Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Sauluže, na, orkaitė džiovina duoną ir nieko čia nepribursi, va daugumai padeda uždengiami indai (tada duonutės viršus nesudžiūva, ji lengviau ir geriau pakyla, kai kepaliukas padvigubėja, aš dangti atidengiu ir palieku toliau kepti, tiksliau - dar 10-20min skrusti (priklauso juoda ar balta tai duona)

pasikeitusi - duona turi pakilti bent dvigubai, kepdama ji dar pakyla ir gaunasi net 3x didesnė nei tik suminkytas kepaliukas

Bet kiek žmonių, tiek skonių, va, naršau internete ir žmonės džiaugiasi sunkia, drėgna duona, jiems skanu rolleyes.gif

Aš pati mėgstu netrupančia, drėgną (bet nesivelenčią), saldžiarūgštę duoną, na bet kartą pavyko toooookia skanią ruginę tosterinę iškept - minkštą, purią (ir sausą...) - negaliu pakartot recepto, nes neužsirašiau, tai atradinėju iš naujo, kolei kas išgaunu labiau drėgną, nei sausą doh.gif
Atsakyti
iskepe mano duonyte wub.gif atrodo pavyko clap.gif (kampiuka atreziau o likusia uzdengiau dregnu ranksluotuku ant groteliu) tik skonio ciut ciut truksta man, druskos, cukraus ta prasme ax.gif

bet atrodo cia labiausiai vykusi (iskepimo atzvilgiu) duona, koks as laimingas mergaitis dabar, saaaakes bis.gif
Atsakyti
Praktika yra praktika, kad ir kokie dievo apdovanoti esame smile.gif

Pirmą kartą skutau ir kepiau bulves 6m (grįžusi iš mokyklos ruošiau pietus) - nepamenu ar valgėme rolleyes.gif , bet pamenu, kad būdama 10-13m uoj kaip eksperimentavau - daug maisto lėkė pro langą ir klozetan (bijojau, kad tėvai nebartų už sugadintus produktus doh.gif ) O dabar gi ką - niekas nebara, tai galima bandyti, bandyti, bandyti smile.gif
Papildyta:
muske - sveikinimai 4u.gif Dabar viskas bus tik geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu aciu bigsmile.gif
Atsakyti
Anksčiau turėjau visokiausius indu pradedant nuo Zepter baigiant akmens masės dengta, bet...grįžau prie senoviniu, špižiniu puodų/keptuvių, jos ir sveikesnes ir mokant prižiūrėt, tokios pačios kaip ir tefaliniai, niekas neprilimpa thumbup.gif Dabar vis žiūrinėju kepimo indą, su dangčių, nes kitaip neįsivaizduoju duonos kepimo ax.gif

pasikeitusi,
prisijaukinsit, svarbu nenuleist rankas mirksiukas.gif

Saulužė,
jei dangčio neturit, galima apklot ir paprasta folija ir kepkit taip uždengus maždaug puse viso laiko, tada nuimkit ir kepkit toliau
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 12, 17:58)
Anksčiau turėjau visokiausius indu pradedant nuo Zepter baigiant akmens masės dengta, bet...grįžau prie senoviniu, špižiniu puodų/keptuvių, jos ir sveikesnes ir mokant prižiūrėt, tokios pačios kaip ir tefaliniai, niekas neprilimpa  thumbup.gif Dabar vis žiūrinėju kepimo indą, su dangčių, nes kitaip neįsivaizduoju duonos kepimo 

aš va tokį puodą įsigijau
user posted image

tai reiks kada pabandyt ten duonelę iškept.....
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2010 11 12, 21:30)
aš va tokį puodą įsigijau

tai reiks kada pabandyt ten duonelę iškept.....

aš tokiam, tik stikliniame kepu, o noriu špižinį blush2.gif
Atsakyti
Vat aš ir žiūrinėjau elektromarkte - vienas puodas buvo dažyta išore, o špižiniu vidum, o kitas visas špižinis, aišku, vaizdas toks senobinis, tramontinos tai visai mandros, betgi kaina doh.gif Paprastą špižinį šiai dienai galima už 70Lt nusipirkt, o tie mandrieji taigis 300Lt kainuoja doh.gif doh.gif doh.gif
Na, laurechka, bandyk, dalinkis ir mes lėksim pirkt smile.gif
Atsakyti
Priklauso nuo firmos, bet tie kur vien tik špižius, kad ir nepergražiausiai atrodantys yra geri, tik juos prieš naudojimą riek dar paruošt. O tuos gražius (pvz. skeptshullt) galima iškart naudoti.
Va apie emaliuotus nelabai žinau, pardavėjai nieko gero nepasako, apart, kad jie laabai geri ir gražūs biggrin.gif

Bet aš manau, kad geriau be tų jokių emalių. Tokio puodo irgi labai noriu, būtų universalus ir sriubai ir į duonai orkaitėj smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 12 lapkričio 2010 - 20:57
QUOTE(Sense @ 2010 11 12, 21:57)
Priklauso nuo firmos, bet tie kur vien tik špižius, kad ir nepergražiausiai atrodantys yra geri, tik juos prieš naudojimą riek dar paruošt. O tuos gražius (pvz. skeptshullt) galima iškart naudoti.
Va apie emaliuotus nelabai žinau, pardavėjai nieko gero nepasako, apart, kad jie laabai geri ir gražūs  biggrin.gif

Bet aš manau, kad geriau be tų jokių emalių. Tokio puodo irgi labai noriu, būtų universalus ir sriubai ir į duonai orkaitėj smile.gif


drinks_cheers.gif
Vilniuje "keptuvėlėj" mačiau, tik be dangčio, dėl to ir nepaėmiau ax.gif reikės gal į turgų nuvažiuot

Atsakyti
O aš kažkaip pabandžiau stikliniam, silikoniniam, moliniam, tipo tortinėj tik be dugno, ai dar tfloninėj kekso fomoj ir vis gi geriausia man be jokių formų.
Gaunasi tikriausi gražiausi kepaliukai.

O plutos minkštumas labai priklauso kiek daug vandens apipurškiu iškepus prieš apsukant rankšluosčiu.
Kažkada vyrui liepiau ištraukt ir apipurkšt, tai jis taip iš dūšios kai padirbėjo, tai minkšta minkšta pluta buvo. Man tai skanu kai būna tokia dar traškanti.
Atsakyti
as kepdavau silikoninej formoj, bet man kazkaip keistai ten, ties pat tuo krastu kur baigiasi tas silikonas dzuona isizioja g.gif tadu kepiau stikliniam inde tik itiesiau kepimo popieriu ir super thumbup.gif plutele grazi nei per kieta nei per minksta...

skaiciau kaip Terra cia rase kepa ir kad paskui dar isemus is formos pakepa doh.gif nu man kazkaip per sudetingai biggrin.gif man tai apskrunda ir ta apacia be problemu ax.gif
Atsakyti