Sveikos mamytės,
pasidalinsiu nuomone apie kursus, gal kam bus naudinga.
Taigi buvai Krikščioniškuose GN paskaitėlėse apie vaisiaus vystymąsi, gimdymą ir žindymą. Tai turiu pasakyt, kad nusivyliau. Info apie vaisiaus vystymąsi daugiau SM nėštumo kalendoriuje ir šiaip internete idomiau pateiktos galima rasti. Apie gimdymą visai nebloga, filmukas toks informatyvus. O trečia paskaitėlė apie žindymą, tai man visai nesąmonė pasirodė... netgi būtinos info nepateikė, pvz apie tai ką gali valgyti, ko nerekomenduojama , nes ta teorija kad galima viską yra nesąmonė, paskui leliukai klykia, mamytės iš proto eina ir taip gauna vaikiukas mišinuko ir ramiai miega, o maitinimas pamažu baigiasi... nu nesiplėsiu, bet apie žindymą netik, kad nieko naujo nesužinojau, bet netgi galėjau daug kur pasiginčyti. Tai į ketvirtą paskaitėlę apie kūdykio priežiūrą nėjau.
O rudenį buvau Šilainių poliklinikoj, kur paskaitėlę vedė moteriškė iš Vilniaus, Šeimos akademijos, rodos BendrosAmerikosLietuvosKlinikos. Ji per visas poliklinikas važinėja, tai labai šauni paskaitėlė buvo apie kūdykiuko priežiūrą, žindymą, atsakė į visus klausimus ir tikrai naujų dalykų sužinojau. Ir l.patiko, kad nereklamavo jokių firmų, jei kremas tai kremas, o koks- pačios išsirinkit. Na dovanėlių tai reklaminių davė
O su pirmu nėštumu buvau Klinikose, apie gimdymą patiko, su praktiniais patarimais kaip kvėpuoti, kaip vyras masažiuką turėtų padaryt.
Tai tiek, gal padėjau apsisipręst, kuriuos kursus pasirinkti