Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 12, 13:17)
,vakar gavau tokį kepimo  termometrą,kaip per Ryto suktinį rodė,

is kur ji gavote bigsmile.gif , man ji slabai patiko, bet net neisivaizduoju is kur galima gaut
Atsakyti
aš atsisiunčiau per ebay puslapį, bet yra ir pas mus,net pigiau radau kątik, įveskite per google "Mėsos termometras" ir turėtumėte rasti už 10 lt
Nuorodų nemoku įdėt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2010 11 12, 12:02)
Ačiū už patarimus  4u.gif  Ryt vėl bandysiu orkaitėje kepti. Bet kaip ta tešla nelipni tampa  g.gif  Nes kiek esu kepusi (duonkepėje), tiek tą tešlą, ar ji kietsenė, ar minkštesnė, pačiupinėjus, ji vis tiek lipni būna (čia kalbu apie duoną su raugu, kur beveik lygiomis dalimis ruginiai su kvietiniais miltais).

Aš tai nepagailiu aliejaus įpilti. O jeigu nenaudojat aliejaus, tai baigiant minkyti ar formuojant kepaliuką, reikia nors rankas suvilgyti aliejuje. O , kad butų glotnus paviršius galima apglostyti ir vandeniu suvilgytomis rankomis. Po kiek laiko tokios problemos išnyks savaime ir viskas gausis l.gerai.
Atsakyti
Hm, aš tai išvis rankom neminkau, sumaišau sukštu raugą, saulėgrąžas ir kt priedus su miltais ir dedu į formelę. ten kyla ir tada kepu. Gal nelabai gerai? bet gaunasi skaniai ir iškyla normaliai. nes tešlikė tokia nei skysta, nei kieta, kad vos su šaukštu išsimaišytų. Duona iškepta nei sudžiūva, nei pelija.
Atsakyti
QUOTE(zuikispuikis @ 2010 11 12, 13:23)
is kur ji gavote  bigsmile.gif  , man ji slabai patiko, bet net neisivaizduoju is kur galima gaut



Man vyras nupirko Senukuose. Geras labai daiktas thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena, kepejos. Bandau jungtis. Gyvenime nebuvau kepusi rugines duonos su raugu, nors visokias bulkas, bandeles labai megau kepti. Ir aisku, po sestadinines rytmetines laidos wub.gif Tikriausiai neimanoma nesusigundyt smile.gif Taigi, susirasiau visa gamybos eiga is pirmos rubrikos apie duonele (nepamenu pavardes kepejeles) ir pati pirmaji recepta, atrodo, su lasinukais buvo. Na ir ka, siandien buvo didzioji diena, kai pirma karta kepiau. Ir doh.gif ZAKALCAS doh.gif
Net nezinau, kur pradet ieskot klaidu verysad.gif Ar rauga bloga padariau (laikiau ji gera savaite,tiesiog niekaip neradau laiko kepti, bet supelijes tikrai nebuvo), o gal miltai blogi (ruginiai + kvietiniai 812 D, optima linija), o gal per skysta tesla, nes kai kreciau i forma, tai sunkiai, bet galejau saukstu maisyt, gal reikejo formuot, kad susiformuotu kepalas? Orkaiteje iskilo ir susidare pluta, taciau viduje liko skystalas toks besiveliantis, nors kepiau gera valanda verysad.gif

Nenumanau, ka dabar daryt, ar rauga mest velniop ir daryt nauja, ar miltus keist, ar dar ka nors...

Saukiuosi pagalbos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasikeitusi: 12 lapkričio 2010 - 14:45
O kaip skonis tos vietos su iškepė?

Beje, man bent jau jeigu pjauti neataušusią duoną, irgi veliasi. O kai ataušta, tai nebe. Jeigu ataušusi duona veliasi, tai per mažai kepėte. Per valandą ne visada iškepa. Nebent aukštoje temp. Gal dar pakepkite?
Atsakyti
QUOTE(Alina134 @ 2010 11 12, 15:43)
O kaip skonis tos vietos su iškepė?

Beje, man bent jau jeigu pjauti neataušusią duoną, irgi veliasi. O kai ataušta, tai nebe. Jeigu ataušusi duona veliasi, tai per mažai kepėte. Per valandą ne visada iškepa. Nebent aukštoje temp. Gal dar pakepkite?

Nera tokiu vietu blink.gif Tas prasme nera iskepusiu vietu tik pluta lotuliukas.gif Juk butu bent virsus iskepes
Busiu cia gal "prichimicinus" .
1. Kai dariau rauga, ji damaitinant paskutinius kartus nepyliau vandens, o tik miltus, gal cia kas nors blogo tame
2. Bemaisydama tesla, pagalvojau, kad bus per kieta, ir sliukstelejau truputi vandens g.gif
Atsakyti
kepta is viso grufdo ruginiu miltu ax.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gandre: 12 lapkričio 2010 - 16:30
QUOTE(gandre @ 2010 11 12, 17:28)
kepta is viso grufdo ruginiu miltu ax.gif

user posted image


oho,gal galima receptėlį? Aš jau ruošiu ruginį raugą, ir vėl BANDYSIU biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pasikeitusi @ 2010 11 12, 14:49)
Nera tokiu vietu blink.gif Tas prasme nera iskepusiu vietu tik pluta lotuliukas.gif Juk butu bent virsus iskepes
Busiu cia gal "prichimicinus" .
1. Kai dariau rauga, ji damaitinant paskutinius kartus nepyliau vandens, o tik miltus, gal cia kas nors blogo tame
2. Bemaisydama tesla, pagalvojau, kad bus per kieta, ir sliukstelejau truputi vandens g.gif

Pabandykite dar kepti duoną 200C temp. Kol pabeldus į ją nebus garsas, tarsi beldžiat į tuščiavidurę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 12 lapkričio 2010 - 17:10
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 12, 17:53)
oho,gal galima receptėlį? Aš jau ruošiu ruginį raugą, ir vėl BANDYSIU  biggrin.gif


o yra ant miltu visas receptukas gi,
dabar net neprisiminsiu jo,nes pakankamai senai kepiau
user posted image

atsiprasau uz didele nuotrauka wink.gif
Atsakyti