Kazkokia nesamone, nesamoningas mokytojos pasiaiskinimas sakyciau. Kam jai savo energija nesamonem eikvoti, geriau tegul moko ko reikia.
O mokytoju ir cia visokiu yra. Pirmoji buvo gal ir nelabai patenkinta,kad jai kliuvo tokia mokinuke, bet ji dare savo darba nuosirdziai, domedamasi tuo ka daro ir tiesiog kai pati mama, tieisog kartais intuicijos vedama. O antroji, nu net nezinau ka apie ja parasyti. Man ji buvo air liko eiline varna. pavasari net esam su ja gan itemptai pasikalbeje ir nemaloniai. Ji mano akimis atrode nenuosirdi, apsimetele, uz akiu kalbanti matyt visai ka kita. Bet tai tik man taip atrode,gal taip ir nebuvo, negaliu tvirtinti, ko nezinau. Bet ji nesistenge suprasti mano dukros. Jei ji negali rasinelio parasyti kaip is jos tikimasi, nes jos fantazija visai kitokia nei kitu vaiku, tai jai butinai rasys prasciausia bala, nors zino,kad tai nepades, ji negali ismokti kol kas tu rasineliu rasyti, ir nezinau ar gales. Bet mokomes. Nors net ir specialaistai jai sake, kad cia yra ir galbut liks silpnoji vieta pas Smilte, o jai tas pats. Ji pyle blogus pazymius uz tai ir viskas, nors net istatimiskai ji galejo jai tiesiog rasyti kazkoki tai aukstesni bala, bet zinoma, ne geriausia, bet nepilti prasciausiu balu, nes tai nieko vistiek nepakeis. Ji dukrai numazino kelis pusmecio pazymius, tik del to,kad ji del savo sutrikimo to ar ano negali padaryti. Nu cia sakau, mazdaug taip kaip negalinciam vaikscioti vaikui pasakytu" nu zinai, tu jau 4 klasej, tu turi begti". Susilaikaiu takart su didelem pastangom to nepasakius jai i akis.
Dabartiniai mokytojai biski daugiau atsizvelgia i dukros sutrikima, ir jei zino, kad cia ji teisiog negali kazko padaryti, ziuriu, kad bando kazkoki tai per viduri bala surasti, kuriuo ivertina. rase irgi rasineli ir prirase visisku nesamoniu musu akimis dukra, o mokytoja jai 3 parase, nors ju tikrai nebuvo ji verta. Mes nesuprantam, o dukra mato jos rasineliuose logikos. Takart man psichologas taip pasake, cia mokytojos problema jau, ji nepajegi ir nenorinti suprasti kitokio vaiko. Ir tai joks pasiteisinimas, nes ji turi galimybe to vaiko pazymiais nenuvertinti, ir ji tai zino.
o geriausias buvo paskutinis pokalbis, po kurio as sunkiai apverciu liezuvi su ta mokytoja susitikus pasisveikinti. Ji pasake piktu, pilnu ituzio balsu" jusu dukra smuks naujoje mokykloje, kris jos pazymiai ir pan" neatsimenu dabar jau pilnos tos frazes, tik pradzia. Ji gal bande mane pries direktoriu isprovokuoti ir parodyti kokia as ragana, o as su sypsena veide ir ramiu balsu padekojau uz jos nuomone.( o viduje viriau, kiek as jai ko pasakyti norejau, bet norejau kad tik ji liktu " be veido") Bjauri ir as.