Paliukas, pas mus namas 220m2 su rūsiu. Rūsys šildomas vienu ortakiu, bet pats rūsys yra atviras (nėra durų su pirmu aukštu) ir naudojamas kaip poilsio patalpos ir nėra jame šalta, na jei trūksta šilumos ir ten kažką veikiame pasijungiame elektrinį šildytuvą. Malkas į židinį metam kas tris-keturias valandas kažkur po keturias stambesnes malkas, na pirmas užkrovimas būna didesnis. Židinys hole, malkų užsiveža į garažą kokiems dviems mėnesiams (būna kažkur pora eilučių sukrauta) Į garažą įėjimas iš holo, tai vyras atneša malkų krepšį tokio tipo ale kalvių gaminiai tai užtenka jo trims dametimams. Netvarka būna menka jei kas prie židinio nubyra. Namie nebūna labai karšta, bet kad nesam mėgėjai kad būtų +23 tai mums tinka. Kažkur būna +18 iki +21. Daug kas klausia ar jums pasiteisino toks šildymo būdas. Žinokit net nežinau ką atsakyti į tokį klausimą. Daug galvojom su vyru, buvo minčių net perdaryti šildymo sistemą statant katilą (man vienintelis minusas, kad išleidžiam didelę pinigų sumą elektrai, nes jos suvalgo boileris, šildomos grindys) bet visgi paskaičiavus pradinę investiciją nusprendėm dėl patogumo pastatyti kambariuose elektrinius šildytuvus, kurie šildytų, kada tingimasi pasikurti ar kai esame išvykę ir toliau sėkmingai naudotis židiniu

Pati priežiūra mano nuomone yra minimali. Pelenus kartą savaitėje išsiurbiam siurbliu, na tai nepatogumas yra atsinešti siurblį. Kitas darbas kurį reikia padaryti tai kas mėnesį ar kas pora išplauti filtrą, kas trunka keletą minučių. Ir viskas. Trumpai tariant aš asmeniškai nebijočiau šildymo židiniu. Manau ji kaip ir kiekviena šildymo sistema su savo pliusais ir minusais, o idealios mano nuomone nėra
Papildyta:Kam įdomu sezonui sunaudojame 5-6 m3 malkų