jau buvau susiruošus kepti "Vyrų duoną", irgi pagal Nataliuncik receptėlį, bet dabar man keista tas karštas vanduo... kei kepiau Borodino duoną,tai man atrodo vanduo buvo per šiltas,tai duona labai išsipūtė ir ėmusi kepti iš viršaus sukrito. Tai galvoju,ar čia nebus tas pats? Be to, į vyrų duoną reikia kiaušinio. Tai ar nesutrauks jo su karštu vandeniu?
Ir dar vienas klausimėlis: jei recepte duonkepei reikia sausų mielių, bet neparašyta,kad vanduo turi būti šiltas,tai vis tiek pilti šiltą? Nes daug kur rašo tiesiog vanduo ir nenurodo,koks tas vanduo turi būt...
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 17:57)
jau buvau susiruošus kepti "Vyrų duoną", irgi pagal Nataliuncik receptėlį, bet dabar man keista tas karštas vanduo... kei kepiau Borodino duoną,tai man atrodo vanduo buvo per šiltas,tai duona labai išsipūtė ir ėmusi kepti iš viršaus sukrito. Tai galvoju,ar čia nebus tas pats? Be to, į vyrų duoną reikia kiaušinio. Tai ar nesutrauks jo su karštu vandeniu?
bandyk deti pagl receptuka paeiliui, gal taip ?
o siaip kiausinius jei jie yra as vitiek suplaku rankomis ir tik tada dedu
QUOTE(Medag @ 2010 11 26, 16:59)
bandyk deti pagl receptuka paeiliui, gal taip ?
o siaip kiausinius jei jie yra as vitiek suplaku rankomis ir tik tada dedu
o siaip kiausinius jei jie yra as vitiek suplaku rankomis ir tik tada dedu
bet ir suplaktą gali sutraukti noriu duonkepėje išsikepti ką nors su ruginiais miltais, bet kažkaip nerandu nieko panašaus, o keisti kvietinius ruginiais bijau,kad vėl neišeis... Borodino sukrito,kai kepiau,gal reikėjo to sauso raugo. Na žodžiu,gili depresija
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 16:21)
bet ir suplaktą gali sutraukti noriu duonkepėje išsikepti ką nors su ruginiais miltais, bet kažkaip nerandu nieko panašaus, o keisti kvietinius ruginiais bijau,kad vėl neišeis... Borodino sukrito,kai kepiau,gal reikėjo to sauso raugo. Na žodžiu,gili depresija
Sveika ,as kepiau sita duona ir viskas puikiai gavosi,uzpylus miltus karstu vandeniu vistiek reik siek tiek palaukti,kol jie uzsiplikys,sugers visa vandeni, ir nebebus tokie karsti,tada dedi visus kitus ingredientus...
Sekmes
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 15:57)
jau buvau susiruošus kepti "Vyrų duoną", irgi pagal Nataliuncik receptėlį, bet dabar man keista tas karštas vanduo... kei kepiau Borodino duoną,tai man atrodo vanduo buvo per šiltas,tai duona labai išsipūtė ir ėmusi kepti iš viršaus sukrito. Tai galvoju,ar čia nebus tas pats? Be to, į vyrų duoną reikia kiaušinio. Tai ar nesutrauks jo su karštu vandeniu?
Ir dar vienas klausimėlis: jei recepte duonkepei reikia sausų mielių, bet neparašyta,kad vanduo turi būti šiltas,tai vis tiek pilti šiltą? Nes daug kur rašo tiesiog vanduo ir nenurodo,koks tas vanduo turi būt...
Ir dar vienas klausimėlis: jei recepte duonkepei reikia sausų mielių, bet neparašyta,kad vanduo turi būti šiltas,tai vis tiek pilti šiltą? Nes daug kur rašo tiesiog vanduo ir nenurodo,koks tas vanduo turi būt...
dažniausia vandenį reikia pilt šilta, nes mielės geriau kyla
jei reikia užpilt karštu ar verdančiu vandeniu, būtinai reikia palaukt kol vanduo atauš, nes kitaip nužudysit mielės arba raugą
kiaušinį geriau išplakt ir atskirai(trinį nuo baltymo), tada gaminiai gaunasi puresni
dėkui
o dar vienas klausimas, turiu namie tik rupių ruginių miltų, paprastų ruginių neturiu, ar galima juos pakeisti ir dėti vien tik rupius ruginius? Jei galima, ar rupius ruginius reikia visada plikyti? Nes pvz. vyrų duonoj reikia ir tokių ruginių, ir kitokių?
o dar vienas klausimas, turiu namie tik rupių ruginių miltų, paprastų ruginių neturiu, ar galima juos pakeisti ir dėti vien tik rupius ruginius? Jei galima, ar rupius ruginius reikia visada plikyti? Nes pvz. vyrų duonoj reikia ir tokių ruginių, ir kitokių?
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 17:00)
dėkui
o dar vienas klausimas, turiu namie tik rupių ruginių miltų, paprastų ruginių neturiu, ar galima juos pakeisti ir dėti vien tik rupius ruginius? Jei galima, ar rupius ruginius reikia visada plikyti? Nes pvz. vyrų duonoj reikia ir tokių ruginių, ir kitokių?
o dar vienas klausimas, turiu namie tik rupių ruginių miltų, paprastų ruginių neturiu, ar galima juos pakeisti ir dėti vien tik rupius ruginius? Jei galima, ar rupius ruginius reikia visada plikyti? Nes pvz. vyrų duonoj reikia ir tokių ruginių, ir kitokių?
galit neplikyt, man tiesiog patinka drėgnesne duona, o ir plikyti miltai stambesnio malimo suminkštėja
jei dėsit vien rupius miltus, gali kiek sunkia pakilt, nors, bandykit, rupumas miltų visur skirtingas, gal pas jus kokie rupus man bus kaip ir prasti pasijoti
taip, sunkus tas duonos kepimo pradžiamokslis
QUOTE(Paulina25 @ 2010 11 26, 17:32)
taip, sunkus tas duonos kepimo pradžiamokslis
nesunku, kai perprasit viską, pati stebėsitės kaip lengva
QUOTE(nataliuncik @ 2010 11 26, 17:41)
nesunku, kai perprasit viską, pati stebėsitės kaip lengva
Ir as turiu klausimuka,gal kas galit padet su receptu?MB megsta tik formine balta duona,kiek kepu jam vis nepatinka,-sako ,kad per sausa,gal galit ka patarti,kaip iskepti slapesne ir puresne duona?
QUOTE(Ingridamis @ 2010 11 26, 19:19)
Ir as turiu klausimuka,gal kas galit padet su receptu?MB megsta tik formine balta duona,kiek kepu jam vis nepatinka,-sako ,kad per sausa,gal galit ka patarti,kaip iskepti slapesne ir puresne duona?
plikytos duonos drėgnesnes
o tokios puresnes duonos galima išgaut su kvietiniais miltais ir kai minkysit, darykit drėgnesne tešla, tada jai bus lengviau pakilt, na gal suprantamai parašiau
O kur jūsų bendri duonos kepimo receptai yra? Gal mano receptas, kurį noriu parašyti, jau yra.