Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 30

QUOTE(Renytė @ 2010 12 17, 20:19)
Sveikos,
Mano anytai kazkas negerai su krutimi, sake kad puse kruties pageltonavo, tvinkcioja, yra skyluciu. Pries 3 metus buvo mazas guzas, tai jai dare echoskopija, nieko nerado, sake tipo riebalinis guzas. O dabar dare mamograma, sake kad yra pakitimu. Siandien buvo Kauno onkologineje ligonineje, sake kad nieko gero, dare biopsija, kita savaite darysis visu organu tyrimus, tai jau rimtai blogai? Noreciau suzinoti pagal ka nustatoma vezio stadija? O kraujas yra geras, nera pakitimu. Zodziu, dabar dar tik viskas prasideda...

Stadija nustatoma pagal išplitimą į kitus organus. Gali būti atlikta operacija, taip pat pagal KT , magnetinį rezonansą, kaulų skenavimą ir t.t ir kitus tyrimukus.
O bendras kraujukas gali visai ligos nerodyti. Mes su mamyte pas gydytojus atvažiavome labai negaluodamos , jau su IV stadija, o kraujukas bendras rodėsi įdealus. Dar gali rodyti markeris (vėžio žymuo, kai imamas kraujukas iš venos), bet jis ne visada informatyvus.
Laikykitės. Gal vis tiek anyta truputi užleido ligelę. Juk dabartiniai simptomai per dieną neatsirado. g.gif Bet kuriuo atveju tikėkitės, kuo geriausio. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(carvel @ 2010 12 17, 23:45)
Labas mergaites wub.gif

Labas wub.gif wub.gif Kaip laikaisi? Ar sveikatėlė gera? Ar ruošiesi šventėms? Ar dar daug dirbi ir nepervargsti?............................................................. biggrin.gif

Magam 4u.gif - laikau kumštelius ir tikiuosi, kad viskas praėjo sklandžiai. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 gruodžio 2010 - 22:08
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 17, 21:50)
mamai irgi smugis buvo,jos po to bendraudavo,pries kelias dienas bendravo,net nebutu pagalvojus kad po keliu dienu...
man mama irgi atrodo normaliai,na kiek galima tokioj situacijoj normaliai,ir namus susitavrko,ir apsiperka,dar mano vaikus kartais pažiuri,kiti turbut net neitaria,kad taip toli viskas nueje.

Svarbiausia visiems tikėti, kad viskas bus geriau, nepasiduokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(patrule @ 2010 12 17, 13:01)
Laba diena  4u.gif Ir kaip aš ankščiau čia neužėjau  g.gif

Šiek tiek papasakosiu apie save. Vasario mėn. (prieš 10mėn) man nustatė skrandžio vėžį, po savatės padarė gastrektomiją (pašalino visą skrandį)po tyrimų paaiškėjo, kad iš 21 l/m pažeisti 2 l/m, todėl turėjo taikyti chemoterapiją (cisplatina+5FU) šeši kursai (vieną kartą į mėn, tai truko puse metų) po penkias paras. Rugpjūčio mėn. baigiau gydymą, kol kas visi tyrimai geri mts nepastebėta. Galiu pasakyti, kad esu laimės kūdikis, labai padėjo ligą ištverti mano berniukas, kuriam tada buvo puse metukų, kovojau tik dėl jo, nes chemoterapija buvo labai varginanti, nors ištvėriau ją be komplikacijų, kaip gydytojai sakė, kad dėl jauno amžiaus (32)Po chemijos tik dabar pradeda organizmas atsistatinėti, nors kojų ir rankų galūnės dar nutirpusios, bet jaučiuosi geriau.
Visoms didelės didelės ištvermės ir kantrybės linkiu jums.

Sveikute, 4u.gif Sveikatos tau didžiausios, stiprybės ir kuo greitesnio visiško atsistatymo po gydymo. 4u.gif 4u.gif Matau, kad esi optimistė. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 gruodžio 2010 - 22:12
QUOTE(nikola @ 2010 12 17, 22:01)
nelabai suprantu kaip dabar be skrandzio gyvenat, kur tas maistas eina, ka reikia valgyti

nikola, pradžioj buvo labai sunku, maistas strigdavo, guzas stovėdavo, dusdavau, pykino, pieniškų produktų netoleravau, bet su laiku pradėjo gerėti, dabar valgau viską kaip ir visi (aišku reiktų prisižiūrėti)tik tas valgymas po truputi ir dažniau biggrin.gif . Maistas krenta tiesiai į žarnyną, aišku, yra nemalonių pasekmių - naktį išteka tulžis (siaubingas jausmas), labai kyla rūgštingumas, dažnai užeina silpnumas, akyse temsta, muša karštis, tokiu atveju reikia staigiai ką nors sukramtyti ir pagulėti, bendras fizinis silpnumas (negaliu ilgai vaikščioti, labai greitai pavargstu)
Atsakyti
QUOTE(patrule @ 2010 12 17, 22:15)
nikola, pradžioj buvo labai sunku, maistas strigdavo, guzas stovėdavo, dusdavau, pykino, pieniškų produktų netoleravau, bet su laiku pradėjo gerėti, dabar valgau viską kaip ir visi (aišku reiktų prisižiūrėti)tik tas valgymas po truputi ir dažniau  biggrin.gif . Maistas krenta tiesiai į žarnyną, aišku, yra nemalonių pasekmių - naktį išteka tulžis (siaubingas jausmas), labai kyla rūgštingumas, dažnai užeina silpnumas, akyse temsta, muša karštis, tokiu atveju reikia staigiai ką nors sukramtyti ir pagulėti, bendras fizinis silpnumas (negaliu ilgai vaikščioti, labai greitai pavargstu)

o dirbtinio skrandzio nesiule? ax.gif
Atsakyti
[quote=rasų lanka,2010 12 18, 00:06]

Labas wub.gif wub.gif Kaip laikaisi? Ar sveikatėlė gera? Ar ruošiesi šventėms? Ar dar daug dirbi ir nepervargsti?............................................................. biggrin.gif

Labas,labas,aciu Rasu lankele ,kad manes nepamirsti wub.gif ,laikausi neblogai,dirbu tikrai daug,dabar labai daug uzsakymu ,tai ir per Kaledas gali tekt padirbeti,bet kazkaip susitaikiau su tuo ,kad tai greitai pasibaigs ir tai matyt padeda neisvargti.Sventems namiskiai ruosiasi,jie dabar mano rankos ir akys.Tiesa ,dovaneles jau supirkom ,liko tik supakuoti,na o sventine nuotaika jauciu sirdeleje savo,tad ir jums visoms tos nuotaikeles siunciu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 12 17, 22:45)
Neuzsiprogramuokit ,kad viskas jau taip visai blogai,niekas dar neaisku,stadija nustatoma galutinai tik po operacijos.Is kraujo stiprumo tikrai nieko net neitarsit,man kai atrado augliuka, hemoglobinas buvo 147 ,o stadija buvo antra.Tad kaip imanoma pasistenkite nuraminti anyta ir laukite tyrimu rezultatu,gal nera taip blogai,kaip isivaizduojate,stiprybes 4u.gif .
Labas mergaites wub.gif

Zinoma, raminau anyta. Siandien gydytojas apziurejo kruti, sake kad nieko gero nezada, tai sie zodziai ja labai isgasdino.

QUOTE(rasų lanka @ 2010 12 17, 23:06)
Stadija nustatoma pagal išplitimą į kitus organus. Gali būti atlikta operacija, taip pat pagal KT , magnetinį rezonansą, kaulų skenavimą ir t.t   ir kitus tyrimukus.
O bendras kraujukas gali visai ligos nerodyti. Mes su mamyte pas gydytojus atvažiavome labai negaluodamos , jau su IV stadija, o kraujukas bendras rodėsi įdealus. Dar gali rodyti markeris (vėžio žymuo, kai imamas kraujukas iš venos), bet jis ne visada informatyvus.
Laikykitės. Gal vis tiek anyta truputi užleido ligelę. Juk dabartiniai simptomai per dieną neatsirado.  g.gif Bet kuriuo atveju tikėkitės, kuo geriausio.  4u.gif

Va butent ji per ilgai uzsidelse, nes buvo rami kai pries 3 metus pasake kad tai riebalinis guzas, nieko pavojingo nera, ir blogiausia kad mums apie tai nesake, suzinojom tik neseniai kai padare mamograma, tipo kad piktybinis auglys (bet gali parodyti kad piktybinis? g.gif ). Anyta is miestelio, tai gydytojai neliepe ateiti tirtis kasmet. Jei as buciau zinojusi nuo pat pradziu apie jos sveikata, buciau liepiusi kad kasmet tirtusi, o trys metai jau praejo.
Siandien i Kauna vaziavo i onkologine ligonine pirma karta, jau apziurejo, biopsija padare. Bet neteike vilties kad issigydys verysad.gif
Kur geriau gydytis ar klinikose, ar onkoligineje ligonineje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renytė: 17 gruodžio 2010 - 22:42
QUOTE(rasų lanka @ 2010 12 17, 22:11)
Sveikute,  4u.gif Sveikatos tau didžiausios, stiprybės ir kuo greitesnio visiško atsistatymo po gydymo.  4u.gif  4u.gif Matau, kad esi optimistė.  mirksiukas.gif

Ačiū, tau taip pat didelio optimizmo 4u.gif

QUOTE(asaraa @ 2010 12 17, 22:24)
o dirbtinio skrandzio nesiule?  ax.gif

Ne biggrin.gif , žinau, kad tokie yra, bet...
Papildyta:
QUOTE(Renytė @ 2010 12 17, 22:36)
Zinoma, raminau anyta. Siandien gydytojas apziurejo kruti, sake kad nieko gero nezada, tai sie zodziai ja labai isgasdino.
Va butent ji per ilgai uzsidelse, nes buvo rami kai pries 3 metus pasake kad tai riebalinis guzas, nieko pavojingo nera, ir blogiausia kad mums apie tai nesake, suzinojom tik neseniai kai padare mamograma, tipo kad piktybinis auglys (bet gali parodyti kad piktybinis?  g.gif ), ji is miestelio, nezinojo kad reikia kasmet tirtis. Jei as buciau zinojusi nuo pat pradziu apie jos sveikata, buciau liepiusi kad kasmet tirtusi, o trys metai jau praejo.
Kur geriau gydytis ar klinikose, ar onkoligineje ligonineje?

Jūsų atveju, jei reiks operuotis, siūlyčiau važiuoti į Vilniaus onkologinį institutą, pasidarykite visus tyrimus ir jau su atsakymu į Vilnių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo patrule: 17 gruodžio 2010 - 22:43
turiu ir as su to skarndziu problemu, geriu omeprazoli ta, ale ir nesilaikau dietu, valgau daug ka nuo ko jauciu guza gerklei, refliuksa ta turiu, dar erozijas, dariau nesenai gastroskopija
Atsakyti
QUOTE(nikola @ 2010 12 17, 22:56)
turiu ir as su to skarndziu problemu, geriu omeprazoli ta, ale ir nesilaikau dietu, valgau daug ka nuo ko jauciu guza gerklei, refliuksa ta turiu, dar erozijas, dariau nesenai gastroskopija

tu turbut po patrules pasakojimo jau isigandai,na jei neseniai dare gastorskopija ir nieko blogo nesake tai turbut nereikia labai jaudintis,turiu ir as ta beda,ir dar daug kas turi siais laikais, pageriu omeprozolio,ranitidino praeina, mano gyd.sako kad amerikiečiai omeprozoli visa gyvenimą dauguma geria.del dietu tai irgi geit jegos isseko,nepilna menesi tepasilaikiau.vis pasidarau gastroskopija.o jei nepasitiki tuo gyd.apsilankyk pas kita kad ramiau butu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 17 gruodžio 2010 - 23:08
QUOTE(renatuxaass @ 2010 12 18, 00:05)
tu turbut po patrules pasakojimo jau isigandai,na jei neseniai dare gastorskopija ir nieko blogo nesake tai turbut nereikia labai jaudintis,turiu ir as ta beda,ir dar daug kas turi siais laikais, pageriu omeprozolio,ranitidino praeina, mano gyd.sako kad amerikiečiai omeprozoli  visa gyvenimą dauguma geria.del dietu tai irgi geit jegos isseko,nepilna menesi tepasilaikiau.

jo, ta beda turi jau net mazi vaikai, mano 4 metu vaikas jau gere menesi omeprozoli, ir dabar geria tokius homeopatinius gastrokid, reiktu daryti gastroskopija, bet vis nesinori kankinti, o jis vis pasako kad tai pilva tai skarndi skauda, o ir liezuvis vis batai apsineses, retai kada buna svarus, jau mane i nevilti varo
as tai paranojike del skarndzio, ai gal ir del visu galu, mano mociute mire nuo skrandzio vezio tais senais senais laikais, kai medicina dar buvo ne tokia aisku, ir aisku pas ja jau buvo labai uzleista viskas verysad.gif

beje, mergaites, kas pamenat mano cia visokias baimes, tai va, nutempiau vyra ir pati nuejau apgamu parodyti cia nat dienu, i onkologini, tai vikssa ok, nu nuotaika pakilo labai, nes bijojau labai unsure.gif

mama irgi eina i darba, lyg viskas ok, darys dar echo jai cia ne uz ilgo, buvo seip apziurai, tai kazka jai ten pridraske burnoi daktare, skauda jai, dar limfmazgis padidejo salia kur skauda, vista kazkokia daktare, cia onkologiniam doh.gif

man irgi jau randas ir guzas jo vietoi issiligino beveik, tik ner laiko pasokti iki daktaro, sake uzsukti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nikola: 17 gruodžio 2010 - 23:16
QUOTE(nikola @ 2010 12 17, 22:56)

Su tuo omeprazoliu irgi reikia atsargiai, čia rimti vaistai, jei pradėjot gerti, tai gerkit sažiningai pagal nurodymus, o ne taip, kad perstoja skaudėti ir negeriam. Jeigu jau erozijos, didelis rugštingumas, reiktų labiau save prisižiūrėti, valgyti virtą troškintą maistą, nenaudoti aštrių, pikantiškų prieskonių ir padažų, daugiau valgykit daržovių ir vaisių. Sakyčiau jūsų situacija rimtesnė, nes pas jus giminėj močiutė sirgo, patys suprantat, kokia tikimybė. Pas mane niekas nesirgo, tai gydytojai labai stebėjosi, kad susirgau. Bet aš savęs visai neprisižiūrėjau, mano gyvenimo būdas labai daug ką nulėmė, dirbu stresinį darbą, darbe tai pavalgom, tai alkani liekam, nes nebūdavo kada arba staigiai užbėgdavom į statoilą tų sušiktų dešrų bandelėje ar submariną kokį doh.gif Nervai, įtampa, prasta mityba ir štai toks mano rezultatas.

Saugok save, savo vaiką (neduokit jiems valgyti čipsų, tų nesamoningų saldainių) taigi saldumynus labai puikiai pakeičia vaisiai.
Atsakyti