QUOTE(garbane99 @ 2012 11 16, 17:18)
Esu neviltyje

, nes vakar visiškai nekakojome, o šiandieną vėl žiauriai sunkiai tokį kietą padarėme. Ką daryti mamytės, jeigu nenori nei slyvų, nei kivių, negeria jokių sulčių, arbatų, išskyrus tik vandenį ir pienuką. Jokių avižinių košių nė į burną. Nebežinau.....
Pabandykite Forlax 4g vaikiska. Jis veikia svelniau nei Duphalac, be to ji galima naudoti ilga laika (kad ir kelis menesius), o duphalaca iki dvieju savaiciu tik. Tik duoti reikia puse valandos pries valgi (sito vaistineje nesako, man pasake proktologas i kuri kreipemes del viduriu kietejimo). Suveikia ne is karto, po dienos dvieju, bet duoti reikia ilgiau, bent pora savaiciu reguliariai, kad turetumete rezultata.
Kad geria vandeni- labai gerai, dar geriau nei saldzios arbatos ar sultys. Gerti turi daug. Nevalgo kiviu - bandykit obuolius, melionus, kriauses - ieskokit ka ji valgo, nesustokit, vis siulykit kazka, zaiskit. Kepkit obuoliu blynelius. Esme yra ne paleisti jai vidurius, bet kad ji gautu daugiau skaidulu maisto, lastelienos, o jos turi vaisiai ir darzoves. Darzoves vis ivairesnes bandykit - moliuga, cukinijas, brokolius... Labai svarbu kruopos. Nevalgo avizu - bandykit miezius, grikius, darykit su moliugu, obuoliu koses, siulykit kad pratintusi prie skonio. Ivertinkite, ka jusu vaikas suvalge per diena - ar gavo kruopu, vaisiu, darzoviu, ar daugiau gyvulines kilmes maisto (pienisku produktu, mesos)?
Be abejo turite iki minimumo sumazinti miltinius patiekalus (sausainiai, bandeles, makaronai, virtinukai) ir saldumynus.
Vaistukai jums pades 'paleisti procesa', palengvinti pradzia, sureguliuotas maistas - tikekimes leis negrizti prie vaistu.
Jeigu kakoja stovedama, reikia stengtis sodinti, nes tada geriau issitustina. Po valgio praejus pusvalandziui - ant puoduko. Zaiskit, pieskit, skaitykit knygeles. Nesvarbu, kad nepakakos, svarbu kad pratinasi prie rezimo.
Kalbu tikrai ne is lubu. Ilgai varciau akis sakydama, kad mano vaikas nieko nenori valgyti naudingo, o as maitinu ja sveikai, kol man neatvere akiu. Issigandusi, kad teks plauti zarnyna, greitai susigriebiau ir kad ir kiek man kainavo laiko, nervu ir pastangu, bet grazinau kakojimo reikala ant veziu. Nenorejo, spjaudesi, nevalge, bet po truputi priprato. Ant puoduko tiesiogine ta zodzio prasme laikiau rekiancia kelias savaites, pati zliumbiau, nes pas mus jau buvo psichologine baime tustintis, bet po truputi ir tai susitvarko. Sekmes!