QUOTE(dontstop @ 2010 10 29, 11:34)
Tai cia viskas aisku. Man ir spintos versti nereikia, as minimaliste, rubu daug neturiu, jei perku, tai geros kokybes. Perku retai, ka nusiperku - nesioju ir nesiodama isimyliu, todel galiu ta pati nesioti ir 10m. Ir t.t., ir pan.
QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 11:40)
Apie tokius dalykus, kaip batai, rūbai, maudymukai, žinom iš anksto, iš anksto ir planuojam.
Nu vat irg ne visai taip pas mane. Tarkim, as nezinojau, kad mano vaikui reikes batu
begimui. Nuosirdziai nezinojau, nes sportuoja 8-us metus ir iki siol niekada nereikejo. O va siais metais prisireike, ir tikrai prisireike, cia ne koks nors madu vaikymasis ar malonumas.
Tarkim, galejau numatyti, kad reikes naujo maudymosi kostiumelio. Nu bet va irgi galvojau, kad turiu

Nu bet ir turejau, kol mano vyrai neuzprotestavo (o man jis visai grazus buvo

).
Is viso, man tas strategavimas labai daug laiko uzima, atrodo

Pas mus gyvenimas gana aktyvus, tai vat kazkaip visokiu daug islaidu buna, kurias is principo galima numatyti, bet reikia skaiciuoti. Pav., savaitgaliais tenka vaika vezioti i rungtynes. Reiskias, pasiimi menesio rungtyniu plana, ieskai internete atstumu, skaiciuoji kilometraza=islaidas kurui+autostradai (mokamas dalykas). Tada skaiciuoji, kiek kainuos vaziuoti i darba (as vazineju su kolege, tai kartais ispuola 2x, kartais 3x per menesi imti savo masina). Tada ziuri, ar numatytos keliones pas gydytoja (160km i viena puse, analogiskai, skaiciuoti benzino+kuro kainas, atsizvelgiant i vizitu skaiciu). Nu tai va kiek skaiciavimo

Tai cia tik kurui.
Arba as per daug sudetingai ziuriu, ir reikia skaiciuoti grubiai. Ko as labai nenoreciau, nes tarkime, vien islaidos kurui pas mus gali skirtis 2x. Isleisti 200 ar 400 - skirtumas didelis. Nes jei as suplanuoju isleisti 400, o isleidziu 200, tai as prarandu pinigu. Tai yra, jei zinociau is anksto, tuos 200 galeciau "idarbinti". Analogiskai su maistu - as galiu uzsidebti riba ir 800, o isleisti tik 500 (ne litu, neissigaskite

)