Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas

QUOTE(andrearoma @ 2011 01 28, 10:49)
Lendu karts nuo karto į šią temelę tik patarimų duot , nes savu laiku man šie paskaitinėjimai daug info davė , kai žiauriai vargom su užkietėjimu. Kiekvienas atvejis individualus , tik mama gali suprasti kas darosi jos vaikui.  Pirmiausia tai visai nenaudočiau dufilaco, nes jis negydo,  tik minkština tam kartui , labai sunku dozuoti ir žiauriai šlykstus (tokie atsiminimai). Jeigu užkietėjimai po antibiotikų , nors ir prieš pusmetį gertų, reikia atkurti florą, ir tai ne  taip kartais lengva. Patirtis tokia , vienam vaikui padėjo kreonas ( virškinimo fermentas) , su kitu naudojom forlax apie 2 men. , nes kakojimas  buvo skausmingas procesas( su natūraliom priemonėm įsitaisėm išangės įplėša )  . Kad jau nebebijotų ir nebeskaudėtų kakoti reikia laiko, o tada mažinant dozes palaipsnui  visai nutarukti vaistus .Tiesa  , tikrai geras daiktas -smulkintų linų sėmenų  košytė bet kokio amžiaus vaikui !!!!!!!!!

dėkui už patarimą, bandysim tos košytės valgyt. Iš tikro labai skausmingas šis procesas mums dabar yra, ir gerųjų bakterijų pas mus nėra, niekaip nepriauginam jas gerdami, turim AS, dar turim atopinį dermatitą, įtariu, kad būtent jis mums ir yra dėl žarnyno problemų, bet niekaip kol kas nepavyksta mums susitvarkyti.....
Atsakyti
Jeigu kam aktualu, tai dabar geriam juodojo graikiško riešuto preparatus, jis tikrai laisvina, tik atrodo , kad nuo 3m. amžiaus rekomenduojamas 4u.gif
http://www_sveikatas...lackWalnut.html
Atsakyti
Sveikos mamytes, as ir esu siek tiek pasimetus, del siu reikaliuku, nes sunelis ant rimto eina kas trecia diena, kartais kas antra, kiek bandau sodint ant poduko jis sako as nenoriu kaku ir nors tu ka ax.gif o jau trecia diena pats praso, tai nieko nenuprantu... viduriukai buna lyg su kamciu o poto visai nekieti. Mes visai negeriam jokio pieno ir pas mus isvis su pieno produktais sunku kartais vos isiulai sureli ar varskes apkepa 4u.gif Va su vaisiais ir problema, kosiu jokiu net spjaudo. Gydytoja ir sake pakoreguoti mityba, bet kaip jam isiulyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(FAANTASTISKA @ 2011 01 28, 20:05)
Sveikos mamytes, as ir esu siek tiek pasimetus, del siu reikaliuku, nes sunelis ant rimto eina kas trecia diena, kartais kas antra, kiek bandau sodint ant poduko jis sako as nenoriu kaku ir  nors tu ka ax.gif  o jau trecia diena pats praso, tai nieko nenuprantu... viduriukai buna lyg su kamciu o poto visai nekieti. Mes visai negeriam jokio pieno ir pas mus isvis su pieno produktais sunku kartais vos isiulai sureli ar varskes apkepa 4u.gif Va su vaisiais ir problema, kosiu jokiu net spjaudo. Gydytoja ir sake pakoreguoti mityba, bet kaip jam isiulyti g.gif

Kamštis būna nuo to , kad išsausėja kakautis per kelias dienas, tai nėra gerai . schmoll.gif Gydytoja teisi, reiktų pareguliuoti mitybą. Pabandykit smulkintų linų sėmenų košytę. Jos nereikia virti , o tik sumaišyti su šiltu pienu. ax.gif
Atsakyti
Jis pas mus jokiu kosiu visai nevalgo is toli bega jam 2,3 m. tai tokiam nepavadovausi su maistu biggrin.gif Nu as negaliu skustis kad jis taip pas mane istisai tustinasi buna kartais ir kas antra ir kiekviena diena. smile.gif Reiks pabandyti jei kiek isiulysiu, nes gydytoja taip pat rekomendavo duflac ir bakteriju pagerti, tai karts nuo karto jam girdau bakterijas, bet tokio jau didelio efekto nuo ju nepastebejau. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

Mums 2,6 metu, ir mes taip pat turim tokia problema. Vargstam jau gana ilgai. Pas gastro buvom vasara, darem tyrimus. Forlax geriam jau puse metu, bet viduriukai mums niekaip nesusitvarko. Isbandziau labai daug ka, net nebezinau ka daugiau daryt. Viena mamyte rase, kad reikia sekti terapines pasakos. Kas tai per pasakos? Ir dar idomu, o ka apie tokias problemas sako homeopatai? Gal kas jau isbandete ju gydymo metodus?
Atsakyti
QUOTE(Dilke @ 2011 01 24, 02:29)
sutikti su ta nuomone kad pieno produktai kietina vidurius, jau esu pasiryzusi visiskai isimti si maista is mitybos, bet itariu bus sunku,kadangi pats skaniausias maistas - pieniukas, varskyte, suris, jogurtukas,....

Rauginti pieno produktai nekietina-pasukos, kefyras, jogurtas..
Sveikos, merginos.. o jau mes kaip vargstam, nu nemaniau, kad gali buti iki sitokiu isteriju verysad.gif Mergaitei 2m4men. jau savaite, kai pries kakojima pradeda baisiai rekti, verkti, ispila prakaitas, plaukuciai visiskai suslampa, ir taip tol, kol pasikakoja verysad.gif jeigu per pusvalandi sitokiu kanciu nieko nepadaro, dedu klizmute, o siaip stengiames islaukt, kol pasiseks naturaliai. Nei maistelis, nei Dupcholac, mums nepadeda... Skysciu nuo mazumes geria laaabai daug, zinokit siaubas kazkoks, tikrai nebeismanau ka daryt.. siand aplakstem polikliniku keleta, tai pazadejo kad pirmadieni kmuk profesorius be eiles priims. Neramu, kai vaikas ilgai nekakoja, bet kai ilgai nekakojes, bando tai padaryti ir sitaip verkia ir rekia-kauda, kauda, kad net prakaitas vaika ispila, tai zinokit sirdis gali plyst.. Matau, kad jai tikrai siuabingai skauda, o padet niekuo negaliu sad.gif Lauksim pirmadienio, o iki to laiko vaduosimes klizmutemis.
Sveikatytes visu maziukams 4u.gif
Atsakyti
Mes su viduriu uzkietejimu vargstam jau nuo gimimo. Tustindavosi tik kas 5d. Daktare sakydavo kad tai normalu, nes dukryte buvo rami, pilvelis minkstas. Jos nuomones nepakeite ir tai,kad pasitustinti dukrytei visada reikedavo padeti sulenkiant kojytes. Na bet kazkaip sugebedavo daktare mane nuraminti ir taip kol dukrytei suejo 1m. kol viena karta neisitaisem iplesos verysad.gif O tada as jau pareikalavau kad duotu siuntima pas gastro. Ir ka gi, gastroenterologe israse Dufalac, prie dukrytes net neprisiliete, neapziurejo g.gif tik paklausinejo kas ir kaip. Tie vaistukai mum nepadejo visiskai, daktare tik liepdavo padidinti dozes doh.gif Taip "zaidem" kol nepatekom pas kita gastroenterologa, kuris jau ir dukryte apziurejo ir echoskopija skyre. Tada ir paaiskejo, kad isplatejusi zarna, kurioj uzsilaiko kakutis, o ir pati zarna nenori stumti lauk. Na ka dabar geriam Forlax jau 2men. Kaku daro kasdien. Bandysim ipratinti zarnyte reguliariai tustintis. Ir dar reiks pas proktologa uzsirasyti.

Atsakyti
turim tokia beda..
mums yra padeje salteksniu zieve,linu semenu arbata o labiausiai tai aliejus,duodu beveik kas ryt viena diena alyvuogiu,kita tarkim semenu trecia saulegrazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(julijajak @ 2011 03 15, 01:22)
Mes su viduriu uzkietejimu vargstam jau nuo gimimo. Tustindavosi tik kas 5d. Daktare sakydavo kad tai normalu, nes dukryte buvo rami, pilvelis minkstas. Jos nuomones nepakeite ir tai,kad pasitustinti dukrytei visada reikedavo padeti sulenkiant kojytes. Na bet kazkaip sugebedavo daktare mane nuraminti ir taip kol dukrytei suejo 1m. kol viena karta neisitaisem iplesos verysad.gif  O tada as jau pareikalavau kad duotu siuntima pas gastro. Ir ka gi, gastroenterologe israse Dufalac, prie dukrytes net neprisiliete, neapziurejo g.gif tik paklausinejo kas ir kaip. Tie vaistukai mum nepadejo visiskai, daktare tik liepdavo padidinti dozes doh.gif  Taip "zaidem" kol nepatekom pas kita gastroenterologa, kuris jau ir dukryte apziurejo ir echoskopija skyre. Tada ir paaiskejo, kad isplatejusi zarna, kurioj uzsilaiko kakutis, o ir pati zarna nenori stumti lauk. Na ka dabar geriam Forlax jau 2men. Kaku daro kasdien. Bandysim ipratinti zarnyte reguliariai tustintis. Ir dar reiks pas proktologa uzsirasyti.

Mes turim ta pacia beda. Norejau paklaust, kaip jums dabar tas Forlax? Ar vis dar padeda? Mums po kurio laiko jis nustojo veikes schmoll.gif
Atsakyti
Ir mano mažasis turi tokią problemą. sad.gif kalbėjom kada su gydytoja dėl to, tai ji pasakė :"Toks amžius, dėl to ir viduriai kietėja". blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2011 05 26, 08:34)
Ir mano mažasis turi tokią problemą. sad.gif kalbėjom kada su gydytoja dėl to, tai ji pasakė :"Toks amžius, dėl to ir viduriai kietėja". blink.gif

Na taip, mums gydytoja ta pati sake nuo pat gimimo. Tai mes vis laukem, kol susitvarkys. Laukem, laukem, kol visai nebeprakakojom. O tada jau ir vaistai sunkiai padeda sad.gif
Jei dabar man kas grazintu ta laika, tai as net nedvejodama pradeciau vaikui duot Lactulioze.
O del lactuliozes, tai Duphalac sudetis ir yra butent is lactuliozes. Bet Duphalac mums nepadeda, o Lactulioze (toks baltas butelis) padidinta doze - siek tiek pagelbeja.
Tik jos sunku gaut, o vaistinej, kai pasakau, kad Duphalac man netinka - i mane ziuri kaip i beprote ir aiskina, kad kitokios lactuliozes nera. Viena vaistininke net uzsireke, kad ji zino kas rinkoje yra ir kad as nekalbeciau nesamoniu schmoll.gif
Ir dar, Duphalac galiojimo laikas atidarius buteliuka-iki pat vaistu galiojimo pabaigos. O lactuliozes - tik 2 men.
Atsakyti