Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Miaška @ 2010 10 30, 23:40)
Vėlgi, jūs žiūrite tik iš savo bokšto smile.gif
Pas mus nėra kažkurio iš tėvų, esu aš ir dvi dukros. Tiesa, jos jau tokio amžiaus, kai iš darželio pasiimto nereikia. Gaminti aš dažniausiai suspėju, tik tai jau būna link nakties, gaminu pietus kelioms dienoms, kad vaikai pasišildytų, o aš turėčiau ką neštis į darbą.
Tiesiog kiek šeimų, tiek situacijų smile.gif

Tai taip, sunku apzvelgti visu seimu situacijas. Nera tragedija, jei negamina kazkas, tiesiog pusfabrikaciai brangu, kavinese irgi suryja daug pinigu. As ir gaminu keliom dienom. Nes kasdiena, tai nea..
Vat sunkiau tiem,kas iki kokios 22val. dirba..kol grizta, retas kas gamintu.
Atsakyti
As 6-a valanda irgi bunu tik pakeliui i namus. Kelis kartus per savaite po darbo dar ir vaika i treniruotes turiu nevezti. Vyras grizta 20h, sia savaite isimtinai - 21h.
Man buna ir tokiu dienu, kai darba baigiu tik todel, kad suspeciau i duonos parduotuve (pas mus jos dirba iki 19h).

Jei virti sriuba "mesine", t.y. is kaulu, ji per 1h tikrai neisvirs. Pas mus namie tik as ja ir tevalgau (vyrui vaikysteje jos niekas nevirdavo, tai ir neiprato valgyti).

Aisku, galima organizuotis savaitgali mesu marinavimus, sultiniu virimus ir saldymus. Kazka panasaus ir bandau daryti, bet mes ne kiekviena savaitgali namuose leidziame. Si savaitgali isimtinai niekur nevaziuojame, tai negaliu atsibuti namie, kaip gera biggrin.gif

Rytoj darysiu koldunus su bulvemis, reikes pasidaryti keliems kartams. Ir dar balandelius buvau numaciusi vynioti, tik va kopusto tinkamo negavau, tai norai ir liko norais. Vaziuosi pirmadieni i kopusto medziokle, jei gausiu, prisivyniosiu balandziu, kad iki pavasario uztektu tongue.gif
Atsakyti
Dar tokiems paruoštukams reikia turėti talpų šaldiklį. Mano mikro virtuvėje atitinkamas šaldytuvas su atitinkamu šaldikliu - o pusė jau jau užkrauta šaldytomis uogomis. Taigi, kartais prigaminu koldūnų, kartais - ežiukų, kartais prišaldau tos pačios lazanijos. Bet iki pavasario neužtektų biggrin.gif
Atsakyti
Atsiprasau jei ne i tema blush2.gif noreciau gauti kazkoki failiuka kur galima butu rasyti visas maisto islaidas, buciau labai dekinga jei kas imestu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(loja5 @ 2010 10 31, 08:50)
Atsiprasau jei ne i tema blush2.gif noreciau gauti kazkoki failiuka kur galima butu rasyti visas maisto islaidas, buciau labai dekinga jei kas imestu 4u.gif

Kitoj temoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 30, 23:28)
Dar tokiems paruoštukams reikia turėti talpų šaldiklį. Mano mikro virtuvėje atitinkamas šaldytuvas su atitinkamu šaldikliu - o pusė jau jau užkrauta šaldytomis uogomis. Taigi, kartais prigaminu koldūnų, kartais - ežiukų, kartais prišaldau tos pačios lazanijos. Bet iki pavasario neužtektų biggrin.gif

Tas irgi tiesa. Pas mane virtuve irgi ne sokiu sale, bet saldytuvas toks daugiau ar maziau normalaus dydzio.
Si ryt vyrui pasakiau, kad tures man padeti suplanuoti savaites meniu, nes man vienai nesekasi. Gal dviese kaip nors pavyks, jei jau man vienai nepavyksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 10 30, 23:00)
Grizot is darbo tarkim pries 6. Idejot i orkaite mesyte, ar kazka..tvarkotes,rengiates, bendraujat,,tuo paciu priziurit maista. 7 val jau bus gatava.

juokingiausiai skamba pasakymas - grizti pries 6.
Nors darbas oficialiai iki 17 val, bet pakankamai retai pavyksta grizti pries sesias - realesnis atvejis apie 7 val. O vakariene valgyti 8 valanda, tikrai nera sveika - ypac vaikams, kurie miegoti eina 9 val ( vakariene turi buti kokios 3 val pries miega). Todel stengiuosi ( tik ne visada pavyksta), kad pagrindinis valgymas butu pietus - vaikai valgo mokykloje, o mes jau ivairiai.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 31, 00:28)

O tai ka tada jus valgot?
Tokiu visokiu as irgi prisisaldzius, bet kad beveik visa kamera uogos/grybai/darzoves ir mesa. Mazai kas telpa, deja..Saldiklis butu gerai, bet, kad nera jo kur statyti.

QUOTE(Bekasė @ 2010 10 31, 17:04)
juokingiausiai skamba pasakymas - grizti pries 6.
Nors darbas oficialiai iki 17 val, bet pakankamai retai pavyksta grizti pries sesias - realesnis atvejis apie 7 val. O vakariene valgyti 8 valanda, tikrai nera sveika - ypac vaikams, kurie miegoti eina 9 val ( vakariene turi buti kokios 3 val pries miega). Todel stengiuosi ( tik ne visada pavyksta), kad pagrindinis valgymas butu pietus - vaikai valgo mokykloje, o mes jau ivairiai.

Tai as kalbejau apie save,visada 6val jau bunu namie.Man paprasciau. Valgyt verdu vakare, bet isidejimui i darba, arba kad butu kitai dienai grizus po darbo ka valgyti. As galiu ir jogurtu misti, bet vat MB norisi sociai pavalgyti ir vakare. Mazoji valgo darzelyje, tai paprasciau, lieka tik lengva vakariene. Tai varske, sausi pusryciai su pienu ir pan.

O tai tada ka Jus valgote pietums, kavinese? O vakarienei? Nes kad ir blynus kepti, tai irgi laiko atima daug.
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 10 31, 16:58)
O tai ka  tada jus valgot?

Pagrindinis maistas mūsyse - pietūs. Gaminu daug ką, esminis reikalavimas - kad patiekalo užtektų bent porai dienų. Tai gali būti lazanija, vištienos troškiniai, kepta vištiena, plovas, balandėliai, įdarytos paprikos, įvairūs apkepai - varškės, bulvių, makaronų... Pagaminu savaitgalį du patiekalus, tada dar kokį ketvirtadienį, kai viskas jau suvalgyta, gaminu dar kažką pietums dviems dienoms.
Pusryčiai pas mus savitarnos principu, nes keliamės skirtingu laiku, aš valgau jogurtą, dukros kepasi kiaušinienę arba valgo bandeles su arbata. Vakarienė - irgi savitarna, man užtenka vaisių ir poros sūrelių, dukros valgo, ką jos nori, gaminasi salotas, išsiverda sriubos, pasikepa bulvių, koldūnų, arba - tos pačios bandelės su arbata, vaisiai.
Mano gėris yra tame, kad vaikai dideli, taigi, jei užplūsta dideli kiekiai papildomų darbų, galiu ir negaminti visai, ir į parduotuvę neiti, tik palikti vaikams pinigų, kad apsirūpintų maistu.
Atsakyti
Pasiskaičiau apie kišenoinigius vaikams. Aš ati savo sūnui (8 metų) išmoku 30 lt stipendiją kas mėnesį. Tai jis pasitaupo kalėdų seneliui. Padada kvailutis po egle kartu su laišku. lotuliukas.gif Kaip gerai, kad dar naivus.
Papildyta:
QUOTE(loja5 @ 2010 10 31, 08:50)

Man irgi jėga svetainė kur dingo pinigai . Kai pamatai gale mėnesio kiek vėjai išleidai pingų, tai oi lupt reikia.
Nu niekaip neinas sutaupyti.
Vienintelis kas pavyko, tai nuo praeito šildymo sezono pabaigos atsidėti išlaidas šildymui. Išvedžiau virdukį ir dėjau atskirai. Sumokėdavau kiek priklauso LITESKUI, o likutį pasidėdavau. pvz. vidurkis 400 lt. Sumoku už karštą vandenį 100 lt, o kiti į kojinę. Tai kiek ramiau laukiu šildymo sezono. Čia truputuką savim didžiuojuos. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2010 10 31, 17:54)
Pasiskaičiau apie kišenoinigius vaikams. Aš ati savo sūnui (8 metų) išmoku 30 lt stipendiją kas mėnesį. Tai jis pasitaupo kalėdų seneliui. Padada kvailutis po egle kartu su laišku.  lotuliukas.gif Kaip gerai, kad dar naivus.

Kažkaip neskaniai skamba unsure.gif
Atsakyti
Cia mano kitoj temoj aprasytas variantas. Kad niekaip negaliu suprasti, kodel is vaiku yra paimamai ju pinigai, ypac kai gauna is seneliu, dedziu..tada perkama kanceliarija, reikalingi rubai. Nes mano suvokimu tai vaiko pinigai, jo reikmems,,zaislams, papildomiem rubams, tarkim kazkokiam firminiam rubui, kurio siaip vaikas nori.
Cia galbut ir kita situacija, as nzn smile.gif
Netaikau to tik tada, kai tikrai nera uz ka nupirkti.
Atsakyti