Įkraunama...
Įkraunama...

Nugaros skausmas

Apklausa: Į ŠIĄ TEMĄ UŽSUKAU, NES: (223 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
user posted image
Su Naujais 4u.gif
Kaip būtų smagu, jei niekam neprireiktų šios temos - visi būtų sveiki rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 02 sausio 2011 - 16:13
QUOTE(charite @ 2010 12 30, 18:42)
O skauda?
Siaip, jei maudaisi, vadinasi esi šlapia.
Jei pvz yra kokia isvarzele, vadinasi ir osteochondroze yra. Siaip beveik kiekvienam suaugeliui ji yra, kuo senyn, tuo labyn  doh.gif 
Drisciau teigti, kad Tu turi tik dali diagnozes. Reik issamesniu tyrimu.
Osteochondroze pazeidzia slankstelius, tarpslankstelinius diskus, stuburo raiscius. Jei nervy sakneles suspaudziamos - kyla uzdegimas, vadinamasis radikulitas.... O gal skausmo priezastis isvarza. Ar dar kas..

Sveiki, na daktare man israse siuntima pas reabilotologa. Dar Sake, mankstos, plaukimas ir atsargesni judesiai ir t.t. pades viska sutvarkyti, bet niekada nebusiu" sveika" ji visam gyvenimui, bet save mylint galima isvengti isvarzos. man skaudeti pradejo tik dabar..pakasiau sniegeli ir pasireiske.
Kita sav. eisiu pas reabilotologe ziuresim ka ji sakys,,,gal ten biskeliuka apsimesti kad labiau skauda, gal daugiau masazu israsys blush2.gif ax.gif 4u.gif
Ai, dar dave stuburo mokykleles lankstynuka, patare pas juos apsilankyti, kad pasimokyciua taisyklingai daryti pati pratimus...ir visa likusi gyvenima daryti manksta doh.gif o man sportas iki siol buvo kosmaras..na ka teks pamilti.
Gal patarsit kaip pas reabl. elgtis? g.gif
Papildyta:
Ai, jokiu papildomu tyrimu man niekas neskyre...kazi kur cia nueiti, as is Kauno??
Atsakyti
Sveikos, žygiuoju ir aš 2dienį rentgeno darytis. Dabar vaistus geriu. Nežinau iš kur toks stiprus skausmas, kažin ar nebūsiu mašinos prisistumdžius (gerietė - pagelbėti su drauge vienai įklimpusiai panelei norėjom. Ir pagelbėjom mirksiukas.gif ) Bet dabar su nugara problemos ax.gif
P.S. Nežinojau, kad tokie skaudūs tie leidžiami vaistai į šikniuką.. doh.gif
Atsakyti
Man padare nuotrauka, yra nezymei diskas issipletes, ateiti jei neprisiziuresiu tai tikrai isvarza turesiu, dabar belieka masazas, manksta ir stengtis kelti viska teisingai tongue.gif
Atsakyti
Labas,
norėjau paklausti gal vartojote rusiškus vaistus "rymalon"? Kur jų Lietuvoje gauti?

Sveikatos visoms.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 01 12, 20:34)
Labas,
norėjau paklausti gal vartojote rusiškus vaistus "rymalon"? Kur jų Lietuvoje gauti?

O šie vaistai registruoti Lietuvoje?
Gi pvz ALLI kas gere, noredamas suplonet doh.gif Dieve padek nuo tokiu dalyku cool.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2011 01 12, 22:24)
O šie vaistai registruoti Lietuvoje?
Gi pvz ALLI kas gere, noredamas suplonet  doh.gif Dieve padek nuo tokiu dalyku  cool.gif

Neregistruotas, bet tai nebūtinai reiškia, kad blogas. Beje, tai hemeopatinis preparatas.
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2011 01 13, 00:08)
Neregistruotas, bet tai nebūtinai reiškia, kad blogas. Beje, tai hemeopatinis preparatas.

Tikra tiesa. Pvz., tas pats paprasčiausias Linex prieš 5-6 metus metams buvo išnykęs iš rinkos, t.y. neregistruotas Lietuvoje, bet ne dėl to, kad blogas, o dėl to, kad registracijos procedūrų laiku neatliko.
Neuralgo Rheum Injeel, savo laiku man labai padėjęs nuo rankos skausmų, nebuvo ir nėra registruotas Lietuvoje. Norint juos nusipirkt, reikėjo gauti receptą su žodeliu kampe CITO!, tada kai kurios vaistinės šiuos vaistus užsakydavo iš Vokietijos.

Moxe, saulyte ir visoms kitoms sveikatos! 4u.gif Save tikrai reikia mylėt, tik, deja, ne visos tai moka arba tiesiog save pamiršta.
Atsakyti
Sveikutės, jungiuos į jūsų būrį 4u.gif
Vyrui jau gal kokie penki metai vargina nugaros skausmai, diagnozių turėjom visokių, ir šaknelių uždegimai, ir ataugos ir tt...,
daėjom iki tiek, kad neegalėjo dirbt, nes jam į dieną kelias tonas rastų reikdavo atsinešt, supjovus išnešt, naktim šokinėdavo nuo mėšlungių, kartą ir koją atėmė buvo, rankos tirpsto...
pagaliau radom gyd kuri nusiuntė kompiuterinei tomografijai, išvadas turim, o pas gyd eiles po gero mėn prieisim tik...
tai va gal kas suprantat, ką tai reiškia? ar čia išvarža?
L5/S1 tarpslankstelinio disko ostechondrozė ir kalkėjanti madiolateralinė disko protruzija , siekianti šaknelę, disko vakuminė degeneracija
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2011 01 14, 21:36)
L5/S1 tarpslankstelinio disko ostechondrozė ir kalkėjanti madiolateralinė[/b[disko [b]protruzija , siekianti šaknelę, disko vakuminė degeneracija

Žodis MADIOLATERALINĖ - nusako išvaržos lokalizaciją.

PROTRŪZIJA - besiveržiantis minkštiminis branduolys yra skaidulinio žiedo viduje, bet gali sudaryti spaudimą nugaros smegenims. Jūsų vyro atveju tas branduoliukas siekia nervo šaknelę, skausmo nepavydžiu cool.gif Bet tai yra pati lengviausia išvaržos forma mirksiukas.gif
Jei žmogus nori ateityje vaikščioti, rąstų kiloti negalima. ir lankstytis taip pat.
Štai kaip atrodo ta išvarža:
user posted image
Kadangi ji kalkėjanti, gali būti, kad ji prieš tai buvo didesnė. Arba ne. Kalkejimas - gyjimo proceso pasekmė smile.gif

Disko vakuminė degeneracija - natūralus procesas prie tokios situacijos smile.gif doh.gif

Jei rankos tirpo, vadinasi bedu yra ir su krutininės dalies stuburo slanksteliu/slanksteliais mirksiukas.gif

Šios temos pradžioje yra nemažai nuorodų, kurios gal nors truputuka pades susivokti, kas tai per daiktas.

O kas yra tie neaiskus ,,keiksmazodziai", geriausia klausti tyrimus dariusio mediko - mes juk ne medikes, kiekvienos diagnoze skirtinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 14 sausio 2011 - 22:31
as taip pat labai noriu prie jusu prisijungt 4u.gif

jau greitai bus metai, kaip gydytoja man neranda ligos... jauciuosi taip, lyg pati neturedama jos ieskau... o beda tokia... man nei is sio nei is to pradeda "plesti" nugara truputi zemiau menciu, dazniausiai ilgiau pasedejus (dirbu sedima darba)... bet svarbiausia, to "plesimo" metu man pasidaro labai silpna, lyg kaip ir pykintu, bet apie maista galvoti galiu... sakiau gydytojai, tai ji viska suvercia nervams g.gif ... neturiu giliu isgyvenimu, nera stresu ir t.t.... pridare aibe tyrimu (krauja del cukraus, kalio, istyre skydliauke, echoskopavo kaklo kraujagysles, ginekologo apziura - viskas be patologijos...)... kazkuri laika buvo praejes negalavimas, bet dabar vel tas pats... pasiunte skrandi tirtis (uz savaites rysiu zarna)... zodziu, as jai sakau, kad man nugara plesia, o ji man tipo jei ne nervinis sindromas, tai nuo skrandzio gali taip buti.... jei skrandis nepasitvirtins, tada ziures stubura... man tikrai tie nervai pakriks nuo ligos ieskojimo... verysad.gif
ar gali nuo nugaros skausmo ,,pareiti" silpnumas, pykinimas?
Atsakyti
Linaraluka , negalim speliot. Tikrai, viena is galimybiu - pasidaryti Magnetini rezonansa nugarai.
Jei pasitvirtins, tada pagal nugaros nervu zemelapiuka (arba sita, bet as turiu spausdinti, dar kitoki, T6 slankstelis ,,atsakingas" uz skrandi smile.gif Jo lokalizacija ten, kur ir mini - po mentimis.
Atsakyti