Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 8

kadangi nuo aliejaus skystam pavidale mane taso blush2.gif as su maistu sunaudoju, tik svarbu nekaitinti ir atdarius buteliuka per 2men. sunaudot 4u.gif kainfa 20lt 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras.
Miel.mamos, noriu jusu paklausti, nbutent kam is vaiku nustatyta diagnoze hiperaktyvumas, kokie jusu vaikai buvo budami 2 metu? Ad turiu sunu ir man jis labai problematiskas. Jis nuolat isterikuoja. Gali siaip pradeti verkti, rekti, dauzytis rankom, kojom, nemato nieko, negirdi nieko, jeigu tuo met jis guli ant sofos/lovos, tai gali nukristi, duodasi su galva i grindis, i baldus ir toliau jau verkia is skausmo. tokia pat reakcija jeigu negauna to, ko nori, pvz, pamate peili, ar lenda pri kompo, ar nori paspausti migtukus signalizacijoj i t.t. taip pat atrodo, kad jam nuolat truksta veiklos i naujos informacijos. Su zaidimais zaidzia visai neilgai. Nu budavo, kad su Lego galejom 15 min pasideti, dabar jam konstruktorius jau nebeidomus, tai pakanka 3-5 minuciu is viska ismeto. Jis nekalba. Nu gali pasakyti ''ma'' arba ''vsio'' kai tuscia ar kazko nera ar baigesi, kartais gali pasakyti ''kaka''. jam maziau nei po menesio bus 2 metai. Nupirkau jam ir piesimo lenta ir vaikiska kompiuteri, tai ten dar galim po 10 minuciu gal pazaisti, bet jis nesedi vietoj, vaiksto aplink lentos, sukinejasi aplink kompa... Buvom VRC. bet ten kabinete buvo daug zaislu, tai mano vaikas PATS (namuose be tevu niezadzia) zaide su konstruktoriumi, su kaladeliais, neverke, buvo ramus ir uzsiemes. Tai gydytoja nelabai gal ir tikejo ka as apie ji pasakojau. Sake, kad uzrase mus parai i stacionara, bet neaisku kada ta eile bus.
As verkiu, kai skaitau jusu postus, nejaugi mano vaikas hiperiukas????
Bet jegu su juo jau neturiu. Penktadieni ruosemes eiti pirma karta i darzeli - nerandu sau vietos. Bijau, kad jis gales is is grupes iseiti pro duris kai jam nusibos ir i lauka jo neaprengs, ir lauke jis eis kur nori, o ne kur visi bus. ...
Kokie buvo jusu vaikuciai kai jiems buvo 2 metukai??

verysad.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Tokio amziaus vaikai dar motoriniam amziuje, nesugeba atpazinti, ivardinti, reguliuoti savo emociju. As atkreipciau demesi i kalba. Dalis judrumo gali buti is to, kad jis suvokia daud daugiau, bet nesugeba to isreiksti zodziais. Vyksta vidinis konfliktas tarp noriu ir galiu..tada skraido daiktai. Tokio amziaus vaikai turi tureti apie 50 zodziu/garsazodziu ir sakyti frazeles nu ale: mama ate, auau nera, tete miega ir pan. Siulyciau nueiti pas logopeda konsultacijai, poliklinika turi, tegu pediatras nusiuncia patikrinti, pasitarkit su logopedu. Gal vaikui darzelyje reiks logopedo pagalbos, kad istrauktu pasyvia kalba i vartojimo lygi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2011 03 28, 22:29)
verysad.gif  unsure.gif  unsure.gif

Laba diena,

Neturiu dabar daug laiko rašyti, tai tik trumpai pasakysiu - maniškis iš viso vietoj nei minutės nepabūdavo kai buvo 2 metų, tam pačiam VRC tada pirmą kartą buvom, tai kabinete viską ėmė mėtyti, o po kelių minučių iš viso nebenorėjo ten būti, pradėjo veržtis rėkdamas lauk, net pasikalbėti su gydytoja negalėjau... O kai reikdavo atėjus palaukti koridoriuje, tai net 10-ies minučių laukimas man būdavo didžiausias išbandymas - nes vienoje vietoje jis tiesiog nebūdavo - nei ant kelių, nei ant rankų, nei dar kaip nors kitaip. Vienintelė įmanoma būsena buvo bėgimas, bėgdavo per koridorius ir lįsdavo į kiekvieną kabinetą, čiupdavo kiekvieną pasitaikiusį daiktą. Jeigu trumpai - vaikas buvo visai nevaldomas... Paskui kai 2.5 metų gulėjome stacionare, tai patalpose būdavom tik kai būdavo užsiėmimai, visą likusį laiką praleisdavom lauke, o nakčiai išsiprašėm kad išleidinėtų namo. Nes buvimas palatoje ar pan. buvo iš viso neįmanomas.
Kai dabar prisimenu, tai net pačiai nesitiki, rodos dabar taip nebegalėčiau...
Dabar mano vaikui jau 5,5 metų, ir nors visokių sunkumų bei nerimo dar yra (ypač galvojant apie mokyklą), bet šiaip pas mus dabar gerasis laikotarpis - turbūt tikrąja ta žodžio prasme 100 kartų lengviau.
Nesigąsdinkit iš anksto, dabar aišku didelis stresas prieš einant į darželį ir pan. Bet visų pirma, gal jūsų vaikui nėra hiperaktyvumo, o visų antra - tai tikrai ne pasaulio pabaiga. Svarbiausia nelyginti vaiko su kitais, ir išlaukti visų nuostabių dalykų, kurių tikrai sulauksite... Turiu bėgti dirbti, tai tuo tarpu iki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jelenastud @ 2011 03 28, 22:29)
Labas vakaras.

verysad.gif  unsure.gif  unsure.gif

pas mus toks laikas buvo košmariškas, negalėjo nieko pasakyti. o jei niekas nesuprasdavo tai save daužydavo, galva į grindis, į sienas, vien žo kur papuolė. ir lėkimas be pertojo lėkimas buvo, net valgydavo bėgdamas aplink stala.
nereikia gasdinti, kaip Alchemie sako reikia pas logopeda, aš nuo to ir pradėjau, pirma logopedas, paskui pas neurologa, gavau siuntima masažams ir makštoms (tai ir baisiai sunku buvo atlikti doh.gif ) sėdėti reikia kol masažuoja žviegia, kol mankštindavo žviegia, bet vat tada galėjo bent jau kažkiek pietų pamiegoti, mano vaikį iškraudavo visiškai.
ir nereikia gasdintis nuo pat pradžių, jei pagerės kalba, įsistatys į rėžima, turiu ne viena pažystama,kur viska apitvarkė, judrumas niekur nedinga, bet bent jau elgiasys, kalba ir susikalbėjimas pagerėjo.
stiprybės jums 4u.gif
Atsakyti
svekos, turiu parduoti tabletes Concerta (36), dezuteje liko 21 tablete, mums netinka, gert daugiau negalima ir det nera, kur ju, parduociau uz 100lt su mano siuntimu, gal kam tiks, kas vartuoja
rasykite i az, ka sudominau
Atsakyti
Jelenastud, mano vaikai taip pat buvo judrus. Viskuo domedavosi, labai daug energijos reikedavo man paciai atiduoti,jei iseidavom kur nors. Bet vis tiek visi aukledavo mane, kaip reikia auginti vaikus.
Kol tavo vaikas neina i darzeli, nieko negali spresti. Jei ten aukletojos prades sau plaukus rautis, tada ir pamatysi.
Vieno vaiko is vis neleidau i darzeli, o kita leidau, bet nedrisdavau pati jo pasiimti, tai tevas eidavo pasiimti.
Atsakyti
sakau gal ir mums pabandyti su tokiu šuniu g.gif http://www.newflandc...kia_zinoti.html jei ne alergija jautu drįsčiau pirkti g.gif o dabar reiks apsidomėti kas turi ir kad vaikis pabūtų ir pažiūrėti kaip reaguos g.gif
Atsakyti
As jau labai seniai kazkur esu skaiciusi, kad net autistam vaikams labai gerai yra net bet kos suo.
Musu namuose 1 men. katyte. Visi taip mylim, kad kazkos nuprotejimas.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2011 03 30, 13:54)
sakau gal ir mums pabandyti su tokiu šuniu g.gif http://www.newflandc...kia_zinoti.html  jei ne alergija jautu drįsčiau pirkti g.gif o dabar reiks apsidomėti kas turi ir kad vaikis pabūtų ir pažiūrėti kaip reaguos g.gif

Niufas labai didelis ir kailis ilgas, praktiskai kaip storas didelis vyras namie apsigyvena biggrin.gif geriau tada retriveris, jis irgi labai draugiskas ir plaukas trumpas 4u.gif
mano sese turejo Niufa..tai..po siia dienai jauciu, akd tai buvo seimos narys..labai demesingas ir mylintis..tik va juos maziukus reikia laiptais zemyne nesioti, kad kojytes neiskryptu, nes svcoris didelis, paskui senatveje jiems daznai buna klubu problemos, isdyla sanarys..zodziu doh.gif rupescio tikrai daug ir nepigu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 03 30, 17:36)
Niufas labai didelis ir kailis ilgas, praktiskai kaip storas didelis vyras namie apsigyvena biggrin.gif geriau tada retriveris, jis irgi labai draugiskas ir plaukas trumpas 4u.gif
mano sese turejo Niufa..tai..po siia dienai jauciu, akd tai buvo seimos narys..labai demesingas ir mylintis..tik va juos maziukus reikia laiptais zemyne nesioti, kad kojytes neiskryptu, nes svcoris didelis, paskui senatveje jiems daznai buna klubu problemos, isdyla sanarys..zodziu doh.gif rupescio tikrai daug ir nepigu

žinau, patikėk mirksiukas.gif
man tik dėl alergizavimo neramina, nes pasirodo ir aš alergiška kaip ir mano vaikis, tik nėštumo metu išryškėjo, o net neįtariau, kad taip gali būti, kažin kaip lėlytė ar ir bus alergiška g.gif ir sakė, kad negali manęs tirti kol nepagimdysiu g.gif
Atsakyti
Su Šv.Vėlykom visas, daug stiprybės, kantrybės ir laimės jūsų šeimom 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti