Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *38 Namučiai...

QUOTE(adžani @ 2010 11 04, 20:33)
Ka is KK pirkai? bigsmile.gif
Pirkau tris knygas: Maggie Stiefvater "Laukimas", Herbjorg Wassmo "Tora. Beodis dangus" ir Maeve Binchy "Kalėdų skrynelė".

QUOTE(Dorifore @ 2010 11 04, 20:45)
user posted image
Romain Gary "Moters šviesa"

"Vienas mažiukas kinas, du mažiukai kinai, trys mažiukai kinai..."
Puikus atsiliepimas biggrin.gif user posted image Labai gražiai sudėliojai mintis 4u.gif
Atsakyti
labai grazus Dorifore atsiliepimas apie knyga rolleyes.gif
susimasciau del sios temos veikeju amziaus. as turbut kazkur vidury buciau ax.gif

Fatimaallaa, nesugundei su "Kauliuku zmogum" laugh.gif ar rekomenduotum ja skaityt? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 11 04, 23:24)
susimasciau del sios temos veikeju amziaus. as turbut kazkur vidury buciau ax.gif

Lyg apsitarinėjom kažkada čia amžių, pamenu, kad jauniausia gal 17 kokių g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 04, 21:01)
Aš man netikra vilnietė, ne nuo gimimo tongue.gif  Tai dar daug ko ir nežinau blush2.gif
Vieną kažkurią iš Gary šiandien Pegase tarp akcijinių  nusipirkau.  Bet va labiausiai, kai paskaitinėjau anotacijas, užsinorėjau "Aušros pažado". Reiks, jaučiu, taupyti jai pinigus ir jamti blush2.gif

Tai jau kaip ir vilnietė.Aš tai vilnietė, bet irgi daug ko nežinau, bet visko gi negali žmogus žinoti.O nežinojimas yra ne yda 4u.gif
Tai "Aušros pažadą" gal vis tik atnešiu. ax.gif Maža ką nepatiks dar, tai pirštus nusigraušiu, kad prirekomendavau. biggrin.gif O jei patiks po to galėsi ir sau nusipirkti.

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 04, 21:05)

Paskaičiau Pajautos įmestą linką http://www.didzioji1...ary-et-vilnius/ apie Gary praleistą vaikystę Vilniuje bigsmile.gif
Tai dar labiau man užsireikė šios knygos bigsmile.gif

Tai atnešiu "Aušros pažadą", o po to jau jei patiks galėsi nusipirkti savo ax.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 04, 21:12)
Neįsivaizduoju, ar įmanoma ir perskaityti visas norimas knygas...

Tai kiek senų laikų dar neskaitytų, o kiek dar naujų gerų prileidžia, tai jau matyt, kad neįmanoma visų perskaityti.Todėl Seneka ir sakė:"Gerų knygų neskaitykit, skaitykit tik pačias geriausias".

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 04, 21:55)
Kaip manot, ar ji man patiktų?
"Aistrų našta" aš varčiau. Bet lyg ir 24 Lt ji dabar kainuoja, pagailėjau tiek pinigų..

Tai gal "Skustuvo ašmenis" paskolinti ax.gif Pažiūrėtum ar patiktų.Čia gi skonio reikalas.Moemo dar galiu paskolinti "Pyragai ir alus arba skeletas spintoje"
Aistrų naštą, tai mačiau pegase akcijoje 32lt buvo , o "Skustuvo ašmenys"-24 lt. mačiau, bet dabar gal iki 15lt nuleido.

QUOTE(Ingėnas @ 2010 11 04, 22:10)
Žinai, gal ir noriu blush2.gif

Pajauta, Gary tai kol kas nesiskolinsiu, bet labai ačiū už pasiūlymą 4u.gif
Labai užsinorėjau jo "Aušros pažadas". Bandysiu pati jos ieškoti pirkimui. O susipažinimui su juo kol kas nusipirkau akcijinę "Toliau jūsų bilietas nebegalioja"

nesupratau, ax.gif tai tu nori "Aušros pažadą" turėti savo ir dėl to nesiskolini?
O jei nepatiks, tas pažadas, tai tada aš nagus nusigraušiu doh.gif , kad prirekomendavau.
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2010 11 04, 22:24)

Fatimaallaa, nesugundei su "Kauliuku zmogum" laugh.gif ar rekomenduotum ja skaityt? hihihi.gif

O aš prie seniausių umn.gif biggrin.gif

Man "Kauliukų žmogus" patiko. Kaip ir Fatimaallaa kur kas labiau patiko pirmoji knygos pusė, jos juodas humoras. Bet antra pusė (apie tuos centrus) irgi labai stipriai nenuvylė, nors skaičiau ją jau šiek tiek nuobodžiaudama.

Papildyta:
QUOTE(Pajauta @ 2010 11 04, 23:03)
Tai "Aušros pažadą" gal vis tik atnešiu. ax.gif Maža ką nepatiks dar, tai pirštus nusigraušiu, kad prirekomendavau. :
Tai gal "Skustuvo ašmenis" paskolinti ax.gif Pažiūrėtum ar patiktų.Čia gi skonio reikalas.Moemo dar galiu paskolinti "Pyragai ir alus arba skeletas spintoje"

Jeigu galima, gal tada atnešk "Aušros pažadą" blush2.gif Bus didelis ačiū 4u.gif
Sakiau, stengiuosi kurį laiką nesiskolinti knygų, skaityti savas, bet niekaip neišeina, perdaug pagundų tongue.gif blush2.gif blush2.gif
O "Skustuvo ašmenys", ačiū, bet kol kas dar nesiskolinsiu. Masako man atneš šįkart "Aistrų našta", pradėsiu pažintį su Moemi nuo jos.
Pajauta, o gal tu netyčia turi "Gudrioji nuodų virėja"? Gal nori iš manęs kokią knygą pasiskolinti mirksiukas.gif

Norisi ir geras knygas skaityti, bet dažnai ir menkavertės suvilioja kažkuo, bent jau mane blush2.gif Tai va taip ir sukiesi žmogus - kaip ten Skiautelės paraše buvo: balta, juoda, balta , juoda.... lotuliukas.gif Žodžiu, nors persiplėšk tongue.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 04, 22:45)
user posted image
Romain Gary "Moters šviesa"

"Vienas mažiukas kinas, du mažiukai kinai, trys mažiukai kinai..."

Jeigu pasakyčiau, kad tai knyga apie skyrybas, vyro ir moters meilę, sunkumus ir t.t. Tai nuskambėtų labai banaliai ir neįdomiai. Tai kai kas daugiau. Apie besąlyginę meilę, atsidavimą kitam žmogui, apie santykius ir kančią. Knygoje nėra daug veiksmo, nėra didelių tragedijų, tik sielos, gilios sunkios sielos žaizdos. Apie tai kaip susitinka su pagyvenę žmonės ir tik tam, kad mylėdami vėl išsiskirtų. Knygoje plačiai aprašoma veikėjų patirtos ankstesnės meilės skauduliai, bandymas kurti naujus santykius, kuriuos jie tiesiog pavadino "savitarpio pagalba" vienas kitam.

"Mylėti - nuotykis be žemėlapio ir be kompaso, kur paklaidina tik atsargumas"

Perskaičius dalį knygos nebeištvėriau, atsikėliau ir pasiėmiau pieštuką, nes tiek daug gražių citatų knygoje dar nebuvau radusi. Nors imk ir braukyk kas antrą eilutę. Knygoje puikiai išlaikytas Gary rašymo stilius, sakiniai, jų struktūra skamba kaip poezija tiesiog. Kai kurios vietos kaip per miglą rodės ar priminė žiemos vakarą, kai stebi pro langą krentančias snaiges. Užliūliuoja... Labai daug gražių citatų apie meilę, santykius, poros ryšį. Vienoje vietoje radau tokius artimus sau žodžius, kad rodos išsiplėšk tą lapą ir pasikabink virš lovos

"Mylėti - vienintelis turtas, kuris didėja, kai juo švaistais. Kuo daugiau duodi, tuo daugiau lieka tau..."

Ši knyga man kaip gerai subrandintas senas vynas. Toks išlaikytas ir stiprus. Stiprus viskuom: skoniu, spalva ir trenksmu į galvą, kai apsvaigsti. Negaliu nepacituoti vietos, kurią skaitydama juokiausi balsu. Viena kaip citata ji yra nuoga, "tarp eilučių" bandyta pasakyti, kad vienas žmogus negali nieko nepdaryt

"Kai amerikiečių astronautai išsilaipino Menulyje, ten jie rado kinus. Pasipiktinę, juk kiekienas žino, kad kinai neturi tam būtinų technologinių priemonių, amerikiečiai pareikalauja jų pasiaiškinti. Kaip jūs čia atsidūrėte, kaip atsikapstėte iki Mėnulio prieš visus gamtos dėsnius? Tuomet vienas mažiuas kinas, dėdamas vieną kumštį ant kito ir taip vaizduodamas kopėčias, plačiai šypsodamasis paaiškino: "Vienas mažiukas kinas, du mažiukai kinai, trys mažiukai kinai..""

Jeigu reiktų lyginti visas tris mano skaitytas R. Gary knygas, tai šią siūlyčiau visoms gerbėjoms. Pažinčiai geriau rekomenduočiau pradėti nuo "Aušros pažadas". O jeigu tiksliau, tai drąsiai rekomenduočiau mūsų temos "vyresnėlėms", tiek Fati, Papūgėlei, katilinai, Pajautai, kažkaip nuojauta kužda, kad patiks. O mūsų "jaunėlėms" manau, kad būtų nuobodu, per daug lyriška ir sentimentalu  ax.gif
Ilgai galvojau kiek skirti šiai knygai, dvejojau tarp 4 ir 5, bet galiausiai duodu stiprų 4. Pažiūrėjau, kad ir kitas jo dvi knygas taip pat įvertinai. nežinau, man jo knygų supratimas, "suvirškinimas" ateina po kiek laiko. gal todėl ir patinka jis  wub.gif  Būtinai skaitysiu likusias jo knygas.

Vauu koks gražus atsiliepimas thumbup.gif Ir pradžiuginai tuo, kad tau ji patiko ir pas mane ji laukia savo eilės.Aha laukia, nes skaitau skolintas ir negaliu išeiti iš bibliotekos tuščiomis.Čia visgi jūsų visų dėka.Užsuki čia, užsimanai dar šimtą knygų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 11 04, 23:17)
Vauu koks gražus atsiliepimas thumbup.gif

Tai va drinks_cheers.gif , jau išties seniai tokį gražų atsiliepimą buvau beskaičiusi smile.gif Doriforę nuo šios knygos net prie poezijos, matau, patraukė tongue.gif mirksiukas.gif Tai turbūt knyga išties neeilinė, verta dėmesio bigsmile.gif
Mesiu lauk, matyt, šįkart savo nuostatas, kad nemėgstu skaityti apie senų žmonių meiles ir įsirašau šią knygą į savo skaitytinų sąrašą.

Kas tvarkot mūsų blogą, manau šį Dori atsiliepimą tiesiog būtina ten patalpinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 04 lapkričio 2010 - 23:24
Ir aš negaliu šios knygos neįsirašyti į norimas doh.gif atsiliepimas suviliojo cool.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už gražius žodžius blush2.gif Tikrai nesistengiau rašyti "mandrai", patys žodžiai man liejosi iš vidaus. Mane net pačią nustebino tai, ypač, kad aš retai braukausi citatas iš knygos, nebūnu tokia pastabi, bet šitoje knygoje taip gražiai parašyta viskas.
Ingėnai, o kas tau būtent nepatinka vyresnių žmonių meilėj? Ar vien jau tas faktas, kad jų amžius toks? g.gif Galbūt mes pripratom jau, kad knygose vis jaunimas ir jaunimas biggrin.gif O šitoje knygoje tai veikėjai buvo 40-45m, aš net nesakyčiau, kad pagyvenusių žmonių, o vyresnių ax.gif
va todėl man ir atrodo, kad ši knyga tiks mūsų "vyresnėlėms", toms, kurios kaip tas senas geras vynas, su visu patirties bagažu blush2.gif
Pajauta, tai pasakė ne Seneka, o Hugo, net paraše pasirašius biggrin.gif Arba kokie nors šaltiniai jau meluoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 05, 00:37)
Ingėnai, o kas tau būtent nepatinka vyresnių žmonių meilėj? Ar vien jau tas faktas, kad jų amžius toks?  g.gif  Galbūt mes pripratom jau, kad knygose vis jaunimas ir jaunimas  biggrin.gif O šitoje knygoje tai veikėjai buvo 40-45m, aš net nesakyčiau, kad pagyvenusių žmonių, o vyresnių  ax.gif
va todėl man ir atrodo, kad ši knyga tiks mūsų "vyresnėlėms", toms, kurios kaip tas senas geras vynas, su visu patirties bagažu  blush2.gif
Pajauta, tai pasakė ne Seneka, o Hugo, net paraše pasirašius  biggrin.gif Arba kokie nors šaltiniai jau meluoja  blush2.gif

Tu čia ką su senu vynu lygini? blink.gif smile.gif Toks apibūdinimas, mano nuomone, tiktų daug vyresnėms, o tarp mūsų tokių kažin ar yra.
Maniau, kad ši knyga apie visai senus. Įsivaizdavau kažką panašaus į "Meilę choleros metu", kur abu pabaigoj tokie visai senučiukai, o čia-40-45. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 11 04, 23:32)
Ir aš negaliu šios knygos neįsirašyti į norimas  doh.gif  atsiliepimas suviliojo  cool.gif

Na bet jeigu jums nepatiks, tai slėpsiuos po pernykščiais lapais visu metus doh.gif biggrin.gif Garsiai geriau nesakykit, bo sopės man širdelę.

Einu į lovą, galvoju, ką čia toliau skaityt, bijau susigadinti nuotaiką su "Seilėtekiu" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 11 05, 00:53)
Na bet jeigu jums nepatiks, tai slėpsiuos po pernykščiais lapais visu metus  doh.gif  biggrin.gif Garsiai geriau nesakykit, bo sopės man širdelę.

Einu į lovą, galvoju, ką čia toliau skaityt, bijau susigadinti nuotaiką su "Seilėtekiu"  biggrin.gif

Ok, nutylėsiu, jei nepatiks biggrin.gif
Tau "Seilėtekis" nuotaiką gadina, o man vis dar latvių pasakėlės doh.gif biggrin.gif taip noriu eit knygos pribaiginėt, bet sąžinė neleidžia.
Atsakyti