QUOTE(byebyelondon @ 2011 04 30, 03:43)
1. vos tik isgirdus akcenta budavau kamantinejama is kur esu, poziuris aisku i Lietuva kaip ir visur buvo nekoks.
2. Po 2 menesiu ismokau kalbeti praktiskai be akcento, bet vis tiek visur buvau verciama jaustis uzsieniete. Cia, Vokietijoj kur dabar gyvenu, salyje kuria daug zmoniu laiko nacistine, jauciuosi maziau svetima nei "tautu katile" Amerikoj
3. Kalbek uz save, tau gal ir neimanoma, o as esu lingviste, baigusi anglu filologija ir kelis metus mokiausi valdyti artikuliacija ir tarima, man- imanoma.
1. kamantinejama? hehe... nu per 10 metu gyvenimo dar nepakamantinejo ne karto, paklause - taip. Bet kas tame blogo? As ir pati daznai paklausiu zmoniu is kur jei su negirdetu akcentu man prasneka. Paprasciausias pokalbio palaikymas, kam cia tirstinti spalvas apie kamantinejimus kazkokius?
2. tiesiog pati nustojai girdeti savo akcenta. Nes kaip ir sakei "buvau verciama jaustis uzsieniete", jei tikrai butum be akcento snekejes, tai kaip kas butu zinoje, akd tu uzsieniete? Logishkai pagalvok
3. asmenishkai pazistu 3 anglu kalba baigusias lietuves. Viena ju ziauriai gramatikoj nesigaudo, net baisu is tiesu. Kitos dvi puikiai anglishkai raso, bet su akcentais kalba. Beje, cia gyvena jau daug metu ir turi amerikiecius vyrus ir t.t. Taip kad, manau tikrai tiesiog nebegirdejai savo akcento ir tiek
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2011 04 30, 14:55)
o as cia naiviai tikejaus Lietuvos laiku
zinoma svarbiausia pasaulio salis gi, prie jos laiko ir turetu taikytis loterijos organizatoriai

Sekmes ums mergaites dideles, parasykit kas laimesit!