Įkraunama...
Įkraunama...

Židinio panaudojimas šildymui - 2

QUOTE(braskina @ 2012 11 11, 22:04)
Giedruolė, ačiū už pasidalintą patirtį. Deja likusi namo dalis ne mūsų ir plėstis nebėra kaip. Židinys realiai butu kuriamas kai "netingima" grįžus po darbų, kol kas tikiuosi kiekvieną dieną, nes kadangi šilumą šiuo metu palaiko dujinis katilas, o norėtųsi pabandyti kūrentis vien tik malkomis pabandyti. Rūsyje yra pečius, bet jis pajungtas prie likusios namo dalies ir labai neekonomiškas ir be to norime atskirą sistemą turėti.
Giedruolė, o pas jus patalpoje kur židinys stovi grindys šildomos? Ir kodėl sakote kad šilumokaitis ant dumtraukio yra negerai?

pas mane grindys visur šildomos, bet betonas neįšildytas tai tik po dvienų dienų kūrenimo sumoj apie 15val grindys jaučiasi kad šiltos. bet akumuliacinėj toli gražu iki maksimalios temperatūros. gal trečią dieną kūrenant jau į akumuliaciją krautųsi, tik kad tie savaitgaliai trumpi biggrin.gif Mūsų tikslas padėti geoterminiui per šalčius, tai manau tam mes jį ir naudosim + kada dėl malonumo užsikursim.
Pagal jūsų situaciją statyčiau iki 200Ltr akumuliacinę kuri kompensuotų židinio šilumos perteklių. Sakyčiau trumpam, nes jei didei nuostoliai tai paros poreikio tikrai su židiniu neprišildysit. Šiaip jei turit dujų suvartojimą, pagal lauko ir vidaus vidutine temperatūrą galima būtų paskaičiuoti jūsų šilumos nuostolius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 12 lapkričio 2012 - 08:28
QUOTE(Giedruolė @ 2012 11 12, 09:21)
pas mane grindys visur šildomos, bet betonas neįšildytas tai tik po dvienų dienų kūrenimo sumoj apie 15val grindys jaučiasi kad šiltos. bet akumuliacinėj toli gražu iki maksimalios temperatūros. gal trečią dieną kūrenant jau į akumuliaciją krautųsi, tik kad tie savaitgaliai trumpi biggrin.gif Mūsų tikslas padėti geoterminiui per šalčius, tai manau tam mes jį ir naudosim + kada dėl malonumo užsikursim.
Pagal jūsų situaciją statyčiau iki 200Ltr akumuliacinę kuri kompensuotų židinio šilumos perteklių. Sakyčiau trumpam, nes jei didei nuostoliai tai paros poreikio tikrai su židiniu neprišildysit. Šiaip jei turit dujų suvartojimą, pagal lauko ir vidaus vidutine temperatūrą galima būtų paskaičiuoti jūsų šilumos nuostolius.

Prisistato visokiu pigienu "KRATKI", o veliau taiko visiems variantams....
ALE: "nusipirkau FiatPunto ir isvaziavau ekstrimui aplink Baikala... ir tada galiu pasakyti viena, ten pravaziuoti niekam neimanoma" kazkaip netiesa butu...

siuliau gi jums "Brunner" varianta... butumete kitaip rase ir nuotaikos geresnes turetumete.. siai dienai dar ir "Hoxter" turime pasiulyti.... kratkiems iki siu produktu auksta dar ikalne user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristix: 12 lapkričio 2012 - 09:27
Kristix, jūs kaip visada smile.gif Aš taikau ne visiems variantams, ir jokio židinio nesiūlau, ne taip kaip jūs. Ir apskritai nelabai supratau kas jums mano pasisakyme nepatiko g.gif , galėjot savo produktą ir be paniekos kitiems pasiūlyti biggrin.gif
Žmogus gi klausė apie Kratki dūmtakio šilumokaičius. Jūsų paveiskiukas žinoma puikus kaina irgi puiki kokybė taip pat.
Gaila tokio varianto tunelio savu laiku neradau... Bet vargu ar būčiau įpirkusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 12 lapkričio 2012 - 10:10
QUOTE(Giedruolė @ 2012 11 12, 11:08)
Kristix, jūs kaip visada smile.gif Aš taikau ne visiems variantams, ir jokio židinio nesiūlau, ne taip kaip jūs. Ir apskritai nelabai supratau kas jums mano pasisakyme nepatiko  g.gif , galėjot savo produktą ir be paniekos kitiems pasiūlyti biggrin.gif
Žmogus gi klausė apie Kratki dūmtakio šilumokaičius. Jūsų paveiskiukas žinoma puikus kaina irgi puiki kokybė taip pat.
Gaila tokio varianto tunelio savu laiku neradau... Bet vargu ar būčiau įpirkusi.

cia ne siulyme esme, o rinkos uzterstume blogais produktais... pvz pastorojo pavyzdzio variantu netgi reikalavimas, kad akumuliacine talpykla butu bent 500l. ir tikrai jos bus ne per daug ir nereiks 2 paru laukti grindinio isilimui... taip kratki kainuoja 4000 sis 10000, skirtumas tarp skaiciu esa, bet skirtumas issilygina po 2 metu kurenimo, per kuro saskaita, o veliau tampa ir pigesniu... dar tampa pigiausiu, kai nekokybiska reikia pakeisti, arba isvis atsisakyto jo.
Atsakyti
Tai jūs taip ir dėstykit ir švieskit liaudį o ne paveiksliukus mėtykit su nepasitenkinimu.
Atsakyti
O tai įrengimas su vandens kontūru ir oru šilumą atiduodančios kapsulės vienodas? (naudojamos vatos storis, karščiui atsparios plokštės ir pan.)? čia kalbu tik apie apdailą, o ne apie variklių ar ventiliatorių panaudojimą.
Atsakyti
QUOTE(braskina @ 2012 11 13, 17:50)
O tai įrengimas su vandens kontūru ir oru šilumą atiduodančios kapsulės vienodas? (naudojamos vatos storis, karščiui atsparios plokštės ir pan.)? čia kalbu tik apie apdailą, o ne apie variklių ar ventiliatorių panaudojimą.

Su vandens kontūru reikia apdailoj numatyti priėjimą prie uždarymo sklendžių ir pan. GAlima ir per groteles, bet gali prireikti ir aptarnavimo liukų.
Atsakyti
Ar reikia, neapsisprendžiu oro paėmimo/padavimo vamzdį iš lauko po židiniu atvesti?. Kadangi tikiuosi, kad namas bus sandarus, juolab planuoju orinį šildymą židiniui panaudoti..... greitai išdegins deguonį tikriausiai tuoj pritruks ..... kokios nuomonės paprotinkite. Aš už, bet sklendės reikės. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Robertinas 125: 18 lapkričio 2012 - 19:40
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 18, 19:39)
Ar reikia, neapsisprendžiu oro paėmimo/padavimo vamzdį iš lauko po židiniu atvesti?. Kadangi tikiuosi, kad namas bus sandarus, juolab  planuoju orinį šildymą židiniui panaudoti..... greitai išdegins deguonį tikriausiai tuoj  pritruks ..... kokios nuomonės paprotinkite.  Aš už, bet sklendės reikės. smile.gif

mes kaip tik siandien padarem pamate skyle ir atvedem vamzdi orui biggrin.gif kadangi tai bus musu pagrindinis silumokaitis tai net nesvarstem nedaryt... nes ora tikrai isdegina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2012 11 18, 20:39)
Ar reikia, neapsisprendžiu oro paėmimo/padavimo vamzdį iš lauko po židiniu atvesti?. Kadangi tikiuosi, kad namas bus sandarus, juolab  planuoju orinį šildymą židiniui panaudoti..... greitai išdegins deguonį tikriausiai tuoj  pritruks ..... kokios nuomonės paprotinkite.  Aš už, bet sklendės reikės. smile.gif

Žinoma būtinai pasidaryk pamate skylę, sklendė dedasi ventilecinė su išnešamu droseliu.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 11 18, 22:26)
Žinoma būtinai pasidaryk pamate skylę, sklendė dedasi ventilecinė su išnešamu droseliu.

Na, manau galbūt galiu virš pamato groteles pasidaryti ir pakloti vamzdį, turiu dar 20cm iki švarių grindų, jeigu tarkim dėčiau 100mm vamzdį.
Jis eitų ne per viduti kambario, o palei sieną. Nes tą skylę pamate pasidaryti, armatūrų milijonas... smile.gif . Ačiū, tai supratau, kad pasiurbimas būtinas. Reikia 100mm vamzdžio?.
4u.gif
Atsakyti
Aš pamatą darant skylę dariau. Tnkamą 110 kanalizoko vamzdžiui. Galima ir aukščiau dėti, bet turėk minty, kad jame bus lauko oro temperatūra, per daug nepriartėk prie grindų betono wink.gif Manau pas kiekvieną skirtingai, bet pas mane 110 per daug galėtų būti ir mažesnis, bet čia dar spėlionė, nes keletą darbelių židinio sandarinime reikia atlikti, kad pajusti tikrąją oro iš lauko pritekėjimo naudą.
Atsakyti