Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 8

QUOTE(Roga @ 2011 11 14, 19:57)
nu žinok dėl svorio mažiausiai pergyvenu savo mažiukės biggrin.gif svarbiausia, kad viskas susitvcarkytų. o dabar klausimas po rachito, ką tada turim daryt, kokių masažiukų g.gif
nu žinok aš prigalalvojau, bet mano vaikis greitai į kirto sistema, sako surinkau tiek pliusų ką pirksim lotuliukas.gif va ir dabar vaikis sako  jei būsiu geras dvi savaites gauisu 20 lt lotuliukas.gif

Tai va , anie dėl pliusų pergyvena, kaip pinigiukais verčia iškart biggrin.gif , greitai labai suvokė, derėjosi cool.gif
--------
Susitvarkys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 11 14, 20:13)
Tai va , anie dėl pliusų pergyvena, kaip pinigiukais verčia iškart  biggrin.gif , greitai labai suvokė, derėjosi  cool.gif
--------
Susitvarkys. 4u.gif

vava kad greitai įkerta sistema, tada reikia vėl ką naujo sugalvoti.
Atsakyti
Maniskis pinigu nereikalauja..budavo Lego, dar kas..dabar yra motyvacija, bet jei nori vaiko elgesi namie sutvarkyti, turi buti sistema, kuri rodo, kad ne jam vienam katorga daroma, o visi pagal sistema gyvena, nes kitaip tuoj ateis paauglyste ir laiku nesutvarkius, bus rimtu problemu hormonams siautejant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 11 14, 21:49)
Maniskis pinigu nereikalauja..budavo Lego, dar kas..dabar yra motyvacija, bet jei nori vaiko elgesi namie sutvarkyti, turi buti sistema, kuri rodo, kad ne jam vienam katorga daroma, o visi pagal sistema gyvena, nes kitaip tuoj ateis paauglyste ir laiku nesutvarkius, bus rimtu problemu hormonams siautejant doh.gif

taip namie visi kartu turi dirbti drinks_cheers.gif
gal mums tik pradžia paauglystės, bet pastebėjau, kad tikrai kitokia paauglystė mano vaikui g.gif aš buvau baises mušiausi, rėkiau, protestavau. o čia susitvardo vaiko neprikalęs. tik visada susivaldo nepuolęs į akis, toks jausmas kad vaikis akyse auga.
Atsakyti
QUOTE(nosiukas* @ 2011 11 14, 09:19)

aciu. reikes isbandyti.

QUOTE(Skambanti tyla @ 2011 11 14, 09:24)
Latimerija. keista, kad jums patarė nusileisti , ma kaip tik patarė nustatyti ribas

QUOTE(Alchemie @ 2011 11 14, 13:09)
Latimerija, manau, kad dukryte tikrai ne hiperiuke, nes tai nevaldomas procesas, kad mokykloje gerai, o namie doh.gif

aciu uz patarimus. pagal draugiu pastebejimus esu pakankamai griezta mama. strengiuosi valdyti situacija. bet kuo toliau tuo labiau pastebiu kad prarandu "valdzia". grafikas pas mus yra. 21 valanda jau abi merginos gulo lovoje. pries tai valomes dantis. bet su kokia kancia tai daroma, kartais net graudu ziureti. rytais vel ta pati ceremonija. jau is pacio ryto bunu sunervuota ir pikta visai dienai. bandziau su ja kalbeti ir ne karta. kol kalbam tai ji taip protingai pakalba, pasako kas jai negerai, kas nepatinka. as ir issakau viska. susitariam kad abi pasistengsim buti geresnes. na tarkim ji nesielgs netinkamai o as ant jos nereksiu. bet po keliu dienu (ilgiausiai po savaites) vel ta pati dainele prasideda. kas del mokyklos, tai tikriausiai ji ten kitokia, nes pastovei yra demesio centre. mokslai jai sekasi gerai. mokytojos ja myli, tarp vaiku irgi populiari. labai greitai susibendrauja. bet va jei jau kas uzsitraukia jos rustybe tai tada nekas buna. namuose as ir stengiuosi skirti jai demesio. bet blogiausia tai kad ji to nevertina. tarkim buna laikas su ja kazka uzsiimti. tai ji pradeda rodyti savo ozius. tai jai tas negerai, tai jai anas negerai. buvom pradeje tokia akcija kad dejom sypseneles abiem merginom uz geruma. na bet mazoji ant tiek gera kad prie sirdies dek, tik kartais padukus buna. tai jau vyresnelei teko labai pasistengti. kiekviena diena ta kuri surinkdavo daugiau sypseneliu gaudavo maza priziuka. o ta kuri surinkdavo per savaite daugiau sypseneliu tai galedavo issirinkti parduotuvej bet ka ko tik noredavo (na tik kaina buvo nustatyta smile.gif ) bet ir tai truko tik menesi. nusibodo buti gerai. nebezinau ka su ja daryti ir ka galvoti.
sia nakti ilgai ir dauk galvojau ir nusprendziau dar labiau suverzti dirzus. bus matyt kas is to iseis. g.gif nes jau net paciai saves gaila. na o kad jai liga tai manau jai tai neuzsifiksave. ji to niekada nepasako kad as kitokia todel tu turi su manim taip ar anaip elgtis. manau ji tiesiok be jokios priezasties taip daro unsure.gif
Atsakyti
Latimerija 4u.gif esi pikta , nes pavargusi..filtru negali uzsideti, nes tavo vaikas, o ji nesusitaiko su pasikeitusia situacija ir maistauja. Jau priprato, kad toks gyvenimo budas...faktas, kad tau reikia pailseti bendrai nuo namu..bet tiesiog pagalvok, kad nebeturetum savo vyresneles ir? Kaip jaustumeisi?
Man kai budavo labai sunku su sunum, tiesiog prisimindavau filma, apie veziu sergancius vaikus ir..tada bandai islaikyti ta begalines meiles jausma ir su juo eiti i kontakta.
Siulau, kad butu laikas jums dviems ne tada, kai jis atsiranda (tada ji tokiu budu ji ir praleidzia, tokiu budu gaudama demesi doh.gif ) o tiesiog tavo ir jos laikas, gal net geriau, kad ne namie, nes namai matyt inicijuoja ta protesta.
Nustatykit, pvz. penktadieni vakare jus abi einate i kina (jei yra vaikisku senasu vakare). Priminkite, kad norite eiti SU JA i kina, kad laukiate to laiko, koki kina ji pasirinks. Ziurekit, ar protestuos, ar ne..nu jei pati sugriaus ta planuojama laika, tai tiesiog pasakykit, labai gaila..taip norejau su tavim pabuti, pasiilgau to laiko, kai mes graziai bendraujam.
Dabar reikia kazkaip jai parodyti, kad is mamos galima demesi gauti ne per prievoles ir protestus 4u.gif stiprybes 4u.gif
Atsakyti
na reikes pabandyti. gal kas ir iseis. aciu visom uz patarimus. o del to pagalvojimo ka as daryciau jei jos netureciau, tai daznai pamastau. ir kaskart prieinu prie tos isvados kad negaleciau be jos gyventi. neisivaizduoju savo gyvenimo be jos. karta kazkaip garsei issprudo tas klausimas - ir ka as be taves daryciau? o ji man ir sako - sedetai ir verktai. tikriausiai taip ir butu unsure.gif
Atsakyti
Latimerija, nu nuskambes banaliai, bet neuzkrauna Dievulis didesnio kryziaus, nei panesti gali 4u.gif vat gavai atgaiva maziuke, o su didziuke reikia rasti kelia kazkaip..reikia kantrybes, meiles, meiles, meiles 4u.gif
As tik noriu tau pasakyti, kad labai dziugu, jog tikrai tavo dukryte nera hiperiuke 4u.gif tai yra jau didele laime 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 11 15, 15:47)
Latimerija, nu nuskambes banaliai, bet neuzkrauna Dievulis didesnio kryziaus, nei panesti gali 4u.gif vat gavai atgaiva maziuke, o su didziuke reikia rasti kelia kazkaip..reikia kantrybes, meiles, meiles, meiles 4u.gif
As tik noriu tau pasakyti, kad labai dziugu, jog tikrai tavo dukryte nera hiperiuke 4u.gif tai yra jau didele laime 4u.gif

Alhemije,tavo žodžiai auksiniai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2011 11 15, 16:26)
Alhemije,tavo žodžiai auksiniai 4u.gif

pritariu 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Latrimera. Jau labai seniai buvau vienos profesores is Ciakgos seminare. Ji ji pardejo dviejais sakiniais. As ju niekada negaliu pamirsti.
"Tik saugioje aplinkoje zmogus issako savo neigiamas mintis". Mano drauges dukra yra 21 metu. Tiesiogia sio zodzio prasme, ji mama tiesiog kankina. Mergaite nesimpatiska, stambi. Mama nuostabaus grozio. Ji nuolat mama kankina, jai prikaisioja yra nemaza egoiste. Taciau mokykloje ji buvo aktyviste, labai atsakinga, siuo metu mokosi universitete. Tenka ir dirbti. Mano draugei buvo labai sunku, kai as jai pasakiau si profesores sakini, ji suprato, kad jos mergaite per daug atsakinga. Net net ne pagal savo jegas stengiasi buti mandagi, kruopsti, bet namie ji atsipalaiduoja ir issikrauna savo neigiamas emocijas. Psichologijoje tai vadinasi perkelimas. Na, kai pvz. vyras negali priestarauti savo virsininkui, bet grizes namo si pykti islieja savo zmonai. Mano drauge susitaike su tuo, nebeprieme asmeniskai sau dukros pykcio priepuoliu. Tok pasake taip, "na jei mano mergaitei tai pades lengviau isgyventi siame sunkiame pasaulyje, as sutinku tai iskesti", "jei jai to reikia, tegu". Aisku, mergina prie svetimu zmoniu yra mandagi.
Ir dar vienas sakinys "Jau tik gimes kudikis jau su mumis bendrauja, jis sypsosi mums". Bet ir mes turime sypsotis savo vaikui, jam to reikia jau nuo pirmu savo gyvenimo dienu.

Jei mergaite labai jautri, reikia rasti veikla, kur ji gales visiskai atsipalaiduoti ir issikrauti. jai labai patinkancia veikla. Na man pvz. labai patinka darbas su gelemis, pasiknaisioti zemeje. Mano drauge (ta pati) yra net is Klaipedos i Plunge nuvaziavus. Dirba ji Palangoje, ne viena karta pajuriu i Klaipeda namo yra parejusi. Turi Plungeje sodyba, tai jei ziema nuvaziuoja, lipa ant slidziu ir i miskus. Na manes varu nenuvarysi, o ji atsigauna. darbe viena mergaite piesia. Bet kaip...pasidaro pvz. geles forma ir ja visokiomis spalvomis su flomasteriu taskiuoja. Manes ne uz ka nepriverstum, o ji po to savo taskiavimo tokios geros nuotaikos palieka biggrin.gif

Gal pabandyk ir tu, kad ir i sokius vaika uzrasyti ar gal esi pastebejus jos megiama veikla ir i kita bureli uzrasyk?
Atsakyti
Sveikos mamytes,neradau tokios temos,tai uzklausiu jusu. Man sake,kad Hiperaktyviems su elgesio ir emociju sutrikimu vaikuciams,duoda pasalpa,reikia pereiti gydytoju komisija ir paskui gauna vaikas 2 metus. Psichiatre ivardija,tai kaip lengva negalia,bet tai nera negalia,ji isaugama. O del tu pinigeliu man pasake,darzelyje. Pasakykit,gal kas susidurete su tuo reikalu,dokumentu tvarkymu. Sako,kad seimos gydytoja visa ta reikala tvarko.
Atsakyti