Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(pipete @ 2010 11 21, 15:03)
Galima kepti ir duonkepėje, tik keistai daug mielių šiame recepte (2 a.š. turėtų pakakti).

taip tikrai, nes 2 v.s. mieliu tai nesuvokiamas kiekis doh.gif
Atsakyti
Bet kad recepte aš matau 1v.š. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2009 07 02, 11:43)
Vakar kepiau batoną tostams, pagal naują receptą, pati paprasčiausia, bet skonis ir kvapas tai... Batonas gyveno max 10min, vos spėjau nufotkint
380g kvietiniu miltų
250ml vandens (galima maišyt su pienu)
30g sviesto(dėjau 45g moliūgų sėklų alėjų)
2v.š. cukraus
1a.š. druskos
1.5a.š. mielių
Programa TRAŠKI arba TOSTAMS, aš kepiau greito kepimo režimų

kepiau sita duonele ,dabar vesta dar kepykloje smile.gif

aciu merginos ,kita karteli reikes isbandyti ana recepta bigsmile.gif
nors istikro labai daug receptu ir sunku isirinkti ax.gif reikes laiko isbandyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 21 lapkričio 2010 - 20:30
QUOTE(vai2 @ 2010 11 21, 02:23)
Gal patarsit ką nors? verysad.gif
3-čią kartą kepu duoną su raugu, bet nesigauna(su tuo pačiu receptu ir draugė kepa ir sesuo, joms viskas gerai).Neiškyla, vidus kažkoks neiškepęs, jeigu kepu ilgiau, tada apdega višus...O taip duonelės noriu.
Dedu į neįkaitusią 200laip. nustatytą orkaitę. Kaitinimas iš viršaus ir apačios.
cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif  cry.gif

taip, man tas pats su rugine,neiškyla,todėl ir vidus žalias verysad.gif o neiškyla, manau, dėl netinkamo raugo. Kai neiškyla pyragas koks nors,tai irgi vidus būna žalias.
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 21, 19:40)
taip, man tas pats su rugine,neiškyla,todėl ir vidus žalias  verysad.gif  o neiškyla, manau, dėl netinkamo raugo. Kai neiškyla pyragas koks nors,tai irgi vidus būna žalias.

O gal kaltas vanduo. Sako, kad su šiltu vandeniu reikia maišyt, o aš su šaltu maišiau verysad.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

orkaitėj kepa nataliunciko Elementari duonytė. Bet žiūriu - skyla viršus g.gif Kažin dėl ko? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 21, 19:40)
taip, man tas pats su rugine,neiškyla,todėl ir vidus žalias  verysad.gif  o neiškyla, manau, dėl netinkamo raugo. Kai neiškyla pyragas koks nors,tai irgi vidus būna žalias.

taip, kai raugas nusilpęs, duona neiškyla normaliai ir tada vidus buna neiškeptas

QUOTE(vai2 @ 2010 11 21, 20:29)
O gal kaltas vanduo. Sako, kad su šiltu vandeniu reikia maišyt, o aš su šaltu maišiau verysad.gif

raugą maitint reikia šiltu vandienuku

QUOTE(Jutare @ 2010 11 21, 20:37)
orkaitėj kepa nataliunciko Elementari duonytė. Bet žiūriu - skyla viršus  g.gif Kažin dėl ko? ax.gif

dvigubai pakilo tešla, prieš statant kept? ar pastatėt indą su vandienių? ar uždengta kepat?
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 21, 20:49)
dvigubai pakilo tešla, prieš statant kept? ar pastatėt indą su vandienių? ar uždengta kepat?

jep, tešla pakilo biggrin.gif indo su vandeniu nestačiau unsure.gif o kepiau pisvalandį uždengtą, dabar atidengiau unsure.gif vis papurškiu vandenuku viršų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 21 lapkričio 2010 - 20:50
QUOTE(Jutare @ 2010 11 21, 20:50)
jep, tešla pakilo biggrin.gif indo su vandeniu nestačiau  unsure.gif o kepiau pisvalandį uždengtą, dabar atidengiau  unsure.gif vis papurškiu vandenuku viršų ax.gif

tai o kam? reikia indą pastatyt į apačią, o taip pastoviai atidarant temperatūra keičiasi...jei duonkepei keptu duona sukristu
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 21, 21:07)
tai o kam? reikia indą pastatyt į apačią, o taip pastoviai atidarant temperatūra keičiasi...jei duonkepei keptu duona sukristu

kitą kart statysiu pioneer.gif

išėmiau, kvepia gardžiai biggrin.gif tik galėtų greičiau vėsti dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2010 11 21, 21:11)
kitą kart statysiu pioneer.gif

išėmiau, kvepia gardžiai biggrin.gif tik galėtų greičiau vėsti dry.gif

Skanaus
biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas po ranka turite duonos recepteli su raugu kepimui duonkepej?
Visalaik kepu su sausom mielem, o ryt pazadejo raugu "suselpti" bigsmile.gif Pasimeciau siek tiek g.gif

Buciau dekinga
Atsakyti