Dėkui visoms už sveikinimus, žinoma atvirai nesitikėjau, kad būsiu taip aukštai įvertintą, bet pasąmonėje norėjau, kad savaitinės pastangos būtų įvertintos
Taigi pradėsiu šiandienos rytą nuo vakar pabaigtos knygos ir bėgsiu baiginėti antrą
Alan Bradley "Saldumas pyrago dugne"

Tai pirmoji detektyvinės trilogijos dalis, kuri pasakoja apie vunderkindę mergaitę, kuri ne tik protinga, bet ir be galo šmaikšti, smalsi ir labai lakios vaizduotės.
Vienuolikmetė Flavija de Liuka dievina chemiją, bet ją labiausiai žavi nuodai. Viena dieną nutinka eilė keistų įvykių: negyvas paukštis ant durų slenksčio, pašto ženklas, pervėręs jo snapą, paskutinis nepažįstamojo atodūsis agurkų lysvėje. Ir mergaitės širdyje nubunda jaunoji be galo smalsi ir visur kišanti nosį detektyvės sielą. Ji pasiryžtą truks plyš išsiaiškinti kas tas miręs nepažįstamasis agurkų lysvėje ir kaip jis mirė. Taip ir prasideda jos nuotykiai, genialios idėjos, išvedžiojimai, logika ir begalinė vaizduotė.
Labai nuotaikinga, žavi,įtraukianti ir be galo įdomi istorija. Šiaip kažkiek ji man priminė ir mane pačią

Nes irgi vaikystėje (net ir studijų laikais) dievinau chemiją ir buvau be galo smalsi.
Eisiu ieškoti kokios tos kitos dalys ir kaip jas man gauti. Nes pirmoji knyga labai patiko, skaičiau visur, atsiplėšti negalėjau
Tiesa, šiandiena vaikui skaičiau
'Jūratę ir Kastyti' (tą naująją knygą). Sukėlė tokią nostalgiją

ir iliustracijos labai gražios.
O vakar vaikui baigiau skaityti
Janošas 'Žvėrių gyvenimas'. Gal kas irgi skaitėt savo vaikams? Na nežinau net, bet knyga pribloškė, pirmą kartą vaikiškoje knygoje sutinku begalės negatyvių ir negražių žodžių, tokių kaip: idiotas, durnius ir pan

Kažkaip nesiryžau jų skaityti vaikui, dėl to teko cenzūruoti
Tiesa pradėjau skaityti
'Valgyk, melskis, mylėk', tai pirmos knygos pirmieji 3 skyriai man pasirodė šiaip sau, visiškai nieko ypatinga.