labas
vakar gavau dovanu duonkepe ,ir pabandziau kepti duonele .Kepiau pirmakarciu receptuka panaudojus

gavosi liuks ,tik vaikai nori skaniso bulkos .Tad pagalvojau gal pagal si recepta galima butu
ar galima pagal si recepta daryti ne bandeles o keti duonkepeje ciela ''bulka''
Sviestinės bandelėsOriginalus receptas čia1 puodelis vandens
1 didelis kiaušinis
1 a.š. citrinos sulčių
1/4 puodelio sviesto, kambario temperatūros
1/4 a.š. druskos
4 V. Š. cukraus
3 V.Š. grietinėlės kavai miltelių arba pieno miltelių
2 V.Š. bulvių dribsnių (arba miltelių)
3 1/4 puodeliai duonos miltų
1 V.Š. sausų mielių
1. Sudėkite visus ingredientus į duonkepę pagal duonkepės gamintojų rekomendacijas
2. Pasirinkite tešlos minkymo ciklą
3. Kai baigiasi minkymo ciklas, išimkite tešlą ant truputį miltais pabarstytos lentos, supjaustykite į 12-24 gabalėlius.
4. Suformuokite kiekvieną gabalėlį į rutuliuką ir dėkite į truputį riebalais išteptas keksiukų formeles.
5. Uždenkite ir leiskite pakilti iki kol bandelės padvigubės (apie 50-60 minučių)
6. Kepkite iki 190 laipsniu įkaitintoje orkaitėje 10-20 minučių (priklauso nuo dydžio) arba iki kol bandelės pageltonuos (mažesnės bandelės iškepa per apytiksliai 10 minučių, o didesnės per kažkur 20 minučių).
7. P.S. galite bandeles prieš kepant aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu (1 kiaušinis + 3 V.Š. vandens) ar ką tik iškeptas aptepti tirpintu sviestu. Taip pat galite apibarstyti bandeles sezamo sėklomis arba aguonomis (prieš tai ištepkite kiaušinio ir vandens plakiniu).

P.S. Aš dėjau 1/4 a.š. druskos, Aptamil pieno miltelius. Skanios, saldžios, purios bandelės. Kepiau silikoninėse formelėse, dariau 19 bandelių. Manau, galima dėt tiesiai į skardą, nebūtinos tos formelės. Aptepiau plakiniu, o aguonom pabarstyt pamiršau