Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 01, 17:59)
Sakot, uzteks pasakymo, kad pas drauge iskepe, o pas mane ne?


Na sakot statau programą, o duoną ištraukiu neiškepusią. Dar pasakote tai ką mums sakėte, akd turite termometrą ir tesiekia tik 50 laipsnių. Jie atsikalbinės, nemokate naudotis, ne taip kepate ir pan. Sakote draugė specialistė naudoja tokią pat duonkepę ir jai viskas pavyksta, o jums nepavyksta. smile.gif
Atsakyti
550g miltų 550C
360ml vandens (fantastiškai gaunasi su mineralinių, limonadu, alumi, girą)
2v.š. aliejaus
2a.š. cukraus(jei darot su limonadu arba girą, dėt 1a.š.)
1a.š. druskos
2a.š. sausu mielių(jei darot su alum arba girą, dėt 1a.š.)
Kai susiformuoja kamuoliukas, prieš kildinimą, galima pabarstyt sezamais, linų arba kitomis sėklomis. Geriausia kept su tostams arba prancūziškos duonos programa, bent nesugadinsit ir su pagrindine[/size]


Merginos, gal netingėsit kuri nors eigą parašyti šio recepto. Kepsiu orkaitėje...
Ar mieles reikia pradžioj tirpint vandenį, giroj, ar mineralinyje? Kiek kartų kildinti? Aš dar nelabai gaudausi, tai noriu, kad pavyktų. Labai būčiau dėkinga, jei kas nuodugniai aprašytų, ką po ko daryti smile.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2010 11 03, 18:28)
Juks liuks moteriske  thumbup.gif smile.gif taip graziai mokat pasakoti, kad susigundziau ir as duoneles issikepti. Pasigaminau rauga ir bandysiu siandien kepti duonyte. Tik neturiu salyklo. Ka jis priduoda ir ar butinas ingridientas? Planuoju nusipirkti jo, bet kita diena, tai ir galvoju ar palaukt, dar nekept.


spalvą
be salyklo bus šviesesnė, pilkesnė
Atsakyti
mergaitės, mergaitės, aš - mergaitė lotuliukas.gif

vien žo, dėl salyklo: mano kaimynai daro alų ir kepa duoną. Alus jų tamsus, o duona tokia, nelabai... Sakau - kuo duona dažot? O jie taip blink.gif Klausiu - kodėl ji tamsi? Tai jie sako - į vieną kepalą (jis, matyt, kokių 2kg) dedame maišelį (įsivaizduoju - dvi geros saujos) maltų kmynų...
Dar su mama kalbėjau apie duonos spalvą. Jie gyveno kaime, tėvukai gamindavo alų, tai kol turėdavo tokio Maltosos sirupo, duona būdavo tamsi (jo matyt dėdavo), o kai jau neturėdavo, tai tokia pilka... Vadinasi, nieko blogo ta netamsi ruginė duona. Kvapo aišku bus mažiau, bet va kokie kmynai, kopūsto lapas pakompensuotų....

mylimuke - dėk į mėgstamos juodos duonos tešlą raugintų kopūstų puodelį. Jei tešla nuo to kiek paskystės, dadėk miltų 4u.gif

drugeli - jei naudosi sausas mieles prieš tai jų niekur kildinti nereikia, sumaišyk visus surašytus produktus, užminkyk tešlą, leisk jai pakilti, tuomet suformuok kepaliuką (labai gerai gaunasi, jei iš tešlos išploji stačiakampį (pločio sulyg kepimo indo ilgiu , o po to susuki volelį. Volelio ilgis atitinka kepimo indo ilgį. Toks kepaliukas iškepa labai purus, o jei prieš suvoliojant volelį jį dar patepsi pvz tirpintu sviestu, bus dar skaniau thumbup.gif )

sense - netikrinau, bet mažu LTV turi Ryto suktinio įrašus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 03, 19:30)
drugeli - jei naudosi sausas mieles prieš tai jų niekur kildinti nereikia, sumaišyk visus surašytus produktus, užminkyk tešlą, leisk jai pakilti, tuomet suformuok kepaliuką (labai gerai gaunasi, jei iš tešlos išploji stačiakampį (pločio sulyg kepimo indo ilgiu , o po to susuki volelį. Volelio ilgis atitinka kepimo indo ilgį. Toks kepaliukas iškepa labai purus, o jei prieš suvoliojant volelį jį dar patepsi pvz tirpintu sviestu, bus dar skaniau  thumbup.gif )



o tą volelį dar pakildinti ar jau iškart kept?
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 03, 18:59)
Merginos, gal netingėsit kuri nors eigą parašyti šio recepto. Kepsiu orkaitėje...
Ar mieles reikia pradžioj tirpint vandenį, giroj, ar mineralinyje? Kiek kartų kildinti? Aš dar nelabai gaudausi, tai noriu, kad pavyktų. Labai būčiau dėkinga, jei kas nuodugniai aprašytų, ką po ko daryti smile.gif Ačiū smile.gif

jei mielės ištirpinsit(ar tai sausos, ar šviežios) ir pakildinsit iki tokios kepurės, tai viskas žymiai greičiau vyks pas jus, t.y.tešlą greičiau pakils mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites, padekit surasti kaip kepti bananine duona, taip isgyre visos, kurios kepe rolleyes.gif
Bandau jau pusvalandi surasti, taciau paieskos bevaises. Jei ta duona pagal Vovera, tai meta nuoroda i keksa zebra smile.gif o gal dar yra kokia su bananais? Baisiai neturiu laiko ieskoti..
Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RutaB @ 2010 11 03, 22:27)
Mergaites, padekit surasti kaip kepti bananine duona, taip isgyre visos, kurios kepe  rolleyes.gif
Bandau jau pusvalandi surasti, taciau paieskos bevaises. Jei ta duona pagal Vovera, tai meta nuoroda i keksa zebra smile.gif o gal dar yra kokia su bananais? Baisiai neturiu laiko ieskoti..
Aciu  mirksiukas.gif

Bananų duona pagal Oliverį
Atsakyti
keistuole - jei suformuotą duoną dėsi į šaltą orkaitę, galima nekildyt, o šiaip visada pravartu pakildyti ir dėti į įkaitintą orkaitę. dar pastebėjau, kad gerai gaunasi, jei iš pradžių kepaliuką pridengi, o vėliau, gerokai pakilusį, atidengi apskrudimui - tam gerai pasitarnauja tie brangieji puodai ar kokie stikliniai, su dangčiais...
Šiaip praktika niekam nepamaišė, ar teisybe kalbu, nataliuncik - mes čia kažkur vienu laiku į SM temą pataikėm.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 03, 22:57)
keistuole - jei suformuotą duoną dėsi į šaltą orkaitę, galima nekildyt, o šiaip visada pravartu pakildyti ir dėti į įkaitintą orkaitę. dar pastebėjau, kad gerai gaunasi, jei iš pradžių kepaliuką pridengi, o vėliau, gerokai pakilusį, atidengi apskrudimui - tam gerai pasitarnauja tie brangieji puodai ar kokie stikliniai, su dangčiais...
Šiaip praktika niekam nepamaišė, ar teisybe kalbu, nataliuncik - mes čia kažkur vienu laiku į SM temą pataikėm....  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 03, 21:57)
keistuole - jei suformuotą duoną dėsi į šaltą orkaitę, galima nekildyt, o šiaip visada pravartu pakildyti ir dėti į įkaitintą orkaitę. dar pastebėjau, kad gerai gaunasi, jei iš pradžių kepaliuką pridengi, o vėliau, gerokai pakilusį, atidengi apskrudimui - tam gerai pasitarnauja tie brangieji puodai ar kokie stikliniai, su dangčiais...
Šiaip praktika niekam nepamaišė, ar teisybe kalbu, nataliuncik - mes čia kažkur vienu laiku į SM temą pataikėm....  rolleyes.gif


aš kažkaip visad darau atvirkščiai, iš pradžių kepu atidengtą paskui pridengiu biggrin.gif
Kepu tik karštoj, nes kiek dėjau į šaltą - nepasiteisino schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 11 03, 20:30)
sense - netikrinau, bet mažu LTV turi Ryto suktinio įrašus g.gif


Turi! Bent jau turėtų turėt, kurį savaitgalį rodė? senai?
Atsakyti