Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Apklausa: Kokios rūšies duoną dažniausia kepate? (123 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 24, 22:54)
paskutinę kepiau va tokią iš Nataliubcik'o blog'o
ir juoda ir skani ir su grūdais tik vaisių pridėkit
http://nataliuncik.b...amsi-duona.html



aciu 4u.gif
o to tamsaus grudu misinio kur ieskoti? ten pat, kur ir skaldytu grudu? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2010 11 24, 23:27)
aciu  4u.gif
o to tamsaus grudu misinio kur ieskoti? ten pat, kur ir skaldytu grudu?  rolleyes.gif


dabar tai galit sumaišyt salyklą su jūsų turimais grūdais ir manau bus gerai (dar kokių saulėgrąžų dadėt), na bent aš taip daryčiau.
O ieškot ten pat mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 11 25, 00:30)
dabar tai galit sumaišyt salyklą su jūsų turimais grūdais ir manau bus gerai (dar kokių saulėgrąžų dadėt), na bent aš taip daryčiau.
O ieškot ten pat  mirksiukas.gif


supratau ax.gif
reikia pabandyt.
Atsakyti
QUOTE(dita0506 @ 2010 11 24, 23:47)
jei prie duonkepės nieko tinkamo nerandat bandykit imt iš čia pirmakarčių duonelę 4u.gif

O kur tokia pažiūrėti.O prie duonkepės kokie yra receptukai aš nežinau kokie jie.Juk šiandien tik nusipirkau.Bet gal kas bandė ir rekomenduos ar verta bandyti

Internete duonkepėms receptų apstu, gali net pažiūrėti moulinex receptus firm. puslapyje (yra anglų ir rusų kalba, tik pagoglink, buvau nuorodas sumetus į forumą, norint galima rasti). Tik tie receptai pridėti prie duonkepių ne visada būna tikslūs, reikia kiek vandenį pareguliuoti, jei esi minkiusi mielinę tešlą, tai sunku nebus. Geriausiai iš temos pirmo puslapio imti jau išbandytus ir aptartus receptus. Lietuviškuose bloguose irgi pilna išbandytų receptų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 25 lapkričio 2010 - 10:23
Turiu receptą thumbup.gif , bet matau niekas nenori g.gif . O mano duona clap.gif
p.s. Gal čia dėl to, kad nauji žmonės prisijungia/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.s: 25 lapkričio 2010 - 11:59
b.s žinoma norim recepto, juk tema tam ir yra,kad dalintis receptais ir patarimais.
Atsakyti
laba diena duonos kepėjėlės,

turiu didelį klausimą, ar jūs kituose miestuose Vilniuje ar Kaune randate pirkit rupių kvietinių miltų? nes Marijampolėje nei vienoje parduotuvėje nėra pirkti :-( jei randate kur, prašau parašykit kuriose parduotuvėse
o gal būt jūs šviesiai duonelei kitokius miltus naudojate, nes aš pati nekepu, mama kepa, tai iš ruginių jei niekas nesigavo.
Atsakyti
b.s. mes čia dalinamės receptais rolleyes.gif tiesiog savanoriškai ax.gif
džiaugiamės, guodžiamės, ieškome sprendimų, be prašymų smile.gif

Niki - pamečiau tavo forumėlio nuorodą - perkroviau kompą, istorijos neliko, o mintinai nepamenu blush2.gif

Vilmuke - man rodos, čia dėl ustukių bėdos miltų dabar nėra, bet tikiu, kad atsiras...
Vat vakar iš savo kaimuko atsivežiau vasarą pirktų kvietinių ir ruginių rupių miltų - nu nėr gyventojų... Bet maišai kabo pakabinti sausoje vietoje, prikimšti papildomai česnakų.... Vien iš ruginių miltų sunku duoną iškept, lai mama juos maišo perpus su kvietiniais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 11 25, 11:22)
Internete duonkepėms receptų apstu, gali net pažiūrėti moulinex receptus firm. puslapyje (yra anglų ir rusų kalba, tik pagoglink, buvau nuorodas sumetus į forumą, norint galima rasti). Tik tie receptai pridėti prie duonkepių ne visada būna tikslūs, reikia kiek vandenį pareguliuoti, jei esi minkiusi mielinę tešlą, tai sunku nebus. Geriausiai iš temos pirmo puslapio imti jau išbandytus ir aptartus receptus. Lietuviškuose bloguose irgi pilna išbandytų receptų.

ačiū bandysiu ieškotis
Gal man galite paaiškinti kokia čia programa.Jūs rašote, kad naudojate kokia nors programa,o paskui rašote vėliau reikia ijungti kepimo programa.Peržiūrėjau visą knygute ten apie tokią programa nerašoma.
Kaip žinoti kiek kokia programa kiek laiko kepa,nes niekur neradau parašyta. Gal ir kvaili mano klausimai bet kol dabar viską isiaiškinsiu.
Kaip žinoti kada iškepė,ar išsimaišė tešla(dangtelio nesinori darinėti)
Ką reiškia tie skaičiukai ant ekrano
Papildyta:
QUOTE(pipete @ 2010 11 25, 11:22)
Internete duonkepėms receptų apstu, gali net pažiūrėti moulinex receptus firm. puslapyje (yra anglų ir rusų kalba, tik pagoglink, buvau nuorodas sumetus į forumą, norint galima rasti). Tik tie receptai pridėti prie duonkepių ne visada būna tikslūs, reikia kiek vandenį pareguliuoti, jei esi minkiusi mielinę tešlą, tai sunku nebus. Geriausiai iš temos pirmo puslapio imti jau išbandytus ir aptartus receptus. Lietuviškuose bloguose irgi pilna išbandytų receptų.

o kada galima darinėti dangti,bijau, kad nesugadinčiau.Rankomis esu minkiusi
Atsakyti
Neturiu šitos duonkepės, bet ten yra tik tešlos programa. Paprastai būna tokia lentelė kur nurodyta kiekvienai programai kiek laiko šildo produktus, kada ir kiek laiko minko ir kiek laiko kildina, kada ir kiek laiko kepa.
Sudėjus produktus įjunk tik minkymo programą: pašildys, tada minkys o kai nutils barškėjimas kildins. Kai pakils pakankamai gali jungti atskirą kepimo programą. Čia tuo atveju kai tenka naudoti 2 programas. Aš darinėdavau dangtelį kai minkydavo ir kai kildydavo, nematau tame bėdos, tik negalima darinėti kai pradeda kepti. Ir proceso eigoje saugok nuo skersvėjų.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 11 25, 18:30)
Neturiu šitos duonkepės, bet ten yra tik tešlos programa. Paprastai būna tokia lentelė kur nurodyta kiekvienai programai kiek laiko šildo produktus, kada ir kiek laiko minko ir kiek laiko kildina, kada ir kiek laiko kepa.
Sudėjus produktus įjunk tik minkymo programą: pašildys, tada minkys o kai nutils barškėjimas kildins. Kai pakils pakankamai gali jungti atskirą kepimo programą. Čia tuo atveju kai tenka naudoti 2 programas. Aš darinėdavau dangtelį kai minkydavo ir kai kildydavo, nematau tame bėdos, tik negalima darinėti kai pradeda kepti. Ir proceso eigoje saugok nuo skersvėjų.

Iungiau sumuštinių programa,jau kažkur tris val. kepa.Buvo iškilusi iki pat dangtelio,dabar ji kiek matau per stikliuką ji sumažėjo.Viršus visai neapskrudęs,nors nustačiau vidutinis.Ant ekrano dabar rodo nuliukus.Nesuprantu ar ji jau skaitosi, kad iškepė ar kaip
Dariau kaip supratau kas parašyta instrukcijoje
paspaudžiau start-mittel-sandwich
Ar gerai dariau
Atsakyti
bandziau ir as kepti jau du kartus ir s.sssssssssssssss gavosi,nieko nesuprantu viena karta miltu per mazai idejau ir sviesto per daug,o antra miltu perdaug.mergaites jus sveriate ar kaip matuojat viska.ir kiek laiko jus kepat pap.batona .pas mane 3h nuo idejimo kepiau.
Atsakyti