim.
Pamatuokit, prašau, kuri galit, kokio pločio kelnytės pas jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 06 sausio 2011 - 23:46
coccinela, na aš per čia nusipirkdavau
http://www.usednappies.co.uk/index.php
žodžiu būna visko ir kartais laaabai pigiai, gana nemažas pasirinkimas, būna naujų ir naudotų smile.gif
ebay aš nemėgstu schmoll.gif blush2.gif na ir iš little lamb galima užsisakyti daba nepamenu koks ten angliškas saitas, bet kainos neblogos, o ir kokybe aš jų patenkinta thumbup.gif

babyKicks aš turiu du įklotus abu kanapės su medvilne pamaišyti tai patenkinta, tiesa tas prefoldinis įklotas tai susitraukęs labai daug tai mums naudojamas kaip paprastas sulankstomas įklotas, net vilčių nebededu jį naudoti kaip prefoldą biggrin.gif

tots bots, man nelabai patiko, kur kas labiau patiko bum genius, va čia tai sauskelnė iš didžiosios raidės thumbup.gif biggrin.gif bambukinė, labai stora, audinys nedylantis ne taip kaip, pavyzdžiui, bambinex doh.gif dyla su kiekvienu skalbimu, kraštai ir patys įklotai doh.gif

iš kanapinių turiu sugar peas atrodo taip rašosi, ten tipo augančios tai mums tos mažiukės dar dabar geros, na mes iš tų mažesnių vaikų tai bet apsimoka labai nes neišpučia šiknos, sugeria daug, o ir kanapė man patinka labai thumbup.gif

šiaip yra ir europoj ir tikrai mačiau, kad galima iš Vokiečių medžiagos pasisiūt, daba laiko enturiu atkast, kaip ir kur, kažkur esu įsisaugojus, bet ten audinių kainos panašiai kaip ir spaudėse, bet va tau būtų gerai nes greičiau gautum ir mažiau siuntimas kaštuotų mirksiukas.gif dar yra čekijoj, būna gerų kainų mirksiukas.gif na kai turėsiu laiko šiom dienom tau į AŽ galiu permest, galiu aišku ir čia, bet ar nebus off topic? cool.gif

su mezgimu man yra liudnai biggrin.gif na mezgu aš ir kartais gan visai enblogai, bet lėtai, mane erzina, akd labai ilgas procesas, jau geriau vilnos kelnytes pasisiūt biggrin.gif
žodžiu šiuo klausimu aš nepatarinėsiu nes aš mezgiau ratu, o ir primierka pas mane buvo galvoje blush2.gif biggrin.gif numezgiau aišku ant išaugimo, nes bijojau per mažas, tai gavosi per didelės doh.gif žodžiu
Atsakyti
VA cia cekiskas sauskelniu audiniu puslapis:
www.sijemdetem.cz

kiek skaiciau, jie kartais siuncia is vokietijos, nes taip pigiau.
parasyk jiems ir paklausk.

o del siuvimo ir pirkimo. turiu pasisiuvusi dvi sauskelnes smile.gif

as nezinau kokias iskarpas Jus naudojate, bet man is 120x150 cm audinio geriausiu atveju iseina 2 sauskelnes.
bandziau siuti kopijuodama baby beehinds iskarpa blush2.gif

audinio toks gabaliukas kainuoja apie 48 lt. tai viena sauskelne - gaunasi po 24 lt, o dar plius spaudes, siulai, gumytes... darbas...
aisku jeigu neduok Dieve jei kas nors neiseina doh.gif

bendra vienos sauskelnes savikaina apie 28-29 Lt.
parduodamos tokios po 35-48 Lt.

aisku galima nemazai sutaupyti i vidu dedant pigesnius audinius.
bent jau as taip pasiskaiciavau smile.gif
Atsakyti
felise, na taip nepralobsi iš to tikrai biggrin.gif nesuprantu kaip tos mūsų siuvėjos, asės kurios pardes atsidariusios šitaip ilgai dirba g.gif nu man tai jau nugarą skauda blush2.gif biggrin.gif senutė aš visai ir tai tik padrūžkėm siuvu blush2.gif bet jau dėl to nukenčia, namai, vaikas ir poilsis blush2.gif biggrin.gif nežinau nežinau o dėl medžiagų pigumo tai tikrai doh.gif va atraižėlės lieka, dar panaudot kažkur galima o šiaip tikrai nepralobsi blush2.gif

o kas liečia pirktis gamyklines ar siūtis tai siūtis kažkokia liga, vieną kart pabandžius negali sustot blush2.gif biggrin.gif tai va, kažkokia savotiška meditacija gaunasi, bent jau pradžioj, kūrybinių idėjų šauna, prisisvajoji biggrin.gif mano mama juokėsi, bet pati prisiminė kaip kai mus su broliu augino irgi užsiimdavo visokiais niekniekiais, tokiais kaip arbatinuko uždengimo gaubtais siuvimo doh.gif lotuliukas.gif tai kai pagalvoji, dauguma tokiais čiūdais užsiema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 07, 00:40)

Mūsiškės prilaikančios per plačiausią vietą 24x2. Bet vaikas vaikui nelygu - mūsų pupa sveria 10 kg. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolia @ 2011 01 07, 10:34)
felise, na taip nepralobsi iš to tikrai  biggrin.gif nesuprantu kaip tos mūsų siuvėjos, asės kurios pardes atsidariusios šitaip ilgai dirba  g.gif nu man tai jau nugarą skauda  blush2.gif  biggrin.gif senutė aš visai ir tai tik padrūžkėm siuvu  blush2.gif bet jau dėl to nukenčia, namai, vaikas ir poilsis  blush2.gif  biggrin.gif nežinau nežinau o dėl medžiagų pigumo tai tikrai  doh.gif va atraižėlės lieka, dar panaudot kažkur galima o šiaip tikrai nepralobsi  blush2.gif

o kas liečia pirktis gamyklines ar siūtis tai siūtis kažkokia liga, vieną kart pabandžius negali sustot  blush2.gif  biggrin.gif tai va, kažkokia savotiška meditacija gaunasi, bent jau pradžioj, kūrybinių idėjų šauna, prisisvajoji  biggrin.gif mano mama juokėsi, bet pati prisiminė kaip kai mus su broliu augino irgi užsiimdavo visokiais niekniekiais, tokiais kaip arbatinuko uždengimo gaubtais siuvimo  doh.gif  lotuliukas.gif tai kai pagalvoji, dauguma tokiais čiūdais užsiema  biggrin.gif

matai, siuvancios mamos audinius perka didmeninem kainom.

pritariu tam, kad siutis tikrai verta, kai tai teikia malonuma wub.gif
man ypatingai nestumu metu kazkaip labai noredavosi megzti, siuti ir. t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Felisė: 07 sausio 2011 - 10:44
Oi, bet aš tų ligų ir taip turiu, nebenoriu dar vienos biggrin.gif
QUOTE(eling @ 2011 01 07, 10:38)
Mūsiškės prilaikančios per plačiausią vietą 24x2. Bet vaikas vaikui nelygu - mūsų pupa sveria 10 kg. 4u.gif

doh.gif o aš pamezgiau daugiau ir ripsas dar išplatėjo, dabar 54cm doh.gif
iš tolo matos, kad maišas bus ant užpakalio. Bet vilną visad galima pavelt g.gif
Vaikis 9kg, 6mėn tik kitą savaitę, tai blogiausiu atveju priaugs tas kelnes? Nors jei ne - nieko, darysim tada liemenę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2011 01 07, 11:30)
Oi, bet aš tų ligų ir taip turiu, nebenoriu dar vienos  biggrin.gif

doh.gif o aš pamezgiau daugiau ir ripsas dar išplatėjo, dabar 54cm  doh.gif
iš tolo matos, kad maišas bus ant užpakalio. Bet vilną visad galima pavelt  g.gif
Vaikis 9kg, 6mėn tik kitą savaitę, tai blogiausiu atveju priaugs tas kelnes? Nors jei ne - nieko, darysim tada liemenę  biggrin.gif

Nu zinok 150 akiu 6 men. man atrodo ziauriai daug. KOks siulu metrazas?
Atsakyti