QUOTE(Atidela @ 2011 03 03, 11:27)
Sveikos, ooo kaip džiaugiuosi radus šitą temutę! Aš jau n metų labai noriu šito plokštenio, bet nepavyksta man sėkmingai auginti.
Prieš kokius 2-3 metus prisirinkau daug įvairių šakelių, bet iš jų belikę tik kelios auga dabar, o ir žydėjo per visą tai laiką tik 1 žiedelis

net neįsivaizduoju ką galiu ne taio daryti.. nes visos kitos gelytės pas mane kaip tik atsigauna :/
Iš pradžių šakelės gražiai žaliavo, bet nežydėjo. Tada man pasakė, kad per daug vazone sukišta ir reikia persodinti. Persodinau, bet nunyko nemažai ir išvis nežydėjo.
Neseniai išmečiau nemažai džiuvėsių ir dar liko pora apvytusių ir tik pora žaliai bujoja, bet.. vis tiek nė žiedelio..
Patarkit kaip auginti ir gal kas galėtų pasidalinti savo gėlyčių šakelėmis? o jeigu dar pilnavidurės, tai išvis nusvaigčiau
Vilniuje.
Malonu,kad užsukote

Pasistengsim gelbėti Jūsų gražuoles
Visų pirma klausimas kokį substraktą naudojate?
2.Nęsamonė,kad negalima viename vazone auginti įvairių spalvų plokštenių. Atskirai auginame tik norint juos daugint,dalyvaujant parodose,nuotraukoms.
3. Visa išsami informacija yra sudėta 1 psl.
4. Džiūvėsiai-tai ligos (erkutės) pažeisti segmentai,kuriuos ligos pradžioje galima gelbėti pasinaudojus fungicidu, segmentus apdirbus ir užbarsčius cinamonu ,aktyvuota naglim,keleta dienų padžiovinius persodinti. Pirmas 2 savaites laistymą apriboti,Vėliau po truputi laistyti stengiantis nepataikyti ant segmentų.Kai pilnai įsišaknys,tada jau laistyti kaip priklauso tik SVARBU,KAD NEBŪTŲ PERŠLAPIAS SUBSTRAKTAS. Vasaros metu purkšti.
Papildyta:
P.S .Pilnavidurių plokštenių yra išvesta keletas rūšių ir dėja kol kas dar jie bent jau man neįkandamos.
Nebent galite parodyti nuotrauką ar pavadinimą