Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Sense @ 2010 11 03, 17:24)
Na sakot statau programą, o duoną ištraukiu neiškepusią. Dar pasakote tai ką mums sakėte, akd turite termometrą ir tesiekia tik 50 laipsnių. Jie atsikalbinės, nemokate naudotis, ne taip kepate ir pan. Sakote draugė specialistė naudoja tokią pat duonkepę ir jai viskas pavyksta, o jums nepavyksta. smile.gif



Pabuvo garantiniam mano duonkepe mad.gif Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos doh.gif Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint verysad.gif
Atsakyti
quote=fedoska,2010 11 04, 12:12]
Pabuvo garantiniam mano duonkepe mad.gif Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos doh.gif Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint verysad.gif
[/quote]

Meistras tai matyt is menulio iskrites blink.gif aisku bandykite grazinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linksmuoliukas @ 2010 11 04, 12:10)
dar vienas klausimukas,
o tai kokį raugą geriau darytis - kvietinį ar ruginį??ar jokio skirtumo?nes norėsiu ir batoną isikept ir forminę duonelę...ar ruginis tinka tik ruginei duonukei???

kvietinis raugas švelnesnis nei ruginis, duonai galima naudot ir kvietini ir rugini raugą, o batonams geriau kvietini, nes ruginis daugiau rūgštesnis
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 12:12)
Pabuvo garantiniam mano duonkepe  mad.gif Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos  doh.gif Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint  verysad.gif

Na susigrąžinti pinigus elektros prekėms ne įmanoma(išskyrus kai parašo meistras, kad neveikia)
Šiandien ieškojau duonkepės gariūnuose.Tas BOMAN/CLATRONIC išpeikė,rekomendavo austrų gamybos lygtai vadinasi FIRST(gal ir ne taip parašiau pavadinimą)gal kas žino kaip jos.Pastebėjau, kad kai kurios maišo tešlą su vienu,o kitos su dviem(kaip juos ten pavadinti)na tokie metaliniai skirti tešlai maišyti.
Ką reiškia snaigė nupaišyta ant duonkepės dėžutės.
Patarkite kas žinote
Papildyta:
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 04, 14:16)
Na susigrąžinti pinigus elektros prekėms ne įmanoma(išskyrus kai parašo meistras, kad neveikia)
Šiandien ieškojau duonkepės gariūnuose.Tas BOMAN/CLATRONIC išpeikė,rekomendavo austrų gamybos lygtai vadinasi FIRST(gal ir ne taip parašiau pavadinimą)gal kas žino kaip jos.Pastebėjau, kad kai kurios maišo tešlą su vienu,o kitos su dviem(kaip juos ten pavadinti)na tokie metaliniai skirti tešlai maišyti.
Ką reiškia snaigė nupaišyta ant duonkepės dėžutės.
Patarkite kas žinote

Dar vienas klausimas,o kokio svorio geriausia pirkti duonkepe.Nes pažiūrėjau, kad yra ir 700gr. ir virš kg
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 04, 12:57)
kvietinis raugas švelnesnis nei ruginis, duonai galima naudot ir kvietini ir rugini raugą, o batonams geriau kvietini, nes ruginis daugiau rūgštesnis


Na aš irgi nelabai su tuo raugu gaudausi, dabar bręsta ruginis, bet beveik visi receptai čia - su mielėmis, tai net neįsivaizduoju, kaip atitaikyt reikės proporcijas... tiek raugo, tiek miltų.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 04, 14:37)
Na aš irgi nelabai su tuo raugu gaudausi, dabar bręsta ruginis, bet beveik visi receptai čia - su mielėmis, tai net neįsivaizduoju, kaip atitaikyt reikės proporcijas... tiek raugo, tiek miltų....  g.gif

taigi įdėmiau skaitykit, viskas surašyta čia
500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysit tešlą).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 04 lapkričio 2010 - 13:41
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 04, 13:41)
taigi įdėmiau skaitykit, viskas surašyta  čia
500 g miltų prireiks 150-200g kvietinio raugo ir tuo tarpu reikės sumažint 70-100g miltų ir 70-150ml skysčių kiekį nurodytą recepte (tiksliau matysis kai maišysit tešlą).


Labai ačiū, na tikrai reikia įdėmiau skaityti, tiesiog kai viskas taip nauja, ne viską ir pastebi...
Tai kaip supratau, tas pats galioja ir su ruginiu raugu?
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 12:12)
Pabuvo garantiniam mano duonkepe  mad.gif Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos  doh.gif Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint  verysad.gif

Būtinai gražinkit ir susigražinkit pinigėlius 4u.gif aš savo moulinex vežiojau pirmyn atgal 3 mėn. kol galų gale griežtu tonu pareikalavau pinigų doh.gif nes man ji nemaišo, o garantiniam sako, kad maišo doh.gif žodžiu beprotystė 4u.gif išmokau kepti orkaitėj kol taisiau duonkepę, taip kad daugiau jokių duonkepių schmoll.gif o minkyti labai gerai , kaip keistuole berod sakė su mikseriu mirksiukas.gif
vakar iškepiau pagal nataliuncik receptuką purujį batoną, tai skanumėlis wub.gif su vaikais suraitėm karštą dar, tad neliko net ką nuvotografuoti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 04, 14:18)
Papildyta:

Dar vienas klausimas,o kokio svorio geriausia pirkti duonkepe.Nes pažiūrėjau, kad yra ir 700gr. ir virš kg

manau, kad jokio skirtumo kokio svorio pati duonkepė biggrin.gif geriau žinoti kokio svorio kepa kepaliukus mirksiukas.gif o mentelės tai geriau dvi, nes lengviau maišoma tešla nei su viena mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 04, 13:18)
Šiandien ieškojau duonkepės gariūnuose.Tas BOMAN/CLATRONIC išpeikė,rekomendavo austrų gamybos lygtai vadinasi FIRST(gal ir ne taip parašiau pavadinimą)gal kas žino kaip jos.Pastebėjau, kad kai kurios maišo tešlą su vienu,o kitos su dviem(kaip juos ten pavadinti)na tokie metaliniai skirti tešlai maišyti.
g.gif

Aš turiu Bomann ir visai nesiskundžiu, nesuprantu, kuo tos brangesnės yra geresnės g.gif Nu gal čia man taip atrodo, nes aš tų brangesnių nesu išbandžiusi biggrin.gif Ir šiaip nesu bais reikli wink.gif Sako, kad su dviem mentelėm geriau ruginę duoną išminko. Pas mane mentelė viena, bet pusiau ruginę duoną išminko, o grynai ruginės nelabai valgom mes. Kitas dalykas, kad daug kas, nepaisant, kokią duonkepę turi, vis tiek ruginę duoną kepa orkaitėje, nes sako, kad skaniau ir geriau iškepa. Tai kam tada mokėti tuos didelius pinigus, jei su ja paskui tik batonus kept ir tešlas minkyt wink.gif
Beje, taip ir neparašiau apie bandymą kepti bandeles kartu su vištiena smile.gif Tai ką, gavosi visai skaniai, bet kitaip ir negalėjo būti, nes vištytė skaniai išsimarinavo, o bandelės irgi skanios gavosi. Tik bandelės, man regis, jei būčiau kepusi atskirai vis tiek skanios būtų. O šiaip kepant man jos prilipo prie indo dugno (tepiau aliejumi ir dar paskui vandens įpyliau), o viršus kietas toks traškus buvo, nes aš jų niekuo nepatepiau doh.gif O skonis jų praktiškai niekuo nesiskyrė, gal kad jokio sultinio nepyliau, o tik vandenuko g.gif Žodžiu, skniai suvalgėm, bet kitą kartą kepsiu atskirai vštytę ir skardoj tokias pikantiškas bandeles smile.gif Arba kažką kitaip daryt reikėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(fedoska @ 2010 11 04, 12:12)
Pabuvo garantiniam mano duonkepe  mad.gif Nu bl nesikeikiant - jai pasirodo viskas gerai, anot meistro. Kaitros pakanka. Sako, kad ka ten raso per kiek iskepa, tai bredas. Nu as nesuprantu tada, tai kam tos programos isvis reikalingos  doh.gif Nenoriu as jos imt, noriu pinigus susigrazint  verysad.gif

Susisiekit su Vartotoju teisiu apsaugos tarnyba. Parasykit uzklausa, jie labai operatyviai atsako:
Valstybine vartotoju teisiu apsaugos tarnyba
Sekmes!
Atsakyti
Aš turiu Clatronic/Boman duonkepę... Baigiu sukept indelį, nes būna dienų, kai 3x jungiu... Nepastebėjau jokių trūkumų dėl firmos schmoll.gif
Turiu tik pasakyt, kad vis dėl to gražiau tešlą išminko stačiam kibirėly, kad ir su viena mentele, o štai teko mėgint pailgą kibirėlį su dviem mentelėm - man nepatiko... veliasi ten ta tešla, veliasi, kol kamuoliukas pasidaro (arba nepasidaro hihihi.gif ), taip pat teko naudotis pailgu kibirėliu su viena mentele - reik daugiau laiko susiminkymui iki kamuoliuko, nes tešla kimba už nutolusių kraštų... Vien žo, daug lemia ir įpratimo reikalas. O štai su mixeriu tešlos išmaišyt man nepavyko sad.gif Na, su tom spiralinėm mentelėm, kibi tešla vis lipo aukštyn, ant mixerio unsure.gif

Mergaitės - nestresuokit dėl raugo ir mielių... Sunkus iš tiesų tas perskaičiavimas, susukantis galvą. Esmė tame, kad imame raugo na, kokius 2/3 puodelio (mažos bandelės dydžio), galime pilti tiek pat vandens, kaip recepte, bet miltų dėti atitinkamai tiek, kad susiformuotų rutuliukas, kad tešlą būtų galima minkyti. Pvz mano raugas - tvirtumo kaip suminkyta tešla (todėl ir vadinasi - tvirtas raugas....), prieš naudojimą aš jį paskiedžiu vandeniu ir palaukiu, kol atsileidžia. Todėl iš tiesų sunku pasakyti kiek tiksliai mažinsime miltų/vandens kiekį...

Vis dėl to garantinio... Nu koks čia briedas, kad neturi bomanui detalių g.gif Aš taip pat esu išsiuntus keletą užklausimų ir negavus jokio atsakymo... verysad.gif biški erzina... nenoriu pirkt naujos duonkepės vien dėl kibirėlio, sakau, anas gal tik kokius 50Lt pakainuotų...
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2010 11 04, 09:46)
Manau, kad Jūsų puodas yra truputį kur nors įbrėžtas, jei prikepė. Ir aš turiu tokį sevovinį, tai pastoviai vargstu su juo.


Špižines keptuves galima "pataisyti", reik per nauja ją paruošti kepimui ir neturėtų niekas prikepti. Nesvarbu, kad įbrėžtas, tikrai neišmeskit. Špižiaus priešas tik rūdys.
Čia tema apie ta
http://www.supermama...;#entry41732557
Atsakyti