Labas vakaras.
Miel.mamos, noriu jusu paklausti, nbutent kam is vaiku nustatyta diagnoze hiperaktyvumas, kokie jusu vaikai buvo budami 2 metu? Ad turiu sunu ir man jis labai problematiskas. Jis nuolat isterikuoja. Gali siaip pradeti verkti, rekti, dauzytis rankom, kojom, nemato nieko, negirdi nieko, jeigu tuo met jis guli ant sofos/lovos, tai gali nukristi, duodasi su galva i grindis, i baldus ir toliau jau verkia is skausmo. tokia pat reakcija jeigu negauna to, ko nori, pvz, pamate peili, ar lenda pri kompo, ar nori paspausti migtukus signalizacijoj i t.t. taip pat atrodo, kad jam nuolat truksta veiklos i naujos informacijos. Su zaidimais zaidzia visai neilgai. Nu budavo, kad su Lego galejom 15 min pasideti, dabar jam konstruktorius jau nebeidomus, tai pakanka 3-5 minuciu is viska ismeto. Jis nekalba. Nu gali pasakyti ''ma'' arba ''vsio'' kai tuscia ar kazko nera ar baigesi, kartais gali pasakyti ''kaka''. jam maziau nei po menesio bus 2 metai. Nupirkau jam ir piesimo lenta ir vaikiska kompiuteri, tai ten dar galim po 10 minuciu gal pazaisti, bet jis nesedi vietoj, vaiksto aplink lentos, sukinejasi aplink kompa... Buvom VRC. bet ten kabinete buvo daug zaislu, tai mano vaikas PATS (namuose be tevu niezadzia) zaide su konstruktoriumi, su kaladeliais, neverke, buvo ramus ir uzsiemes. Tai gydytoja nelabai gal ir tikejo ka as apie ji pasakojau. Sake, kad uzrase mus parai i stacionara, bet neaisku kada ta eile bus.
As verkiu, kai skaitau jusu postus, nejaugi mano vaikas hiperiukas????
Bet jegu su juo jau neturiu. Penktadieni ruosemes eiti pirma karta i darzeli - nerandu sau vietos. Bijau, kad jis gales is is grupes iseiti pro duris kai jam nusibos ir i lauka jo neaprengs, ir lauke jis eis kur nori, o ne kur visi bus. ...
Kokie buvo jusu vaikuciai kai jiems buvo 2 metukai??