QUOTE(Dorifore @ 2010 10 23, 20:43)
Dėkui, Dorifore, koks mielas sumanymas- sudėti visų avatarus

maloniai nustebau ir savąjį radusi

ačiū

paskutinis paveiksliukas toks fainutis

aš , beje, pamačiau, kad mūsų mieste viešojoj bibliotekoj renkasi skaitytojų būrelis diskutuot apie knygas- taip norisi kada nors nueiti

bet kad paskutiniu metu nieko doro nenuveikiau, tiksliau nepaskaičiau- apart medicininės literatūros
QUOTE(katilina @ 2010 10 23, 21:17)
Žiūrinėjau Suknyga.lt ir akis krito viena rašytoja. Daug čia mėgstančių skandinavų literatūrą, bet neprisimenu, kad kuri nors būtumėt minėjusi Selmą Lagerliof. Aš kelias jos knygas esu skaičiusi ir visos patiko. Ar dar kam nors ji patinka?
QUOTE(katilina @ 2010 10 23, 21:43)
"Gesta Berlingas" ir "Liljekrūnos namai" ir man patiko. Bet dar labiau patiko "Liovenšioldų žiedas. Šarlota Liovenšiold. Ana Sverd" (trilogija vienoj knygoj).
skaičiau visas išvardintas originalo kalba

o kai kurias ir net lietuvių kalba (buvo privaloma lyginti vertimus). Dar viena įdomi-
Portugalijos karalius (tiesa, vertimas lietuviškas žiaurus

bet vistiek įdomu, tik perspėju iškart, pavadinimas labai klaidinantis, tikrai ne apie Portugaliją ten

man teko pabuvoti ir muziejuje- name, kuriame gyveno Selma, įspūdingas namas, įspūdinga biblioteka

tik šiaip gaila moters- sunkus gyvenimas, daug ligų

bet kaip ji pati sakė- visa tai tik ir įtakojo jos nesukurti šeimos, o atsiduoti savo kūybai ir mokiniams (ji buvo mokytoja ir net Nilso keliones parašė specialiai vaikams, kad naudotų kaip geografijos vadovėlį