Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 15, 08:11)
Gal tau ne dioptrijos , o pačios linzės dydis, išgaubtumas netiko g.gif

Tikrai nesuprantu kame reikalas, bet kažkaip vistiek prastai matau, jau net trys skirtingi gydytojai tyrė, parinko dioptrijas, lešių bazinę kreivę ar skersmenį, nežinau kaip jis vadinasi, bet vis tiek kažkaip prastai matau, nesuprantu, kas gali būti g.gif O dar pasirodo ir išgaubtumas skirtingas būna g.gif pirmą kartą girdžiu tai g.gif o kaip jį nustato, gal tirdamos jau matė koks išgaubtumas, manau kad turėjo parinkti tinkamą, bet kažkaip įdomiai g.gif Teks šiandien vėl eiti į optiką, nesamonė kažkokia, neįmanoma taip dirbti, nes tikrai vaizdas neryškus, kažkaip net liejasi, nuolat turiu mirksėti kad gerai matytusi. Gal rimtai čia koks išgaubtumas netinka, o gal pas mane koks astigmatizmas, bet gal gydytoja būtų tai mačius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritukas @ 2006 03 15, 09:25)
Tikrai nesuprantu kame reikalas, bet kažkaip vistiek prastai matau, jau net trys skirtingi gydytojai tyrė, parinko dioptrijas, lešių bazinę kreivę ar skersmenį, nežinau kaip jis vadinasi, bet vis tiek kažkaip prastai matau, nesuprantu, kas gali būti  g.gif O dar pasirodo ir išgaubtumas skirtingas būna g.gif pirmą kartą girdžiu tai  g.gif o kaip jį nustato, gal tirdamos jau matė koks išgaubtumas, manau kad turėjo parinkti tinkamą, bet kažkaip įdomiai  g.gif Teks šiandien vėl eiti į optiką, nesamonė kažkokia, neįmanoma taip dirbti, nes tikrai vaizdas neryškus, kažkaip net liejasi, nuolat turiu mirksėti kad gerai matytusi. Gal rimtai čia koks išgaubtumas netinka, o gal pas mane koks astigmatizmas, bet gal gydytoja būtų tai mačius  g.gif

Tai ir turėjau aš omenyje tą bazinę kreivę doh.gif , tik nežinojau, kaip tas daiktas vadinasi blush2.gif Čia tas skaičius, kuris rašomas ant lęšių etiketės šalia dioptrijų.
Man buvo panašiai , kaip ir tau, kai parinko lęšius su netinkama ta taip vadinama "bazine kreive". Ir dar bandė svarbiausia įtikinėti, kad turiu gerai matyti ir viskas doh.gif Bet tada aš nuvažiavau į Regą, kur ligi tol pirkdavau linzes ir paprašiau mano kortelėje pažiūrėti tuos duomenis. Ir grįžusi į optiką , iš kurios pirkau, pareikalavau pakeisti linzes pagal Regos duomenis. Bandė gydytojai dar ten ginčytis, bet galop pakeitė. Ir nuo to laiko į nelabai žinomų optikų gydytojus aš žiūriu skersai, nebepasitikiu aš jais. O super gydytojai dirba Regoje thumbup.gif , bent jau Pilies g., kur aš ir lankausi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 15, 12:44)
Tai ir turėjau aš omenyje tą bazinę kreivę doh.gif , tik nežinojau, kaip tas daiktas vadinasi blush2.gif  Čia  tas skaičius, kuris rašomas ant lęšių etiketės šalia dioptrijų.
Man buvo panašiai , kaip ir tau, kai parinko lęšius su netinkama ta taip vadinama "bazine kreive". Ir dar bandė svarbiausia įtikinėti, kad turiu gerai matyti ir viskas doh.gif  Bet tada aš nuvažiavau į Regą, kur ligi tol pirkdavau linzes ir paprašiau mano kortelėje pažiūrėti tuos duomenis. Ir grįžusi į optiką , iš kurios pirkau, pareikalavau pakeisti linzes pagal Regos duomenis. Bandė gydytojai dar ten ginčytis, bet galop pakeitė. Ir nuo to laiko į nelabai žinomų optikų gydytojus aš žiūriu skersai, nebepasitikiu aš jais. O  super  gydytojai dirba Regoje thumbup.gif , bent jau Pilies g., kur aš ir lankausi ax.gif

O čia Kaune tu Regoje eini tikrintis g.gif Kur ta pilies gatvė g.gif Tikrai matyt kažkas negerai nes su akiniais net mažesnėm dioptrijom matau geriau negu su linzėm doh.gif Reikės eiti į Regą, gal tikrai blogai parinko tą bazinę kreivę. Nors pradžioje davė linzes su 8,6 dabar su 8,3 bet blogai ir anos ir tos doh.gif
Atsakyti
merginos gal pastebejot kur pigiau iseina pirkti skysti ar vaistinese ar optikos salonose g.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad optikose pigiau iseina linziu skysciai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritukas @ 2006 03 15, 15:26)
O čia Kaune tu Regoje eini tikrintis g.gif Kur ta pilies gatvė g.gif Tikrai matyt kažkas negerai nes su akiniais net mažesnėm dioptrijom matau geriau negu su linzėm  doh.gif Reikės eiti į Regą, gal tikrai blogai parinko tą bazinę kreivę. Nors pradžioje davė linzes su 8,6  dabar su 8,3 bet blogai ir anos ir tos  doh.gif

Aš Vilniuje Regoje lankausi. Bet turbūt Rega optikų ir Kaune yra g.gif Konsultacija ten nepigi, ar tik ne 40 Lt, bet kokį kartą į metus, manau, verta pas normalų gydytoją nueiti. Ir bent jau toje optikoje, kur aš lankausi, šeštadieniais visąlaik pilna žmonių doh.gif , kartais reikia net prieš savaitę užsiregistruoti pas gydytoją. Na bet čia turbūt ir rodo, kad tie gydytojai "populiarūs":mirksiukas:
Aš turiu stiprią trumparegystę, bet poliklinikoje pas okulistą jau seniai nebesilankau - pamačiau akivaizdų skirtumą.
Beje jeigu teisingai supratau, kai kurios linzės turi tik dviejų rūšių bazinę kreivę - didesnę ir mažesnę. O pvz. aš nešioju Baush and Lomb Optima FW, tai ten yra trijų rūšių tos bazinės kreivės, o man kaip tik ir reikia viduriuko. Turbūt dėl to, kai bandžiau kažkokios kitos rūšies mėnesines linzes , jos man netiko. Ypatingai skirtumas jaučiasi, jeigu nebe pirmas linzes perki, t.y. esi nebe naujokas. Man buvo panašiai kaip ir tau, kai netinkamai linzes parinko - vaizdas buvo neryškus, kaip per rūką, ypač tai pasireiškė dirbant kompiuteriu doh.gif Dabar net pasižiūrėjau ant linzių pakuotės - pas mane BC yra 8.7. Reiškia, tikrai būna įvairiau, negu 8.6 ir 8.3 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 15, 21:04)
Aš Vilniuje Regoje lankausi. Bet turbūt Rega optikų ir Kaune yra g.gif  Konsultacija ten nepigi, ar tik ne 40 Lt, bet kokį kartą į metus, manau, verta pas normalų gydytoją nueiti. Ir bent jau toje optikoje, kur aš lankausi, šeštadieniais visąlaik pilna žmonių doh.gif , kartais reikia net prieš savaitę užsiregistruoti pas gydytoją. Na bet čia turbūt ir rodo, kad  tie gydytojai "populiarūs":mirksiukas: 
Aš turiu stiprią trumparegystę, bet poliklinikoje pas okulistą jau seniai nebesilankau - pamačiau akivaizdų skirtumą.
Beje jeigu teisingai supratau, kai kurios linzės turi tik dviejų rūšių bazinę kreivę - didesnę ir mažesnę. O pvz. aš nešioju Baush and Lomb Optima FW, tai ten yra trijų rūšių tos bazinės kreivės, o man kaip tik ir reikia viduriuko. Turbūt dėl to, kai bandžiau kažkokios kitos rūšies mėnesines linzes , jos man netiko. Ypatingai skirtumas jaučiasi, jeigu nebe pirmas linzes perki, t.y. esi nebe naujokas. Man buvo panašiai kaip ir tau, kai netinkamai linzes parinko - vaizdas buvo neryškus, kaip per rūką, ypač tai pasireiškė dirbant kompiuteriu doh.gif  Dabar net pasižiūrėjau ant linzių pakuotės - pas mane BC yra 8.7. Reiškia, tikrai būna įvairiau, negu 8.6 ir 8.3 mirksiukas.gif

Ačiū kad paaiškinai, nes tikrai man kaip ir tau neryškus vaizdas, kaip per rūką, su kompu išvis sunku dirbti ir rašyti sunku, nes iš arti taip pat blogai matosi, nors aš toleregė doh.gif
Važiuoju savaitgali į Vilnių, tai manau reikia užsukti į Regą išsitirt, nes vis normalių akių gydytojų nerandu doh.gif
Gal gali tikslesnį būtent tos Regos adresą parašyti kur eini tu g.gif
Atsakyti
Rituk, man rodos, Rega ir Kaune yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritukas @ 2006 03 17, 10:54)
Ačiū kad paaiškinai, nes tikrai man kaip ir tau neryškus vaizdas, kaip per rūką, su kompu išvis sunku dirbti ir rašyti sunku, nes iš arti taip pat blogai matosi, nors aš toleregė  doh.gif
Važiuoju savaitgali į Vilnių, tai manau reikia užsukti į Regą išsitirt, nes vis normalių akių gydytojų nerandu  doh.gif
Gal gali tikslesnį būtent tos Regos adresą parašyti kur eini tu  g.gif

Pilies g. Dabar paieškojau, neberandu vizitinės su adresu ir telefonu. Pasižiūrėk internete Rega Pilies g. Bet ten tikrai reiktų iš anksto pas gydytoją užsirašyti, nes tikrai nemanau, kad neužsirašius priims. Nes ten nuolat žmonių pilna. Gal tikrai Rega ir Kaune yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2006 03 17, 12:47)
Pilies g. Dabar paieškojau, neberandu vizitinės su adresu ir telefonu. Pasižiūrėk internete Rega Pilies g. Bet ten tikrai reiktų iš anksto pas gydytoją užsirašyti, nes tikrai nemanau, kad neužsirašius priims. Nes ten nuolat žmonių pilna. Gal tikrai Rega ir Kaune yra g.gif

Suradau Pilies g. 32, Vilniuje, bet kogero jau neprireiks, nes tik ką grįžau iš optikos, nuvažiavau ir prašiau kad pakeistų linzes, tai tikrino, tikrino ir davė didesnes, dabar 8,7 bazinė kreivė ir ką matau daug geriau, pažiūrėsim kaip vėliau bus, tikiuosi dabar jau bus viskas gerai wub.gif Šiaip klausiau kiek tų bazinių kreivių būna, sakė dažniausiai viena firma duoda dvi bazes, bet skirtingų gamintojų, net tos pačios bazės yra skirtingų dydžių g.gif Čia sakė kaip batų dydžiai, lyg užrašyta būna vienodai bet realiai dydis svyruoja, taip ir su linzėm.
Taigi mergaitės, jeigu įsidėjus linzes kas nors ne taip būtinai eikit ten pat į optiką ir prašykit kad pakeistų, nes tos netinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritukas @ 2006 03 17, 15:58)
Suradau Pilies g. 32, Vilniuje, bet kogero jau neprireiks, nes tik ką grįžau iš optikos, nuvažiavau ir prašiau kad pakeistų linzes, tai tikrino, tikrino ir davė didesnes, dabar 8,7 bazinė kreivė ir ką matau daug geriau, pažiūrėsim kaip vėliau bus, tikiuosi dabar jau bus viskas gerai  wub.gif Šiaip klausiau kiek tų bazinių kreivių būna, sakė dažniausiai viena firma duoda dvi bazes, bet skirtingų gamintojų, net tos pačios bazės yra skirtingų dydžių  g.gif Čia sakė kaip batų dydžiai, lyg užrašyta būna vienodai bet realiai dydis svyruoja, taip ir su linzėm.
Taigi mergaitės, jeigu įsidėjus linzes kas nors ne taip būtinai eikit ten pat į optiką ir prašykit kad pakeistų, nes tos netinka  wub.gif

Na matai thumbup.gif kaip gerai kad išsiaiškinai. Aš ir pati jeigu nebūčiau prieš tą atvejį linzių nešiojusi, tai net pagalvojusi nebūčiau, dėl ko jos man netiko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2006 03 05, 17:15)
iš tiesų būtų įdomu išgirsti jūsų nuomonę apie Focus lęšius Night&Day..jau metus bandau prisipratinti akis prie jų ir eilinį kartą viskas baigiasi akių perštėjimu paraudimu ir tt..seniau naudojau lyg softlens ir tokių problemų nebūdavo..optikoj aiškino, kad akis turi priprast, bet tai nesąmone, nes kai nusipirkau pačius pirmus lęšius prieš 5 metus, tai jie iš karto kuo puikiausiai tiko g.gif

nu žinok ir man su šitais nieko gero, labai retai įsidedu juos(gal kokius dukart per mėn.), nes akis pradeda perštėt... ir pirkau gal kokius keturis kartus šituos, bet vis man kažkas negerai. Gal išvis akys pavargo nuo linzių ir todėl taip darosi g.gif Nors dabar jau tris metus nešioju akinius, kad akys pailsėtų nuo linzių, bet vis kai įsidedu tas linzes nėr taip, kaip anksčiau būdavo g.gif
Atsakyti