Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 10:52)
Kažkada iš Delonos užsisakiau kvietinio nefermentuoto salyklo, tikėdamasi, kad jį naudosiu lygiai taip, kaip ruginį. Bet ten, pasirodo, grūdai  unsure.gif  Tai paprotinkite jūs mane, ką man su jais daryti  g.gif  Guli lentynoj jau gal tris mėn....


užpilkit verdačiu vandeniu, pamirkykit ir į duoną dėkit, bus ale rugelis
Atsakyti
Sveiki, isigijau duonkepe, bet receptai visi angliski, noreciau isbandyt kazka labai paprasto ir radau viena, french bread, bet yra parasyta brad flour (duonos miltai) ar galima vietoj ju deti paprastus miltus? buciau labai dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Pirmam puslapyje viskas parašyta apie miltus....
Atsakyti
gal kuri esate susidurusi su kvietiniais miltais Monitoba Cream, naudojamais kepyklose? Juose didelis baltymu kiekis, palyginus su paprastais kvietiniais miltais. Del to duona buna puresne, dregnesne ir geriau kyla.
JAV jie vadinami Northern Spring.
Atsakyti
Mb kai perka miltus duonai, visada žiūri, kad būtų baltymų kiekis didesnis. Dabar dar norim išbandyt picai miltus.... Nes dažnai kepam....
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 11:52)
Kažkada iš Delonos užsisakiau kvietinio nefermentuoto salyklo, tikėdamasi, kad jį naudosiu lygiai taip, kaip ruginį. Bet ten, pasirodo, grūdai  unsure.gif  Tai paprotinkite jūs mane, ką man su jais daryti  g.gif  Guli lentynoj jau gal tris mėn....
Ir dar pasitarti noriu  ax.gif  Radau kažkurioj senoj temoj, kad galima kepti bandeles į skardos tarpus pridėjus vištienos. Turėtų gautis skanios bandelės ir plius dar vištytė - 2 in 1  biggrin.gif  Bandelės viduje su kepintais svogūniukais (taip jau rašė viena mergina). Tai aš vakar pasimarinavau nedidelių vištos blauzdelių, šiandien norėsiu išbandyt. Ar tiks man bandelėms Sonatinos bandelių su cinamonu tešla (tik, aišku, cukraus žyyymiai mažiau dėsiu)? Nes man ta tešla labai faina, purios, minkštos tos bandelės gaunasi. Ir kitas klausimas - ar spės man iškept vištiena kartu su tom bandom?  g.gif  Gal kas esate bandę kažką panašaus?

gali užplikyt, bus Grūdų duona (tik geriausia palaikyt užplikytus nemažiau 12val.) arba sumalk su kavamalė, turėsi salyklo kvietinio mirksiukas.gif
Gali paimt bet kokia mielinė tešla, tik mažiau dėk cukraus(o cinamoną gali palikt, subtilus skonis gausis) mirksiukas.gif Spės išsikept, dariau, patikrinta, pasakiška thumbup.gif

QUOTE(flour-pasta @ 2010 11 02, 15:20)
gal kuri esate susidurusi su kvietiniais miltais Monitoba Cream, naudojamais kepyklose? Juose didelis baltymu kiekis, palyginus su paprastais kvietiniais miltais. Del to duona buna puresne, dregnesne ir geriau kyla.
JAV jie vadinami Northern Spring.

dėk mažiau mielių su tais miltais arba kepimo miltelių
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 02, 14:29)
dėk mažiau mielių su tais miltais arba kepimo miltelių


aciu
manau, man su jais teks dar pazaisti, kol skysciu ir miltu santyki teisinga atrasiu. ir minkyti su jais labai ilgai reik smile.gif nebloga treniruote gavosi, kai pirma karta citrinine duona kepiau
Atsakyti
QUOTE(flour-pasta @ 2010 11 02, 15:41)
aciu
manau, man su jais teks dar pazaisti, kol skysciu ir miltu santyki teisinga atrasiu. ir minkyti su jais labai ilgai reik smile.gif nebloga treniruote gavosi, kai pirma karta citrinine duona kepiau

pas mus LT tokius miltus naudoja kepyklos, kad puresnius gaminius daryt, mažiau miltų reikia dėt, o atrodo ispudingai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 02, 14:29)

Gali paimt bet kokia mielinė tešla, tik mažiau dėk cukraus(o cinamoną gali palikt, subtilus skonis gausis)  mirksiukas.gif Spės išsikept, dariau, patikrinta, pasakiška  thumbup.gif



o tai kiek laiko kepti, ir gal tiklesnį receptėlį galit surašyt blush2.gif
Labai jau suintrigavot ax.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 02, 14:43)
pas mus LT tokius miltus naudoja kepyklos, kad puresnius gaminius daryt, mažiau miltų reikia dėt, o atrodo ispudingai  biggrin.gif


o iš kur tokių gaut?
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2010 11 02, 10:59)

vakar kepta pirmoji mano duona biggrin.gif



Koks grozis bigsmile.gif Cia orkaiteje kepta? Kuo apibarstyta?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 02, 15:09)
o tai kiek laiko kepti, ir gal tiklesnį receptėlį galit surašyt  blush2.gif
Labai jau suintrigavot  ax.gif

Aš bandysiu daryt taip: iš vakaro pasimarinavau vištos blauzdelių (citrina, česnakas, prieskoniukai, truputis sojos). Dabar eisiu užsiminkyt tešlą bandelėms. Darysiu pagal Sonatinos bandelių receptą, tik cukraus mažiau dėsiu. Pasikepinsiu truputį svogūniuko su kokiais krapais, gal dar kmynų truputį įdėsiu. Tada darysiu bandeles, kaip kad su cinamonu darau (išsikočiosiu lakštą, pridėsiu tų svogūnų, suvyniosiu ir supjaustysiu). Į kepimo indą dėsiu bandelė/blauzdelė/bandelė/blauzdelė ir t.t biggrin.gif Tiesa, indą patepsiu trupučiu aliejaus. Paliksiu nedidelius tarpelius. Tada dar uždengusi truputį pakildinsiu. Prieš kepant bandeles aptepsiu tryniu+1 š. pieno, apibarstysiu kmynais. Dėsiu į 180 laips. orkaitę ir kepsiu apie 40 min. turbūt g.gif Na, žiūrėsiu, kaip ten keps, kad bandelės nesusviltų. Juk vištą irgi panašiai kepam g.gif Tiesa, dar truputį vandenuko įpilsiu į skardelę. Tikiuosi, kad bus skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaGustė: 02 lapkričio 2010 - 16:06
QUOTE(keistuole @ 2010 11 02, 16:09)
o tai kiek laiko kepti, ir gal tiklesnį receptėlį galit surašyt  blush2.gif
Labai jau suintrigavot  ax.gif
o iš kur tokių gaut?

laiko nefiksavau, svarbu kad vištyte išsikeptu, nes bandelės sultinyje bus, tai neišsausės, o receptas bet kokios mielinės tešlos ar bandelių mirksiukas.gif

čia miltai

LinaGustė,kiaušiniu tepkit prieš kepimo pabaiga maždaug 15min
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 02 lapkričio 2010 - 16:10