QUOTE(Ugniažolė @ 2012 02 28, 19:03)
Galiu palyginti su paprastu peciumi, tai pecius laiko siluma, ji iskurenai ir viskas, o zidini reikia kurenti pastoviai, kad butu silta. Musu namas medinis, tad oras labai sausas, drekintuvas dirba visu pajegumu. Nesakau, kad zidinys blogai, tik parasiau kokie pliusai ir kokie minusai, be to, kurenu zidini jau geri 5 metai kasdien (zinoma tik ne vasara) tai patikekit manim, zinau ka rasau. Zinau ir kaip atidaryti, kad nepriruktu ir kaip kurenti, kad nesudegint turbinos ir t.t. Nesiruosiu gincytis ir aiskintis, rasau tai, ka zinau. Gal mano pastebejimai pades kam nors apsispresti.
1. O ar su pečiumi oras yra drėgnesnis?
2. Pats pečius tokiu atveju gaunasi kaip akumuliacinė talpa, tai tikrai šilumą gerai laiko, bet dbar rasti gerus meistrus, kurie statytų pečius yra labai sunku.
3. Manau alternatyva yra prie židinio statyti krosnelę, kuri laikytų šilumą, bet vėlgi bėda su gerais meistrais.
P.S.: aš ir žinau ką rašau, nes ketvirti metai kūrenu diena iš dienos

ir tai yra mūsų pagrindinis šildymas, papildomai turim tik elektrinį, bet jį jungiam labai retai. Kiekvienas židinys turi savo niuansų, daug kas priklauso ir nuo to, koks kapsulės sandarumas, kokia trauka, todėl ir parašiau, kad ne visada būna Jūsų išvardinti minusai
Akvilyte, man ir nepatinka katilinė svetainėj, bet save guodžiu, kad tai yra geriau, nei prie katilo į katilinę bėgiot, čia viskas vietoj. O mūsų vietoj, tai dar būtų bėgiojimas per lauką, o tai jau menkas malonumas