QUOTE(Ritukas @ 2006 03 15, 09:25)
Tikrai nesuprantu kame reikalas, bet kažkaip vistiek prastai matau, jau net trys skirtingi gydytojai tyrė, parinko dioptrijas, lešių bazinę kreivę ar skersmenį, nežinau kaip jis vadinasi, bet vis tiek kažkaip prastai matau, nesuprantu, kas gali būti

O dar pasirodo ir išgaubtumas skirtingas būna

pirmą kartą girdžiu tai

o kaip jį nustato, gal tirdamos jau matė koks išgaubtumas, manau kad turėjo parinkti tinkamą, bet kažkaip įdomiai

Teks šiandien vėl eiti į optiką, nesamonė kažkokia, neįmanoma taip dirbti, nes tikrai vaizdas neryškus, kažkaip net liejasi, nuolat turiu mirksėti kad gerai matytusi. Gal rimtai čia koks išgaubtumas netinka, o gal pas mane koks astigmatizmas, bet gal gydytoja būtų tai mačius
Tai ir turėjau aš omenyje tą bazinę kreivę

, tik nežinojau, kaip tas daiktas vadinasi

Čia tas skaičius, kuris rašomas ant lęšių etiketės šalia dioptrijų.
Man buvo panašiai , kaip ir tau, kai parinko lęšius su netinkama ta taip vadinama "bazine kreive". Ir dar bandė svarbiausia įtikinėti, kad turiu gerai matyti ir viskas

Bet tada aš nuvažiavau į Regą, kur ligi tol pirkdavau linzes ir paprašiau mano kortelėje pažiūrėti tuos duomenis. Ir grįžusi į optiką , iš kurios pirkau, pareikalavau pakeisti linzes pagal Regos duomenis. Bandė gydytojai dar ten ginčytis, bet galop pakeitė. Ir nuo to laiko į nelabai žinomų optikų gydytojus aš žiūriu skersai, nebepasitikiu aš jais. O super gydytojai dirba Regoje

, bent jau Pilies g., kur aš ir lankausi