Latrimera. Jau labai seniai buvau vienos profesores is Ciakgos seminare. Ji ji pardejo dviejais sakiniais. As ju niekada negaliu pamirsti.
"Tik saugioje aplinkoje zmogus issako savo neigiamas mintis". Mano drauges dukra yra 21 metu. Tiesiogia sio zodzio prasme, ji mama tiesiog kankina. Mergaite nesimpatiska, stambi. Mama nuostabaus grozio. Ji nuolat mama kankina, jai prikaisioja yra nemaza egoiste. Taciau mokykloje ji buvo aktyviste, labai atsakinga, siuo metu mokosi universitete. Tenka ir dirbti. Mano draugei buvo labai sunku, kai as jai pasakiau si profesores sakini, ji suprato, kad jos mergaite per daug atsakinga. Net net ne pagal savo jegas stengiasi buti mandagi, kruopsti, bet namie ji atsipalaiduoja ir issikrauna savo neigiamas emocijas. Psichologijoje tai vadinasi perkelimas. Na, kai pvz. vyras negali priestarauti savo virsininkui, bet grizes namo si pykti islieja savo zmonai. Mano drauge susitaike su tuo, nebeprieme asmeniskai sau dukros pykcio priepuoliu. Tok pasake taip, "na jei mano mergaitei tai pades lengviau isgyventi siame sunkiame pasaulyje, as sutinku tai iskesti", "jei jai to reikia, tegu". Aisku, mergina prie svetimu zmoniu yra mandagi.
Ir dar vienas sakinys "Jau tik gimes kudikis jau su mumis bendrauja, jis sypsosi mums". Bet ir mes turime sypsotis savo vaikui, jam to reikia jau nuo pirmu savo gyvenimo dienu.
Jei mergaite labai jautri, reikia rasti veikla, kur ji gales visiskai atsipalaiduoti ir issikrauti. jai labai patinkancia veikla. Na man pvz. labai patinka darbas su gelemis, pasiknaisioti zemeje. Mano drauge (ta pati) yra net is Klaipedos i Plunge nuvaziavus. Dirba ji Palangoje, ne viena karta pajuriu i Klaipeda namo yra parejusi. Turi Plungeje sodyba, tai jei ziema nuvaziuoja, lipa ant slidziu ir i miskus. Na manes varu nenuvarysi, o ji atsigauna. darbe viena mergaite piesia. Bet kaip...pasidaro pvz. geles forma ir ja visokiomis spalvomis su flomasteriu taskiuoja. Manes ne uz ka nepriverstum, o ji po to savo taskiavimo tokios geros nuotaikos palieka
Gal pabandyk ir tu, kad ir i sokius vaika uzrasyti ar gal esi pastebejus jos megiama veikla ir i kita bureli uzrasyk?