jei lesis bus blogai idetas, aki nolat graus, gal but netgi lesis pats iskris. gali patikrinti ju puses: kai lesis buna issvirkscias, jo krasteliu islinkimas buna itoks, labiau i isore uzsirietes
QUOTE(zum @ 2006 04 11, 22:32)
Papasakokite apie savo pirmasias 2-3 dienas su KL.Kaip jautėtės?Ar buvo akyse migla,KL jutimas apačioje akių ir dažnas mirksėjimas ? Su kokiomis problemomis susidursiu aš,nenešiojęs akinių(galima taip drąsiai sakyti,nes nešiojau apie menesį pora valandų per dieną) ir dabar pradėjęs nešioti KL?
jei jauti KL kraštus, vadinasi ne ta puse įsidėjai, pabandyk apversti ir vėl įsidėti. Jokios miglos neturi būti

asmeniškai aš KL išvis nejutau nuo pat pirmos dienos, manau, taip ir turi būti.
Papildyta:
QUOTE(ausrytuke @ 2006 03 21, 10:30)
o dabar gavau fielmane Day&night BC 8.6 tai man susidare jausmas kad kokius jie turi lesius tokius ir duoda ir galvos nesuka
ir dar klausimas ar gali akiu tos bazines kreives skirtis? nes mano desine akis taip keistai jauciasi, nu tarsi aki jauciu, o su kaire viskas gerai 

ir man tų Day&night viena akis jautėsi

QUOTE(eglužė @ 2006 03 22, 22:42)
Kaip keista
man visada keičiant lešius nežinomos firmos, matuodavo bazinę kreivę. Man aiškino, kad vienų ragenos yra plokštesnės, kitų gaubtesnės, todėl būtina matuoti bazinę kreivę, kad tinkamai priglustų.

nu tai taip tą vyzdžio dydį ir išgaubtumą, tai matuoja, o tai čia ir yra ta bazinė kreivė?
jaučiu reiks eit pas kokį normalų gyd., o tai , kai užsiciklinau tam 'Eagle vision', tai n kartų pirkau tuos Day&night ir man vis blogai, o jie aiškina, kad viskas gerai

egluže, sakai 'optometrijos centre' gerai pritaiko

Man pirmas gal 2 dienas truputi dešinė jautėsi. Dabar vienodai abieju nejaučiu.
Kaip gerai atskirti puses, man paaiškino optikoj kur pirkau: lešis turi būti dubenėlio formos, ne lėkštutės. Taip ir atskiriu
Matau labai aiškiai, aiškiau nei su akiniais. Vakare, kai ilgiau pabūnu su lęšiais, truputį jaučiasi lyg smėlio papilta į akis. Tada jau nusiimu.
Dar aš iš pirmo karto neįsidetu lęšio (nešioju tik gal 3 savaitę). Man kažkaip nenulimpa nuo piršto, pridedu prie akies, lyg truputį prispaudžiu, atitraukiu piršta, o lęšis ant piršto tvirtai prilipęs, o ne prie akies. Jums taip nebūna? Kaip geriau jį prilipdyti?
Kaip gerai atskirti puses, man paaiškino optikoj kur pirkau: lešis turi būti dubenėlio formos, ne lėkštutės. Taip ir atskiriu

Matau labai aiškiai, aiškiau nei su akiniais. Vakare, kai ilgiau pabūnu su lęšiais, truputį jaučiasi lyg smėlio papilta į akis. Tada jau nusiimu.
Dar aš iš pirmo karto neįsidetu lęšio (nešioju tik gal 3 savaitę). Man kažkaip nenulimpa nuo piršto, pridedu prie akies, lyg truputį prispaudžiu, atitraukiu piršta, o lęšis ant piršto tvirtai prilipęs, o ne prie akies. Jums taip nebūna? Kaip geriau jį prilipdyti?
QUOTE(Darija @ 2006 04 12, 08:45)
Man irgi ta pati problema ir aš jos niekaip neišsprendžiu...

Man lęšis prilimpa prie piršto, o ne prie akies...Tai nebesuprantu, ar čia tas lęšio išgaubtumas mano akiai netinka, ar lęšis super plonas ir aš jo nemoku įsidėti...Nu visai viltį praradau...

QUOTE(Aurytė @ 2006 04 12, 10:05)
Man irgi ta pati problema ir aš jos niekaip neišsprendžiu...
Man lęšis prilimpa prie piršto, o ne prie akies...Tai nebesuprantu, ar čia tas lęšio išgaubtumas mano akiai netinka, ar lęšis super plonas ir aš jo nemoku įsidėti...Nu visai viltį praradau...

Man irgi taip buna, prilimpa prie pirsto o ne prie akies

QUOTE(zum @ 2006 04 12, 12:45)
Pabandykite sudrėkinti pirštą ir lešį skysčiu ir tada gal jis lengviau prilips prie akies.
O man vis nesiseka suprasti kada lešis geros pusės..
Jei lešio kraštai atrodo lygūs,tai tada lešis geros pusės? O jei lešio kraštai smailesni ?
Jei lešio kraštai atrodo lygūs,tai tada lešis geros pusės? O jei lešio kraštai smailesni ?
taip jeigu lešio kraštai lygūs, tada lešis teisinga puse išgaubtas, jeigu kraštai smailesni - tada neteisingai

Aš jau kelis mėn. bandau nešioti lešius bet nieko gero neišeina, visalaik jaučiu perštėjimą, nesuprantu kas netinka, gal lešių skystis

man irgi būdavo prilipdavo prie piršto ir negalėdavau įsidėti. tai aš išsiimu lęšį iš konteineriuko kita ranka nei dėsiu į akį, taip pat šiektiek nusausinu pirštą į servetėlę, bet ne per daug, tada labai greitai ir lengvai įsidedu, iš vieno bandymo, tpfu tpfu tpfu

QUOTE(zum @ 2006 04 12, 13:45)
aš tai taip tikrinu: ant vieno piršto pasidedu lęšį, su kitos rankos dviem pirštais jį truutį suspaudžiu. Jei suspaudus šonai lieka apvalūs, tai lęšis iš blogos pusės, o jei smailūs - tai gera

bandau iliustruoti

QUOTE(Baltija @ 2006 04 15, 22:04)
aš tai taip tikrinu: ant vieno piršto pasidedu lęšį, su kitos rankos dviem pirštais jį truutį suspaudžiu. Jei suspaudus šonai lieka apvalūs, tai lęšis iš blogos pusės, o jei smailūs - tai gera
bandau iliustruoti

bandau iliustruoti

mano išvirkščias lęšis atrodo būtent kaip tas paveiksliukas su atseit taisyklingu lęšiu

beje, dažniausiai mano pasikartojantis košmaras - sapnai, kad turiu įsidėti delno dydžio linzę

QUOTE(Virdzinija @ 2006 04 19, 01:50)
mano išvirkščias lęšis atrodo būtent kaip tas paveiksliukas su atseit taisyklingu lęšiu
beje, dažniausiai mano pasikartojantis košmaras - sapnai, kad turiu įsidėti delno dydžio linzę
nors jau daug metų jas nešioju, ir dėl įsidėjimo jokių problemų neturiu 

taigi rimtai,kur smailūs kampai-išvirkščia

aš taip pat sapnuoju tokias linzes

tiesa,o aš jau pusė metų perku rudus lešius!kartą pabandžiau-ir į savo žydras akis jau nebegaliu žiūrėt