Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas

QUOTE(garbane99 @ 2012 11 15, 14:17)
Sveikos mamytės.  4u.gif  Jungiuos ir aš prie Jūsų, nes aplankė ir mus ši problemėlė.  verysad.gif Vakar taip man širdukę skaudėjo žiūrėti, kaip mano dukrytei sunkiai sekasi kakoti. Mes dar darome į pampersą, mums yra 1 m. 8 mėn. Kažkaip viską suprantame, ką reikia daryti ant puoduko, bet kai sodinu, ją apima siaubas ir verkia, nenori sėstis. Žodžiu perskaičiau visą temą ir viską šiandieną dariau, ką galėjau. Dėjau sėlenų į grikių košę, nes kitų absolučiai nevalgo, ir į jogurtą, bet valgė labai nedaug. Dar būsiu išbandžiusi ir DUPHALAC vaistukus, kuriuos dėjau į pienuką, kai gėrėme. Na pažiūrėsiu vakare, kaip seksis pupytei kakoti. Ji kakoja kiekvieną vakarą, bet taip sunkiaiiiiiiii, pati labai verkia iš skausmo. Bijau, kad nepasidarytų problema, kaip kitų mamyčių vaikučiams, kurie kakoja kas trečią ar daugiau dienelių. Taip pat noriu pridurti, kad daržovių sriubytes valgome beveik kiekvieną dieną. Informuosiu būtinai, kaip  mums sekėsė  tie reikaliukai ax.gif

Esu neviltyje verysad.gif , nes vakar visiškai nekakojome, o šiandieną vėl žiauriai sunkiai tokį kietą padarėme. Ką daryti mamytės, jeigu nenori nei slyvų, nei kivių, negeria jokių sulčių, arbatų, išskyrus tik vandenį ir pienuką. Jokių avižinių košių nė į burną. Nebežinau..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane99 @ 2012 11 16, 17:18)
Esu neviltyje  verysad.gif , nes vakar visiškai nekakojome, o  šiandieną vėl žiauriai sunkiai tokį kietą padarėme. Ką daryti mamytės, jeigu nenori nei slyvų, nei kivių, negeria jokių sulčių, arbatų, išskyrus tik vandenį ir pienuką. Jokių avižinių košių nė į burną. Nebežinau..... verysad.gif

aš pamasažuodavau, paspausdavau ten, kur renkasi žarnytėse (mums gydytoja parodė, kairėj pusėj visai apačioj, prie klubo kaulo). ir mūsų dar pvz problema buvo, akd sėsdavosi ant tualeto (pas jus dar neaktuali, manau...), ir nesiremdavo kojytėmis, tada sunku padaryti.

Duphalac kai vartoji ne tą pačią dieną suveikia, taigi, reik kantrybės.

o jei išsigando puoduko, tai gali būti ir psichologinė bėda, dar mažas jūsų vaikiukas, nespauskit, pamirškit kol kas tą kakojimą ant puoduko, susitvarkykit su viduriukais, tada vėl iš naujo pradėsit po kiek laiko 4u.gif

Atsakyti
taaaaiiiiip
nu mes tpfu tpfu tpfu neturim tokios ryskiai isreikstos bedos, bet kiek as susidurusi su sia problema..(abu brolio vaikai, kaimynes dukra, ir kieme bendraujans su mamom siaip) Isiaiskinau tik viena dalyka- jiokie vaistai neopades... tiksliau jie padeda- taciau tik iki kol jus juos vartosite- paskui organizmas "atsimokins" be vaistiniu preaparatu pats teisingai reaguoti...
siaip- kiekvienas vaikas turi savo ta maisto produkta kuris skatina kakojima... vieniems kaip rase obuoliu kompotas, kitiems dziovintos slyvos, tretiems virti burokeliai, kitiems is viso stikline vandens su kyviu..., bet:
visu pirma nenorekite teveliai kad va suvalge produkta ir be spiegimu vaikas padarys- taip nebus- susidares kamstis neistirps stebuklingu budu
antra i raciona iveskite daugiau sriubu- sriuba sriuba ir dar karta sriuba- nuobodu nenorim bet kitko kol vaikas nepadarys ne...
daugelis daro klaida- stai mes valgome skanu kepsni o vaikas sriubyte... deja tai nepades- ir isvirimas 1 karta i savaite bliudo sriubos irgi nepades... kiekviena diena sriubyte. neapsirikite del darzelio- ten daugelis vaiku nevalgo sriubos o aukletojos ir nekisa- nes jei vaikas prisigrus pilva sriubos po pusvalandzio nores valgyti vel (sriubytes ten skystos kaip vandenelis)taigi jos pirma duoda antra o paskui sriuba- taigi neretai sriuba lieka nesuvalgyta...

ko neduoti- jei mano sunui uzkieteja viduriukai as neduodu jokiu saldumynu ypac sokolado, jokios kakavos, jokiu kotletu ir siaip mesos(iskyrus kiek sriuboje sultinio- bet tai retai taip buna kad 2 dienas nekakintu) sriubytes, pusryciams kosyte (grikiu arba avizine su vaisiais- grikiai dar ne taip bet nuo avizines koses greito paruosimo ten kur virti tik 5min tereik tai vaikis mano po 30min visada pakakina) dar mano sunui kazkodel tai razinkos padedavo isplaudavau ir duodavau su kose...ir gerti gerti gerti...jokiu sumustiniu, jokiu batonu, pagrinde problemos su kakinimu butent buna del netinkamos mitybos- nors teveliai siukstu neprisipazins bet grieka kiekvienas ant duseles tur (ir as tame tarpe... nu pasiziurekime ka reikia duoti vaikui per diena:
kose pusryciams
priespieciams obuolys, bananas, kriause ar siaip vaisius jokiu ten sausainiu ar sumustinuku
pietus prasideda nuo sriubytes... (siaip daznai mano vaikai net nieko ir nebenor tai antras patiekalas lieka pavakariams)
pavakariams- antras patiekalas nu pvz siandien kotletas su bulvemis virtomis ir morku salotomis- vaikai sunus sukapojo visas morku salotas su visu kotletu ir dalimi bulviu dukra tik salotas- mesos siandien nenorejo...
vakarienei siaip kai nera problemu isverdu makaronu su sviestuku- bet kai uzkieteja viduriukai duodu vel vaisiu, ar sildau pietu sriuba jei lieka ir jei nori...

o uzkieteja mano vaikui viduriai kai pora dienu negauna vaisiu... del to racione visada stengiuosi ju ideti kuo daugiau- yopac dabar kai vyresnioji principialiai nevalgo sriubu doh.gif tai obuoliukai bananai, kriauses, melionai, persimonai, kiviai, net mandarinai ir apelsinai pagalbininkai gaila kad siais metais neprisisaldziau serbentu mus gelbeja...
is viso bananas bent jau mano abiems vaikams tiek trydos tiek uzkietejusiu viduriu pagalbininkas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 21 lapkričio 2012 - 18:10
ui dar is vienos senos moters pastebejimu- aukle jinai dirba- tai teveliai per druta maista duoda mergytei (cia pacitavau) per daug mesos... siaip tevai labai linke duoti daug mesos nu patcios pagalvokime- kiek kartu per savaite gauna vaikai mesos??? taip nesakau- jos reikia del gelezies- bet tos pacios gelezies labai daug kopustuose, brokoliuose, grikiuose, pupose, zirniuose... Siaip pamastymui suaugusiam zmogui kuris nedirba intensyvaus fizinio darbo reikia mesos per savaite 3 kartus po 100g... tai vaikas sakykime labai judrus jam reikia per diena tiek- bet pamirstame kad vaikui duodam ir desrytes, ir mesytes, ... trumpiau tikrai jis gauna mesos per daug...
dabar as jums susakysiu vienos mergytes dienos meniu- mama verkia kad vaikas kazkodel nepadaro...
pusryziams 2 virti kiausiniai su duona
priespieciai 1.5 obuoliuko
antri priespieciai 4 gaidelio sausainiai
pietus sriubos bliudas- barsciai kaimiski virti su sonkauliais ir aisku paspirginti su grietine ir sonkauliai
pavakariams 2 kulsys
vakarienei manu kose
naktipieciams uzkandfo kaimisko surio su uogiene...

nu zinot kai jinai man susake... as sveriu 100kg bet AS tiek nesuvalgau per diena... o cia 2.5 metuku mergyte nesistebiu kad jinai sveria 24kg
klausiu o ka siandien valgete (cia veiksmas vyksta vasara) oi sako nieko tokio didelio makaronai su sviestuku ir grietine... veiksmas vyksta 10 ryto- vaikas pasiemes sveriamu pistaciju nu taip 300g tikrai kapoja... sakau o priespieciai? o priespieciams sako duos obuoli... zinot nedrysau klausti o kas cia? riesutukai ne priespieciai??? uzsigeriant limonadu...
taifgi kodel rasau- mes daznai nepastebime ka duodame valgyti... ir kiek duodame- susirasymas manau padetu- taip menesiuka rasyt ka duodame kokiu laiku ir tada su daktare daryt isvadas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane99 @ 2012 11 16, 17:18)
Esu neviltyje  verysad.gif , nes vakar visiškai nekakojome, o  šiandieną vėl žiauriai sunkiai tokį kietą padarėme. Ką daryti mamytės, jeigu nenori nei slyvų, nei kivių, negeria jokių sulčių, arbatų, išskyrus tik vandenį ir pienuką. Jokių avižinių košių nė į burną. Nebežinau..... verysad.gif

Pabandykite Forlax 4g vaikiska. Jis veikia svelniau nei Duphalac, be to ji galima naudoti ilga laika (kad ir kelis menesius), o duphalaca iki dvieju savaiciu tik. Tik duoti reikia puse valandos pries valgi (sito vaistineje nesako, man pasake proktologas i kuri kreipemes del viduriu kietejimo). Suveikia ne is karto, po dienos dvieju, bet duoti reikia ilgiau, bent pora savaiciu reguliariai, kad turetumete rezultata.
Kad geria vandeni- labai gerai, dar geriau nei saldzios arbatos ar sultys. Gerti turi daug. Nevalgo kiviu - bandykit obuolius, melionus, kriauses - ieskokit ka ji valgo, nesustokit, vis siulykit kazka, zaiskit. Kepkit obuoliu blynelius. Esme yra ne paleisti jai vidurius, bet kad ji gautu daugiau skaidulu maisto, lastelienos, o jos turi vaisiai ir darzoves. Darzoves vis ivairesnes bandykit - moliuga, cukinijas, brokolius... Labai svarbu kruopos. Nevalgo avizu - bandykit miezius, grikius, darykit su moliugu, obuoliu koses, siulykit kad pratintusi prie skonio. Ivertinkite, ka jusu vaikas suvalge per diena - ar gavo kruopu, vaisiu, darzoviu, ar daugiau gyvulines kilmes maisto (pienisku produktu, mesos)?
Be abejo turite iki minimumo sumazinti miltinius patiekalus (sausainiai, bandeles, makaronai, virtinukai) ir saldumynus.
Vaistukai jums pades 'paleisti procesa', palengvinti pradzia, sureguliuotas maistas - tikekimes leis negrizti prie vaistu.
Jeigu kakoja stovedama, reikia stengtis sodinti, nes tada geriau issitustina. Po valgio praejus pusvalandziui - ant puoduko. Zaiskit, pieskit, skaitykit knygeles. Nesvarbu, kad nepakakos, svarbu kad pratinasi prie rezimo.
Kalbu tikrai ne is lubu. Ilgai varciau akis sakydama, kad mano vaikas nieko nenori valgyti naudingo, o as maitinu ja sveikai, kol man neatvere akiu. Issigandusi, kad teks plauti zarnyna, greitai susigriebiau ir kad ir kiek man kainavo laiko, nervu ir pastangu, bet grazinau kakojimo reikala ant veziu. Nenorejo, spjaudesi, nevalge, bet po truputi priprato. Ant puoduko tiesiogine ta zodzio prasme laikiau rekiancia kelias savaites, pati zliumbiau, nes pas mus jau buvo psichologine baime tustintis, bet po truputi ir tai susitvarko. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(garbane99 @ 2012 11 16, 18:18)

mums padėdavo vynuogės, razinos, šiaip man pediatrė sakė, kad vidurių kietėjimas dažnai būna susijęs su nerviukais, stresu, jei vaikas daugiau verkia, neramus tai gali lemti vidurių užkietėjimą. Aš jau kraštutinių atveju savo pupai kišdavau mikrolax žvakutę 4u.gif
Atsakyti
Jau galvojau kad tik mums vienoms tokios problemos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo s.kristi: 11 gruodžio 2012 - 11:04
Grįžtu su džiaugsmu, tik nežinau ar ilgam 4u.gif Kaip minėjau, kad turime tokią problemą, kuri kankino labai mano dukrytę, žinoma ir mes taip pat kankinomės verysad.gif Nežinau kiek laiko, bet tikrai daugiau negu dvi savaitės daviau Duphalac. Na jis padėjo, bet tikrai dukrytė ne kiekvieną dieną kakojo, o kakutis vis tiek kietas būdavo. Kai ateidavo vakaras, ji sakydavo "kaku kaku" ir bijodavo daryti, nes jai skaudu būdavo. Tai vargo patikėkit kiek būdavo doh.gif Bet pagaliau pavyko man ją APGAUTI su slyvų tyrele. Jai sakau, kad einame dabar desertą valgyti, bet aišku būtinai turiu duoti su kokias nors saldainiais t.y. žirniukais, pvz.: m&m. Kas antrą šaukštą įdedu ir mes taip suvalgome visą induką. Na netikėjau, kad tokie rezultatai, dabar jau ketvirta diena, kaip darome netgi kelis kertus per dieną be jokių problemų. Valiooooo kaip smagu, net neina atsidžiaugti, kad taip pagelbėjo slyvų tyrelė, o ko tik nedarydavau, kad viduriukai suminkštėtų, bet pastangos nueidavo niekais. Be to man jai nieko neidavo įkišti, nes kas naujo, to ji nepripažindavo. Bet čia saldainiai visagaliai.... nugalėjo. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2012 11 21, 19:32)

blink.gif Plaukai siausiasi nuo jusu posto doh.gif Cia jau nemaitinimas, o serimas vyksta, atsiprasau doh.gif
Maniske irgi labai megsta mesa. Bet pas mus arba zveriena, arba kaimiskos vistos. Jokiu ten desru, desreliu ir kitu nesamoniu. Dar labai megsta sviesta, grietine ir fermentini suri.Visa tai is parduotuves. Siaip kudute.2m 12.5 kg. Bet jau verciau nedaug sveiko maisto, nei kad tona pistaciju ax.gif

Norejau paklausti, gal ka ruose proktologai tyrimui kad paziureti storaja zarna? Sako ligoninen guldo dienai, kad zarnyna isvalytu g.gif
Atsakyti
Abu suneliai turi sia problema,vyresnelis ja isaugo 2 metuku,nei vaistai nei maisto derinimas-niekas nepadeda,mazasis irgi turi sia beda,bet zinau kad isaugsim,tiesiog laukiam kada visa tai baigsis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidilu @ 2013 01 15, 13:52)
Abu suneliai turi sia problema,vyresnelis ja isaugo 2 metuku,nei vaistai nei maisto derinimas-niekas nepadeda,mazasis irgi turi sia beda,bet zinau kad isaugsim,tiesiog laukiam kada visa tai baigsis  unsure.gif

Tikekimes, as irgi tikiu kad isaugs. Bet norisi vistiek patikrinti, ar nera kokios rimtesnes priezasties. Pas sunu irgi buvo uzketejimai, bet ne tokie unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 15 sausio 2013 - 14:03
Maniškiui nuo dviejų metų tik prasidėjo. Daro kietai ir kas tris dienas ar net daugiau. Bet nesiskundžia, kad jam ten skauda ar ką. Buvom pas gydytoją. Paskyrė Dupholac pagerti mėnesį ir sumažinti miltinius patiekalus ir saldumynus.
Atsakyti