Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 14:54)
O internetine bankininkyste nesinaudojat? unsure.gif

Ne, nesinaudoju. Mat aš algą gaunu vienam banke, o nešu visai į kitą. Pervedimas iš vieno banko į kitą nėra pigus. Tad einu pati ir kas kelis mėnesius nešu papildyti.

QUOTE(Danela @ 2010 12 30, 15:07)
As taupau stengdamasi pirkti akcijines prekes (aisku, atidziai pasinagrineju, ar tikrai joms nuolaida, o ne blefas), taip pat drabuzius perku ne Lietuvoje, o uzsienyje per ispardavimus. Kai reikia didesnio pirkinio, pavyzdziui, kaip antklodes - pasinagrineju ebay.

Kas tas ebay? O užsienyje pirkimas tai čia internetu?

QUOTE(Gladness @ 2010 12 30, 15:54)
Bet vieną mėnesį neatidėti pinigų, kai kitus sąžiningai atidėjai, atleistina (jei tai tik vieną mėnesį metuose) smile.gif))

Tą ir aš sau sakau, t.y. taip mėginu save nuramint biggrin.gif
Atsakyti
Įeik į ebay.com ir pamatysi, na kad pirkt gautum užsiregistruoti, bet panaršyti ir taip galėsi smile.gif ten dažniausiai aukcionu parduodamos prekės
Papildyta:
Kai reikia didesnio pirkinio, pavyzdziui, kaip antklodes - pasinagrineju ebay.

oar tikrai perkant ebay pavienes prekes išeina pigiau? Papasakok, kiek maždaug siuntimas iš kokių šalių ir pan. Keletą kartų gundžiausi pirkti iš ten, bet taip ir nepirkau, nes kartais siuntimas būdavo už pekę brangesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2010 12 30, 15:59)
Pervedimas iš vieno banko į kitą nėra pigus.

1,40 lt berods g.gif
Papildyta:
QUOTE(Gladness @ 2010 12 30, 16:14)
Įeik į ebay.com ir pamatysi, na kad pirkt gautum užsiregistruoti, bet panaršyti ir taip galėsi smile.gif ten dažniausiai aukcionu parduodamos prekės
Papildyta:

oar tikrai perkant ebay pavienes prekes išeina pigiau? Papasakok, kiek maždaug siuntimas iš kokių šalių ir pan. Keletą kartų gundžiausi pirkti iš ten, bet taip ir nepirkau, nes kartais siuntimas būdavo už pekę brangesnis biggrin.gif

Iš ebay.co.uk pasimoka, siuntimas kaip kada, kiek pirkau smulkmenų, tai keli svarai. O iš Amerikės neapsimoka biggrin.gif
Atsakyti
Nespėjau įeit į ebay ir iškart vienas laaabai megztukas patiko už 44 dol. Nu super. Dabar supykau, kad negaliu jo nusipirkt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 17:02)
1,40 lt berods  g.gif

Kaip kur, yra ir žymiai daugiau iš manęs pareikalavę
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 17:02)

Iš ebay.co.uk pasimoka, siuntimas kaip kada, kiek pirkau smulkmenų, tai keli svarai. O iš Amerikės neapsimoka  biggrin.gif

O kaip su paypal reikalai? kaip ten uzsiregistruoti? butina i banka eiti su prasymu, ar galima ir namie internetu?
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2010 12 30, 17:38)
O kaip su paypal reikalai? kaip ten uzsiregistruoti? butina i banka eiti su prasymu, ar galima ir namie internetu?

Aš asmeniškai visus bankinius reikalus tvarkau namie, nepamenu, kada teko eiti į banką, gal nebent dėl paskolos paskutinį kartą g.gif

Užsiregistruoti paypale galima per 5 minutes, štai čia procedūra aprašyta pažingsniui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 30 gruodžio 2010 - 17:37
QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 18:36)
Aš asmeniškai visus bankinius reikalus tvarkau namie, nepamenu, kada teko eiti į banką, gal nebent dėl paskolos paskutinį kartą  g.gif

Užsiregistruoti paypale galima per 5 minutes, štai čia procedūra aprašyta pažingsniui  smile.gif

Aš užsiregistravus esu (bent jau buvau, jei be eis įeiti), bet kiek pamenu man niekaip nepavyko prijungti ten savo banko (ar kaip ten pavadinti).. g.gif reiks kda vėl pabandyti, kai užsimanysiu ko nors smile.gif
Papildyta:
va ir iš karto "Pirmiausia ka jums reikia padaryti, tai nueiti i SEB Vilniaus Banką ir užsisakyti VISA VIRTUON kortelę (ji skirta susimokėti už prekes internete) ir internetinę bankininkystę. Kortelė kainuos 20lt, o internetinė bankininkystė bus suteikta nemokamai." biggrin.gif pasirodo be bankų ir pinigų mokėjimų neapsieinama?
Atsakyti
As taupau stengdamasi pirkti akcijines prekes (aisku, atidziai pasinagrineju, ar tikrai joms nuolaida, o ne blefas), taip pat drabuzius perku ne Lietuvoje, o uzsienyje per ispardavimus. Kai reikia didesnio pirkinio, pavyzdziui, kaip antklodes - pasinagrineju ebay.
Dar pradejau naudotis tais tinklalapiais, kaip beta, dyl, kartu, grupinis ir t.t.
Nusiperku koki pigesni masaza, pirkau ir draugams is ten kuponu.  4u.gif Svarbiausia nesusigundyti visomis atrakcijomis - tuomet taupumas baigsis  biggrin.gif
Be to, visuomet stengiuosi, kad butu santaupu, kurios yra nejudinamos.

man sis budas labai pasiteisina 4u.gif kitamet sausio pb vel vaziuosiu apsipirkti thumbup.gif liko menuo ir galesiu prekintis su neisgalvota 70 proc. nuolaida bigsmile.gif

QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 18:36)
Aš asmeniškai visus bankinius reikalus tvarkau namie, nepamenu, kada teko eiti į banką, gal nebent dėl paskolos paskutinį kartą  g.gif

as irgi viska tvarkausi internetu, i banka nueinu pasibaigusiu korteliu pasikeisti 4u.gif

man nauji metai taippat ne svente, ju nesvenciam. MB jau antri metai nauju metu nakti dirba, as pries tai dirbau, dar anksciau dirbome kartu(sutapo), tai tuomet sampano su kolegomis isgereme biggrin.gif o siemet jokiu ipatingu islaidu nebus, nupirkau tik sampano ir saldainiu, kad MB mergickas darbe pavaisint galetu, na gal dar pyraga iskepsiu g.gif turejau vilciu, kad netures darbo ir uzsuks namo pavakarieniauti(darbas uz 3 min kelio nuo namu), bet , deja, taip nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 12 30, 13:03)
As siryt per radija girdejau, kad vis daugiau ir daugiau zmoniu taip jauciasi. Anot sociologo, siek tiek del to kalta yra ir agresyvus Kaledu sukomercinimas. Kuo labiau "produktas" zmogui brukamas, tuo labiau jis stengiasi nuo jo "pabegti".

drinks_cheers.gif Kiek pavyksta, Kalėdų komerciją stengiuosi ignoruot ir joje nedalyvaut, bet vis tiek Kalėdos yra didžiausia metų Šventė - buvo ir bus bigsmile.gif
QUOTE(Gladness @ 2010 12 30, 13:44)
O aš kaip tik linkusi labiau prie tos nuomonės, kad jei jau taupė 11 mėnesių ir manau dar kokias 15 dienu, tai galima sau leisti iš kažkiek paišlaidauti (na  žinoma su saiku, su protu, bet galima).

Pasivadovavau ir aš gruodį tokia logika blush2.gif Esu tos nuomonės, kad reikia sau atsilyginti už visų metų pastangas. Tai jokiu būdu nereiškia besaikio pinigų tratinimo, bet pasidovanoti ką nors reikalingo ir trokštamo - nėra didelė nuodėmė blush-anim-cl.gif Nors balansą reikia turėti galvoj ir tokiu atveju...

QUOTE(Pireja @ 2010 12 30, 14:09)
Mane siais metais labai drausmino nusistatyta suma dovanoms. Tilpau vos ne centas i centa  ax.gif

Senokai taip praktikuoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 12 30, 20:27)
Senokai taip praktikuoju smile.gif

As kazkokia neapibrezta suma irgi turedavau (mazdaug iki tiek, su gana didele marza), bet kadangi kitais metais nusimato dideliu islaidu, tai nusprendeme su vyru pirkti salyginai nebrangias dovanas.
Galiu pasakyti, mane rezultatas labai nustebino geraja prasme. Ir pati dovana, ir emocijos, kurias ji atnese. Primine vaikystes Kaledas, kai po egle salia saldainiu rasdavau dar ir knyga wub.gif Nes paprastai budavo tik saldainiai.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2010 12 30, 18:50)
Aš užsiregistravus esu (bent jau buvau, jei be eis įeiti), bet kiek pamenu man niekaip nepavyko prijungti ten savo banko (ar kaip ten pavadinti).. g.gif  reiks kda vėl pabandyti, kai užsimanysiu ko nors smile.gif
Papildyta:
va ir iš karto "Pirmiausia ka jums reikia padaryti, tai nueiti i SEB Vilniaus Banką ir užsisakyti VISA VIRTUON kortelę (ji skirta susimokėti už prekes internete) ir internetinę bankininkystę. Kortelė kainuos 20lt, o internetinė bankininkystė bus suteikta nemokamai." biggrin.gif pasirodo be bankų ir pinigų mokėjimų neapsieinama?

Nebūtina Visa virtuon, aš sėkmingai apsipirkinėju su paprasta kreditke mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 12 29, 11:19)
Mes, eidami į svečius, visada nešames kažką - butelį/tortą  biggrin.gif /pačių keptą pyragą ir tt Svečiai irgi niekada tuščiom neateina, dažniausiai atneša butelį ir kažką saldaus vaikui. Mišraines ir silkes nešam, jei balius suneštinis - tada būna iš anksto sutariama, kas ką neša..
Pirmą kartą girdžiu, kad kažkam Naujakas ne šventė  blink.gif
Vakar skaičiavau pusmečio vidurkius, lyginau su prieš tai buvusiu pusmečiu. Likau patenkinta - išlaidos sumažėjo beveik visose kategorijose  thumbup.gif  Išlaidos vaikui sumažėjo beveik perpus, labai ženkliai sumažėjo rūbams, kosmetikai.. Bet padidėjo išlaidos maistui.
Anksčiau per mėn mes vidutiniškai išleisdavom 4097, dabar 3910 (iš jų 1600 - paskolos ir 2400 vidutiniškai paskolos+komunaliniai).
Yra 4 išlaidų kategorijos, kur dar galima pataupyti. Anksčiau šitiems dalykams bendrai sudėjus mes išleisdavom vidutiniškai 1380 lt/mėn, dabar 1204 lt/mėn, noriu per kitą pusmetį pasiekt 1000 lt/mėn, toks yra mano finansinis tikslas  ax.gif  4u.gif

Ką naudojate išlaidoms sekti? Savo excelį ar ką nors patogiau radot?
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 12 30, 23:23)
Nebūtina Visa virtuon, aš sėkmingai apsipirkinėju su paprasta kreditke  mirksiukas.gif

Man darbas priverstinai įkišo Snoro sąskaitą su MasterCard. Pusiau kreditinė nekreditinė (t.y. kredito limitas 0 litų), bet be problemų gali internetu atsiskaitinėt kur priima MasterCard'ą. T.y. su debetine kortele to neleidžia.
Atsakyti