Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sveikutes,
ateinu vel patarimo. vis dar vargstu bandydama iskepti nataliuncik skaldytu grudu duoda doh.gif

stai recepte yra tokia dalis: "Tada jau galima sudėt visus likusius produktus ir gerai išmaišyt. Gausis lipni tešla, kurią perdedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu."

man neaisku paraudoninta vieta.... lipni - bet tokia formuota turetu butu? nes man gavosi tokia kaip blynams..... is tokios ir kepti ar deti dar miltu, kad gautusi tirstesne?

kazkaip man labai skysta atrodo.... ar taip ir turi buti?
bijau, kad per skysta ikisus kepti, vidus tikrai zalias liks.... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 22 lapkričio 2010 - 10:54
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 22, 10:45)
sveikutes,
ateinu vel patarimo. vis dar vargstu bandydama iskepti nataliuncik skaldytu grudu duoda  doh.gif

stai recepte yra tokia dalis: "Tada jau galima sudėt visus likusius produktus ir gerai išmaišyt. Gausis lipni tešla, kurią perdedam į gilią, aliejumi išteptą formą, uždengiam dangčiu."

man neaisku paraudoninta vieta.... lipni - bet tokia formuota turetu butu? nes man gavosi tokia kaip blynams..... is tokios ir kepti ar deti dar miltu, kad gautusi tirstesne?

kazkaip man labai skysta atrodo.... ar taip ir turi buti?
bijau, kad per skysta ikisus kepti, vidus tikrai zalias liks.... unsure.gif

na ji neturi būt kaip blynams g.gif tirštumas toks, kaip tiršto medaus, aš perdedu su šaukštu į formą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 22, 12:02)
na ji neturi būt kaip blynams  g.gif tirštumas toks, kaip tiršto medaus, aš perdedu su šaukštu į formą


bet nera tokio tirstumo, kad rankomis galima butu formuoti? g.gif

tai dabar dar piltu i ja daugiau ideti iki tirsto medaus konsistencijos?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 22, 11:09)
bet nera tokio tirstumo, kad rankomis galima butu formuoti?  g.gif

tai dabar dar piltu i ja daugiau ideti iki tirsto medaus konsistencijos?

ne, čia neformuojama rankomis
nematant kokio dabar yra tirštumo, negaliu tiksliai atsakyt g.gif bet, ji neturi būt kaip blynams tai čia faktas
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 22, 12:13)
ne, čia neformuojama rankomis
nematant kokio dabar yra tirštumo, negaliu tiksliai atsakyt  g.gif bet, ji neturi būt kaip blynams tai čia faktas


zinoma nepamacius nepasakysi.... unsure.gif

krestelsiu dar miltu. nes jei kepsiu is per skystos teslos, tai turbut zalias vidus gausis? tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 22, 11:17)
zinoma nepamacius nepasakysi.... unsure.gif

krestelsiu dar miltu. nes jei kepsiu is per skystos teslos, tai turbut zalias vidus gausis? tiesa?  g.gif

ne, nebūtinai
kiek laiko laikėt užplikytus grūdus? Nes 400g grūdų sugeria visą skystį g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 22, 12:20)
ne, nebūtinai
kiek laiko laikėt užplikytus grūdus? Nes 400g grūdų sugeria visą skystį g.gif


laikiau beveik para. bet ipyliau daugiau vandens, tai jie gavosi isbrinke tokioje a'la tyreleje. ne birus...
gal is cia tas skyscio perteklius gavosi? g.gif

sakot nebedet miltu daugiau? bet ar nugaruos ta nereikalinga dregme kepant? g.gif
Atsakyti
aš taip pat norėjau pakalusti Nataliuncik'o,kaip ten su jos vaisine duona, nes parašyta tik 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus? Ar čia ne klaida?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 22, 11:24)
laikiau beveik para. bet ipyliau daugiau vandens, tai jie gavosi isbrinke tokioje a'la tyreleje. ne birus...
gal is cia tas skyscio perteklius gavosi?  g.gif

sakot nebedet miltu daugiau? bet ar nugaruos ta nereikalinga dregme kepant? g.gif

papildomai? g.gif

QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 22, 11:46)
aš taip pat norėjau pakalusti Nataliuncik'o,kaip ten su jos vaisine duona, nes parašyta tik 1,5 arbatinio šaukštelio cukraus? Ar čia ne klaida?

na jei mėgstat saldžiai, tai įdėkit, tiesiog dž.vaisiai t.p. duoda savo saldumą
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 22, 14:27)

na jei mėgstat saldžiai, tai įdėkit, tiesiog dž.vaisiai t.p. duoda savo saldumą

tiesiog kei kepiau,man iškilo labai nedaug,tai pagalvojau,kad mielėms pritrūko maisto verysad.gif na turbūt kai kepėjas kreivas,tai cukrus čia nekaltas blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 22, 13:52)
tiesiog kei kepiau,man iškilo labai nedaug,tai pagalvojau,kad mielėms pritrūko maisto  verysad.gif  na turbūt kai kepėjas kreivas,tai cukrus čia nekaltas  blink.gif  biggrin.gif

perdaug mielių duona sukristu, o jei kvietinius miltus įdėt, iškils puikiai, bet, vaisiai bus apačioj o ne per visa duonele
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 22, 14:27)
papildomai?  g.gif



taip, paildomai 100-200ml. man susirode, kad neisbrinko pilnai tie grudai... blush2.gif
Atsakyti