Įkraunama...
Įkraunama...

Taupiosios - kokiais būdais taupote pinigus?

QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 10:46)
Padidinus limitus, algos neužteks...Matyt reikia pradėt pirkti didesnes pakuotes (skalb. miltelių, hig. įklotų, katinui net maisto)...nes kaip bebūtų alga ta pati, o prisidėjo darželio mokestis (virš 200Lt)...o visumoje pajamos nuo pernai krito visu 1000Lt  unsure.gif

Na bet rašėt, kad vis "išlipat" iš nusibrėžtų limitų, vadinasi, algos užtenka tam "išlipimui"? biggrin.gif Jei ne, tai perskirstykit. Matot, kad norėsit brangesnio kremo - nepirkit tą mėnesį šmutkių, norisi šmutkių - neikit valgyt į kavinę, ir pan.
O pirkimas didesniais kiekiais per akciją labai pasiteisina - be miltelių ir wc popieriaus neišsisuksi, tai kodėl nenusipirkus ne 4 rulonėlių, o 24, ir miltelių ne 400 g, o 4 kg? Susitaupo... mirksiukas.gif
Katinams maistą perku tik po 10 kg, kraiką - irgi maišą 10 kg, ne mažiau. Susitaupo smarkiai.
Tuos pačius hig. paketus dukroms irgi perku dideliais kiekiais, "eko" pakuotėmis, pati perėjau ant daugkartinės priemonės, seniai jau atsipirko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 06:31)
Vat pati exelyje turiu užsistačius limitus prie kiekvienos grafos, bet daugelis skilčių išlipa iš "rėmų"  unsure.gif , nepavyksta įtilpti į norimas sumas...Bet kažin ar vokeliai padėtų tam reikalui? Gal nemoku savęs spustelti taupyme, arba nemoku susiplanuoti pirkinių...  g.gif , numatyti kada kas baigsis...

Va va, lyg as rasyciau biggrin.gif As suprantu, kad galima pakontroliuoti maisto ar laisvalaikio islaidu eilute... Bet, pav., si menesi as virsijau Rubu+avalynes islaidu limita. As galiu suplanuoti, kad va vaikui reikes nauju kelniu, o vyrui batu. Bet man praktiskai kiekviena menesi atsiranda kazkokiu nenuplanuotu ir nenumatytu pirkiniu. Tarkim, si menesi nebuvau numaciusi pirkti nieko, tai islaidos buvo numatytos nedideles (à la kojinems). O realiai teko vaikui pirkti begimui skirtus batus, sau maudymosi kostiumeli sportui (maniau, kad turiu; nu ir is tikruju turejau, toki pirkta pries 10m lotuliukas.gif tai vyras pasake, kad su tokiu nedera rodytis viesajame baseine doh.gif ). Ko pasekoje ta numatyta suma smarkiai islipusi is ribu.
Man nera sunku pataupyti ar pasispausti, man sunkiau strateguoti. Nes nu tikrai dar nebuvo nei vieno menesio, kad neislipciau is ribu.
Aisku, galima uzsideti limitus tipo 2000 - masitui, 1000 - rubams ir pan. Bet tai kokia to prasme? As ir be islaidu kontroles sugebeciau tu ribu neperlipti.
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 10 29, 12:09)
Va va, lyg as rasyciau  biggrin.gif As suprantu, kad galima pakontroliuoti maisto ar laisvalaikio islaidu eilute... Bet, pav., si menesi as virsijau Rubu+avalynes islaidu limita. As galiu suplanuoti, kad va vaikui reikes nauju kelniu, o vyrui batu. Bet man praktiskai kiekviena menesi atsiranda kazkokiu nenuplanuotu ir nenumatytu pirkiniu. Tarkim, si menesi nebuvau numaciusi pirkti nieko, tai islaidos buvo numatytos nedideles (à la kojinems). O realiai teko vaikui pirkti begimui skirtus batus, sau maudymosi kostiumeli sportui (maniau, kad turiu; nu ir is tikruju turejau, toki pirkta pries 10m  lotuliukas.gif tai vyras pasake, kad su tokiu nedera rodytis viesajame baseine  doh.gif ). Ko pasekoje ta numatyta suma smarkiai islipusi is ribu.
Man nera sunku pataupyti ar pasispausti, man sunkiau strateguoti. Nes nu tikrai dar nebuvo nei vieno menesio, kad neislipciau is ribu.
Aisku, galima uzsideti limitus tipo 2000 - masitui, 1000 - rubams ir pan. Bet tai kokia to prasme? As ir be islaidu kontroles sugebeciau tu ribu neperlipti.

1. Naujo sezono pradžioje išverčiam visą spintą lauk
2. Perkratom kiekvieną rūbą/batą/aksesuarą, permatuojam, atrūšiuojam, ką jau mest lauk/parduot/atiduot, kas dar tinka
3. Iš to kas lieka sudarom derinius, nusprendžiam, ko trūksta
4. Svarbiausias punktas - sudarom tikslų sąrašą, ko reikia, su kainomis (max) ir paskaičiuojam bendrą kainą, kiek atsieis garderobo atnaujinimas sezonui
5. Atsižvelgiant į šeimos finansus, apskaičiuojam, per kiek mėnesių galime viską supirkt, t y kiek galime skirti mėnesiui - čia ir yra mėnesio limitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 10 29, 12:09)
O realiai teko vaikui pirkti begimui skirtus batus, sau maudymosi kostiumeli sportui (maniau, kad turiu; nu ir is tikruju turejau, toki pirkta pries 10m  lotuliukas.gif tai vyras pasake, kad su tokiu nedera rodytis viesajame baseine  doh.gif ). Ko pasekoje ta numatyta suma smarkiai islipusi is ribu.

Mano vaikai žino, kad staiga, va dabar, stambesni pirkiniai neperkami, nebent - koks ekstra atvejis, bet rūbams tai negalioja, tarkim, iškrito plomba - taip, tuoj pat užrašysiu pas dantistą. Apie tokius dalykus, kaip batai, rūbai, maudymukai, žinom iš anksto, iš anksto ir planuojam.
Gerai dontstop sako - prasideda sezonas, darom peržiūra, ar yra žieminiai paltai, batai, pirštinės, kepurės... Jei ko trūksta - sėdma ir žiūrim, kur galim įtaplinti pirkinį, ir už kiek planuojam pirkti.
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 10 29, 11:34)

Tai cia viskas aisku. Man ir spintos versti nereikia, as minimaliste, rubu daug neturiu, jei perku, tai geros kokybes. Perku retai, ka nusiperku - nesioju ir nesiodama isimyliu, todel galiu ta pati nesioti ir 10m. Ir t.t., ir pan.

QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 11:40)
Apie tokius dalykus, kaip batai, rūbai, maudymukai, žinom iš anksto, iš anksto ir planuojam.

Nu vat irg ne visai taip pas mane. Tarkim, as nezinojau, kad mano vaikui reikes batu begimui. Nuosirdziai nezinojau, nes sportuoja 8-us metus ir iki siol niekada nereikejo. O va siais metais prisireike, ir tikrai prisireike, cia ne koks nors madu vaikymasis ar malonumas.
Tarkim, galejau numatyti, kad reikes naujo maudymosi kostiumelio. Nu bet va irgi galvojau, kad turiu biggrin.gif Nu bet ir turejau, kol mano vyrai neuzprotestavo (o man jis visai grazus buvo lotuliukas.gif ).

Is viso, man tas strategavimas labai daug laiko uzima, atrodo blush2.gif Pas mus gyvenimas gana aktyvus, tai vat kazkaip visokiu daug islaidu buna, kurias is principo galima numatyti, bet reikia skaiciuoti. Pav., savaitgaliais tenka vaika vezioti i rungtynes. Reiskias, pasiimi menesio rungtyniu plana, ieskai internete atstumu, skaiciuoji kilometraza=islaidas kurui+autostradai (mokamas dalykas). Tada skaiciuoji, kiek kainuos vaziuoti i darba (as vazineju su kolege, tai kartais ispuola 2x, kartais 3x per menesi imti savo masina). Tada ziuri, ar numatytos keliones pas gydytoja (160km i viena puse, analogiskai, skaiciuoti benzino+kuro kainas, atsizvelgiant i vizitu skaiciu). Nu tai va kiek skaiciavimo biggrin.gif Tai cia tik kurui.
Arba as per daug sudetingai ziuriu, ir reikia skaiciuoti grubiai. Ko as labai nenoreciau, nes tarkime, vien islaidos kurui pas mus gali skirtis 2x. Isleisti 200 ar 400 - skirtumas didelis. Nes jei as suplanuoju isleisti 400, o isleidziu 200, tai as prarandu pinigu. Tai yra, jei zinociau is anksto, tuos 200 galeciau "idarbinti". Analogiskai su maistu - as galiu uzsidebti riba ir 800, o isleisti tik 500 (ne litu, neissigaskite biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 11:45)
Na bet rašėt, kad vis "išlipat" iš nusibrėžtų limitų, vadinasi, algos užtenka tam "išlipimui"? biggrin.gif

iš santaupų topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 13:50)
iš santaupų topsecret.gif

Tai jus neimkit is santaupu, as gyvenu taip. Santaupu nelieciu. Jos ekstra atvejams. Bet nei kirpykla, batai,rubai, ar mesos gabalas - nera ekstra atvejis. Tada nukeli,ir issiverti be to daikto. pagamini pora dienu pietus be mesos. Na kazkaip,kad remai butu.
Mes labai nesenai pradejom ziuret ka perkam, nes paskaiciavus viena menesi paaiskejo, kad kosmine suma "nematomu" pinigu iseina. O uz juos ir keliones savaitgalines jau iseitu.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 12:40)
Gerai dontstop sako - prasideda sezonas, darom peržiūra, ar yra žieminiai paltai, batai, pirštinės, kepurės... Jei ko trūksta - sėdma ir žiūrim, kur galim įtaplinti pirkinį, ir už kiek planuojam pirkti.

Mes ir be peržiūrų žinom ko kam reik. Man dažniausiai nieko nereik, o va dukrai visada visko reik, nors spinta nebeužsidaro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 10 29, 14:46)
Tai jus neimkit is santaupu, as gyvenu taip. Santaupu nelieciu. Jos ekstra atvejams. Bet nei kirpykla, batai,rubai, ar mesos gabalas - nera ekstra atvejis. Tada nukeli,ir issiverti be to daikto. pagamini pora dienu pietus be mesos. Na kazkaip,kad remai butu.
Mes labai nesenai pradejom ziuret ka perkam, nes paskaiciavus viena menesi paaiskejo, kad kosmine suma "nematomu" pinigu iseina. O uz juos ir keliones savaitgalines jau iseitu.

Vat esmė ta, kad kol sėdėjau su vaikučiu 2 metus namie, rūbų ir batų poreikis buvo minimalus...taupiau juodai dienai...Pradėjau dirbti, perkračiau garderobą, paaiškėjo, kad nei vasarai, nei rudeniui, nei žiemai neturiu ką apsiauti, nei apsirengti (į S dydį po gimdymo nebetilpau)...Taip ir įlindau į santaupas...Iš vienos pusės pagalvojau...turiu ką apsirengti ir apsiauti - dabar ilgai nieko nepirksiu, bet iš kitos pusės pagalvojus...na tie rūbai nėra "juoda diena", gal ir būčiau apiėjusi vasarą be sijono, o žiemą be kokio megztuko...bet darbe norisi kažkaip tvarkingai vaikščioti apsirengus, ne su nusiburbuliavusiu megztuku blush2.gif ...

Brangiausiai atsiėjo paltas...kurio nu negalėjau nukelti, tarkim pavasariui g.gif (kaip pavyzdėlis)...

Vienžo, kaka esu blush2.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 10 29, 13:20)
Is viso, man tas strategavimas labai daug laiko uzima, atrodo  blush2.gif Pas mus gyvenimas gana aktyvus, tai vat kazkaip visokiu daug islaidu buna, kurias is principo galima numatyti, bet reikia skaiciuoti.

Supratau, man daug paprasčiau viskas biggrin.gif
Bet užsispyrus gi galima ir paskaičiuot... jei labai norisi mirksiukas.gif

QUOTE(*Liūtė* @ 2010 10 29, 14:46)
Tai jus neimkit is santaupu, as gyvenu taip. Santaupu nelieciu. Jos ekstra atvejams. Bet nei kirpykla, batai,rubai, ar mesos gabalas - nera ekstra atvejis. Tada nukeli,ir issiverti be to daikto. pagamini pora dienu pietus be mesos.

Va, pritariu ir aš drinks_cheers.gif
Jei jau išsileidom maistpinigius, atsidarom šaldytuvą, šaldiklį, spinteles ir žiūrim ką turim. Bus makaronų, bus kiaušinių, bus faršo šmotukas, bus vištos gabaliukas, miltai ir pan. Iš principo neisiu ir nepirksiu virš sumos, pačiai bus įdomu, kaip prasisuksim.
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2010 10 29, 14:21)
Brangiausiai atsiėjo paltas...kurio nu negalėjau nukelti, tarkim pavasariui  g.gif (kaip pavyzdėlis)...

Vienžo, kaka esu  blush2.gif  cool.gif

Nusipirkai, ir pamirsk. Aleliuja dabar jau. Bet paltuko juk galejai ieskoti pavasari.

QUOTE(Miaška @ 2010 10 29, 14:23)
1. Bet užsispyrus gi galima ir paskaičiuot... jei labai norisi mirksiukas.gif
2. Iš principo neisiu ir nepirksiu virš sumos, pačiai bus įdomu, kaip prasisuksim.

1. Tai as ir turiu tokia nuojauta, kad butent to uzsispyrimo man ir truksta. As viename amerikietiskame bloge skaiciau, kaip jauna seima (mama ta bloga ir sukurusi) susitaupe namui be paskolu. Aisku, namas namui nelygus, bet esme, kad budamai ar ne 30-eciai, jie jau turi kazkoki korekt stoga virs galvos be jokiu paskolu (kas retas dalykas Amerikeje). Tai ji rase, kad taupant pvz. rubelius pirkdavo tik devetus ir tik tada, kada reikia. As ne pries devetus rubus, bet kai zinai, kad tavo saskaitoje yra pakankamai pinigu nusipirkti nedeveta ir toki, kokio norisi... Nezinau, ar man uztektu uzsispyrimo nepajudinti tu pinigeliu...
2. Nu tu saunuole. As sau gal ir galeciau is kirvio sriuba isvirti, bet savo vyrijos be mesos smoto neuzkimsiu.
Vat kur labai noreciau sutaupyti - tai ant maisto. Vaikas pradejo mokykloje valgyti, o ant islaidu visai nepasijaute (islaidas uz mokyklinius pietus netraukiu i islaidas maistui). Is viso, lyginant su kitu seimu islaidomis, labai daug isleidziame ant maisto verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2010 10 29, 18:04)
labai daug isleidziame ant maisto  verysad.gif

Atrodo, kad visiem taip, nepamirškim, kad ir tas pats maistas brangsta, nors, atrodo, perkame tą patį kaip ir anksčiau, o litukas tai nebrangsta niekaip schmoll.gif
Atsakyti