QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 02, 11:52)
Kažkada iš Delonos užsisakiau kvietinio nefermentuoto salyklo, tikėdamasi, kad jį naudosiu lygiai taip, kaip ruginį. Bet ten, pasirodo, grūdai
Tai paprotinkite jūs mane, ką man su jais daryti
Guli lentynoj jau gal tris mėn....
Ir dar pasitarti noriu
Radau kažkurioj senoj temoj, kad galima kepti bandeles į skardos tarpus pridėjus vištienos. Turėtų gautis skanios bandelės ir plius dar vištytė - 2 in 1
Bandelės viduje su kepintais svogūniukais (taip jau rašė viena mergina). Tai aš vakar pasimarinavau nedidelių vištos blauzdelių, šiandien norėsiu išbandyt. Ar tiks man bandelėms Sonatinos bandelių su cinamonu tešla (tik, aišku, cukraus žyyymiai mažiau dėsiu)? Nes man ta tešla labai faina, purios, minkštos tos bandelės gaunasi. Ir kitas klausimas - ar spės man iškept vištiena kartu su tom bandom?
Gal kas esate bandę kažką panašaus?
gali užplikyt, bus Grūdų duona (tik geriausia palaikyt užplikytus nemažiau 12val.) arba sumalk su kavamalė, turėsi salyklo kvietinio
Gali paimt bet kokia mielinė tešla, tik mažiau dėk cukraus(o cinamoną gali palikt, subtilus skonis gausis)
Spės išsikept, dariau, patikrinta, pasakiška
QUOTE(flour-pasta @ 2010 11 02, 15:20)
gal kuri esate susidurusi su kvietiniais miltais Monitoba Cream, naudojamais kepyklose? Juose didelis baltymu kiekis, palyginus su paprastais kvietiniais miltais. Del to duona buna puresne, dregnesne ir geriau kyla.
JAV jie vadinami Northern Spring.
dėk mažiau mielių su tais miltais arba kepimo miltelių