Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 13, 21:19)
O kiek laiko galima išrūgas šaldytuve laikyti? Manau jei patiks, man jų užtektų kokiems 3-4 kepalams smile.gif

Jei turit vietos šaldytuvo kameroje, tai drąsiai galite užsišaldyti išrūgas. Aš užsišaldau netgi tą nuovirą, kai verdu bulves ar kopūstą balandėliams. Supilu į plastikinį butelį, o kai prireikia, tiesiog atsipjaunu su peiliu su visa plastmase ir leidžiu natūraliai šaldytuve atitirpti. Nei skonis nei kvapas nepasikeičia. Išbandyta!
Atsakyti
sveikos, na zinokit nzn ka ir daryt, kiek bandau kept duona tai ji man visiskai nekyla!!!! ka as darau ne taip, patarkyt, nes nzn ka ir daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2010 11 14, 17:59)
sveikos, na zinokit nzn ka ir daryt, kiek bandau kept duona tai ji man visiskai nekyla!!!! ka as darau ne taip, patarkyt, nes nzn ka ir daryt doh.gif


o su mielėm kepat?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 14, 18:12)
o su mielėm kepat?



taip, sausos mieles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2010 11 14, 19:18)
taip, sausos mieles 4u.gif

pabandykit pakeist, gali būt kad jau nusilpo mielės(galiojimas išėjo, netinkamos sąlygos...)
Atsakyti
QUOTE(Triksi26 @ 2010 11 14, 18:18)
taip, sausos mieles 4u.gif

Arba galima suaktyvinti mieles prieš kepant, o tuo pačiu ir pasitikrinsint, ar jos veikia: 100g šilto vandens, 1-2 a.š. cukraus ir mielės (kiek naudojate). Išmaišykite ir pastatykite šiltai (pvz. prie kaistančio arbatinuko). Kol išgersite arbatą (juk kaitėte arbatinuką biggrin.gif ) mielės puodelyje turi suputoti ir pakilti. Jei per 15-20 min. nieko nevyksta - tikrai blogos mielės. O jei užaugo "kepurė" - su mielėm viskas gerai, problema kažkur kitur 4u.gif


P.S. senokai nesilankiau, sveikos gyvos kepėjėlės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 14, 14:26)
o kepei su raugu,maitintu su pienu,ar su paprastu?



Paulina25,

Kepiau su džiovintomis mielėmis,ir su kefyru.

Pabandyk man labai patiko .
Atsakyti
aciu 4u.gif bandysiu pakeist mieles, bet siaip man keista nes nesenai nusipirkau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, smile.gif
turiu dar vieną klausimą ax.gif ruošiuosi ką nors išsikept su ruginiu raugu,bet nesuprantu vieno dalyko - kai kuriuose receptuose kepant ruginukę reik pasiruošt maišinį, o kituose tiesiog sudėt raugą ir pakildint. Tai koks čia skirtumas,gal su maišiniu skanesnė?
Kol kas duonkepė maišo duonelę su kvietiniu raugu iš Nataliuncik blogo, nežinau,ar gerai ten bus su tuo mano kvietiniu raugu,nemaitintu su pienu,bet gal bus valgoma. Labai jau skaniai atrodo tos visos foto iš Nataliuncik puslapėlio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2010 11 14, 01:03)
dekui, ryt meginsiu Rimi sturmuot new_russian.gif

vakar ruginius miltus pirkau maximos bazėje
Atsakyti
Kauno grūdų rupių ruginių vakar mačiau mindaugo maximoj
Atsakyti
nu va matot pasirodo ne ten ieskau biggrin.gif matyt daug kepeju aplink gyvena biggrin.gif kol kas apsieinu new_russian.gif iki Rimi taip ir nenuvaziavau biggrin.gif
Atsakyti